България има нужда от демократично управление

Лютви Местан смята, че то е алтернативно на ГЕРБ
13 апр 2013 18:24, Петя Славова
141
България има нужда от демократично управление
Лютви Местан. Снимка: Булфото

Според лидера на ДПС Лютви Местан днес България се нуждае от демократично в същността си управление, алтернативно на управлението на ГЕРБ. "Това означава, че България има нужда не просто от ДПС, а от много силно ДПС", заяви в Кърджали при официалното откриване на предизборната кампания на партията лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджали Лютви Местан.

Той определи изборите на 12 май като исторически важни за страната, защото се провеждали в условия на "дискредитирано усещане за държавност", пише БТА.

Лидерът на ДПС подчерта необходимостта да се възстанови коалиционната формула за управление на страната. Отчете, че по времето на двойната и тройната коалиция не са били разгърнати предимствата на коалиционното правителство и е допуснато да се създаде усещане за коалиционно парцелиране на властта. "Ние трябва да сме си научили урока", подчерта Местан.

Спечеленото мандатно място на ГЕРБ в Кърджалийски избирателен район през 2009 г. Местан отдаде не на пробив в ДПС, а на променената методика за разпределение на мандатите. За пример той посочи 2005 г., когато Стефан Данаилов събра близо 18 хиляди кърджалийски гласа, но заради методиката не успя да реализира мандат.

Предизборната си кампания ДПС откри в Кърджали с Национален младежки събор на движението за права и свободи пред Дома на културата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
3
 
! Отговори
ПП АТАКА No.14 преди 11 години
България има нужда от демократично управлениеЛютви Местан смята, че то е алтернативно на ГЕРБ-------------------------------Да, прав е и затова ще гласуваме за Атака с бюлетина номер 14 за истинска демокрацияТова означава, че България има нужда не просто от АТАКА, а от много силна АТАКАа ДПС да се забрани завинаги
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Права и свободи, права и свободи - задминахте и ***! А задълженията!? То не е като да влезеш във властта и да си крадеш сладко, сладко - министерството на земеделието и това на бедствията станаха нарицателни, хидро инжинера Доган искаше летяща чиния да си купи! Хайде стига сте претендирали, ами почвайте да работите за родината си, не да бъдете маша на турската политика в региона! Турция няма да ви нахрани. И хлябът не расте по минаретата!
100
2
 
0
 
! Отговори
Simeon преди 11 години
Za Bulgaria e dobre BSP i DPS da ne sa vav vlasta pone oshte edin mandat.Tova shte ukrepi demokracijata i shte dade vazmoznost za prosperitet na Bulgaria.Koalicijte samo razmivat otgovornosta i razdrobiavat vlasta i se simulira ekipnost.Nagledahme se na podobno upravlenie
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво толкова да го мисля - гласувам против ГЕРБ и толкова Кратко и ясно.
98
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 11 години
Скъпата евтина работна ръкаЕдно от първите неща, които правят повечето от германските инвеститори в българската икономика след изграждането на предприятията си, е да открият учебни центрове за обучение на иначе успешно завършили български професионални училища и университети технически и инженерни кадри. Персоналът е проблем не само за България, но в тази страна той е много изострен.
97
0
 
0
 
! Отговори
Bulgarin imigrant преди 11 години
I tochno zashtoto imame nujda ot demokratichno upravlenie, zashto da izbirame tiq rezatsi?Da ni poturchat po-burzo ot kolkoto sa planirali qvno.DEMOKRATICHNOTO UPRAVLENIE V BULGARIQ, shte doide kogato vsichki polititsi do momenta, budat vkarani po zatvorite, za prestapleniqta koito sa izvurshili prez tezi godini i togava doide EDNA EDINSTVENA vlast koqto da raboti za blagoto na Bulgariq.Dokato v Bg ima vsichkite tezi partii koito sa do momenta, nqma budeshte za nikoi. E tova e istinata xora.
96
2
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 11 години
Каквото посееш това ще жънеш!С изчезването на България богатствата на земите и, силите и енергията на много поколения българи се използват за нуждите и интересите на Османската империя. Прекъснати са връзките с европейския свят, който преодолява турската опасност, за да тръгне уверено към Ренесанса и Новото време. Българите, както всички балкански народи, са принудени да живеят в една близкоизточнаислямска деспотия.
95
1
 
1
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Каквото посееш това ще жънеш! Завладяването на България от османските турци остана дълготрайни последици в живота на българите. Това променя посоката и забавя темпът на българската историческа еволюция. Българското общество насилствено възприема азиатския модел на развитие, напълно чужд на европейските традиции. Освен това по ниво на общественото си развитие османците са на етапа на ранен феодализъм и превръщайки се в провинции на османската държава, българските земи се връщат няколко века назад
94
2
 
4
 
! Отговори
помни преди 11 години
Арменския геноцид се характеризира с масови кланета в Република Турция, наследник на Османската империя. Между 1895 и 1921 г. са избити 1 543 271 мъже, жени и деца!турски писател Орхан Памук, който в началото на 2005 година се изказа в един турски седмичник, че Турция е отговорна за геноцида над арменците, в който са убити над един милион души.
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чувстващите се турци отиват в Турция, за да могат да останат в Б-я само чувстващите се ***.А бг - има ли изобщо такива? До 50 години само в учебниците по история. лека им пръст!
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едни и същи вонящи клоуни вече 23 г. ни повтарят, че сме имали нужда от разни неща. В това време обаче техните нужди те си ги посрещнаха, осогуриха си живота на следващите 5 поколения от кражби и измами!
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божие възмездие, за стореното от страна на бг, спрямо малцинствата! Много проклятие, заради извършените злини и прокудения мирен народ. Много грях и много нечестен труд. Възмездие идва винаги, господ забавя, но не забравя, преживяното за 140 години от страна на малцинствата!
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не насаждам омраза ,ДПС нали е за права ,а насажда омраза и разделение Всеки в тази държава да си знае мястото ,ако е български гражданин да работи в тази държава ,ако се чувства турчин да върви в Турция
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По време на Балканската война Бг прегазва всички договорни конвенции и изколва разнените офицери и войничета в Одринската болница и ги захвърля в кладенеца. За пръв път бомбардира мирното население със самолет и срутва града до основи. Марица тече окървавена от избитите турци, като бг правят броеници от гърдите на жените. Това може да хрумне само на един бг звяр, който се хвали с постъпките си. Обсадените жители от глад ядат корите на дърветата и даже ечемика от фекалиите на конете, правят хляб от семената на метлите. Това са част от милионите драстични примери в стоитиците книги с описаната б
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Розите почервеняха от кръвта на турските деца, които изклахме като пилета, пише попът на Ст. Загора през руско-турската война. Дунав също почервенява от кръвта на изкланите мюсюлмани от Русе, Силистра, Тутракан и околиите. Изоставените от прокудените имоти се пласират като бг възрожденски къщи. Помаците биват насилствено преименовани точно 12 пъти до ден днешен. Гагаузите биват насилствено побългарени и прунудено да забравят родния си тюркски език, но въпреки всички забрани и жестокости, все още не са напълно изкоренени традициите на тези мъченици. Повечето от тях предпочитат са се преселя
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се пишеше Марш за това, което са направили българите на малцинствата прези годините, Траурният марш на Шопен би останал Пролет от 4-те годишни времена на Вивалди.Толкова сте жестоки и само се заблуждавате, че сте ангелчета небесни. Научете малко западни езици и четете малко западна история. Така бихте разбрали, защо ви мразят в Европа. Българин е синоним на жесток, Б-я - страна на жестокостите. Както към малцинствата, така и към собствения си различно мислещ народ. Затова гнието в нищета.Над 140 години - мн. преди 1877/78 - носи проклятие бг земя, за сторените към малцинствата злини! И
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не турците, а българите са христианизирани. Това го е сторил симеон, за да се облаже от визинтийството. Това го знае всеки. що-годе чел история. Турците не са потурчвали никого. Ако беше така, нямаше толкова да мразите хората, които "уж" били потурчени. Българите толкова са се саозабравили, че даже се отричат от вожските си събратя-българи-мюсюлмани, които си знаят корените и са в отлични отношения и с турците и друите тюрски народи. А бг понеже са се отрекли и самозабравили корените - изчезват
85
2
 
2
 
! Отговори
гной преди 11 години
активист на дпс или атака е едно и също все е гной! не насаждай омраза защото омраза ще те погуби! тези всички неща който ги говориш не са дело на народа(независимо от самосъзнанието) а от създателите на дпс и атака и коалиционните ви партньори бкп. няма здраво мислещ човек в тази страна(независимо от самосъзнанието) който да мрази! омразата идва от бкп+дс+атака+дпс = гной. и все пак никой не е по голям от обединеният народ, запомнете го изверги, извратени безбожници и ***!
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не насаждайте омраза антиДПСри, за да не я пожънете.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
турците са Българи потурчени ,трябва да си погледнат корените си ,че тяхната родина е била България