Ясно е – Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБ

От партията поискаха разширяване на периода на прокурорската проверка
Обновена: 15 апр 2013 19:14 | 15 апр 2013 19:14, Красимир Ангелов
211
Ясно е – Цветанов не е поръчвал подслушване, заявиха от ГЕРБ
От ГЕРБ защитиха Цветанов. Снимка: БТА

В доклада на Прокуратурата, който беше оповестен днес става ясно, че Цветан Цветанов, в качеството му на министър на вътрешните работи, не е разпореждал незаконни подслушвания, се посочва в декларация на ПП ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията.

"Убедени сме, че българската прокуратура, както и всички български институции, не бива да се използват за инструмент в предизборната кампания. За нас е недопустимо да се води предизборната надпревара с компромати, инспирирани скандали и агентурни методи", заявяват от доскорошната управляваща партия.

От ГЕРБ настояват за максимално разширяване на периода на прокурорската проверка по случая, след като прокуратурата е установила, че липсват ясни правила за работа на СДОТО.

"Призоваваме за повече решимост от страна на главния прокурор, за да стане ясно как са били използвани СРС-ата и как е работила службата от момента на законовото регламентиране на възможностите за използване на СРС-ата до днес. Според нас това е нужно, за да стане ясно как е работила службата при всички предишни политически ръководства на МВР", се чете в декларацията на ГЕРБ.

Още по темата

В нея се посочва още, че точно мнозинството на партията на Бойко Борисов е създало Подкомисията за контрол на СРС-ата в 41-то Народно събрание, която гарантира независим парламентарен контрол над СРС-ата.

"Преди това контролът над подслушванията се извършваше от Бюрото за контрол на СРС-та, което беше създадено от Тройната коалиция и членовете му бяха разпределени квотно по формулата 3:5:8", посочват от ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов изразиха възмущение от опитите за подмяна на дневния ред на българското общество и заявяват категоричната си подкрепа за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в борбата му с престъпността.

"ПП ГЕРБ води безкомпромисна битка с организираната и икономическата престъпност. Нанесохме истински удар в сърцето на бившата Държавна сигурност с промените в законодателството. След като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика и нарушихме интересите на кръга олигарси в държавата, днес не сме учудени от политическата немощ и ретроградните модели за водене на кампания, типични за БСП", отчитат от ГЕРБ.

От там са категорични, че лидерът на БСП Сергей Станишев лъже, като според ГЕРБ най-скандалното е, че лидерът на социалистите си позволява манипулативно да коментира и доклада на Прокуратурата.

"Относно обвиненията му, че има срастване между МВР и ГЕРБ, сме длъжни да му кажем, че служителите в СДОТО не са назначавани от ГЕРБ. Нещо повече – двама от тях са били назначени от министър Михаил Миков", се чете в декларацията.

Според ръководството на доскорошната управляваща партия основните политически сили най-накрая са се самоопределили и позиционирали в политическото пространство.

"Бъдещата коалиция е ясна. Зачестилите координирани акции и призиви за оставки на ключови фигури от ГЕРБ, са ярко доказателство за стремежа им да се състезават с компромати, а не с идеи и политики. За пореден път заявяваме, че няма да позволим политическо изнудване. Не сме съгласни хора, които толерираха контрабандата, които се съветваха с Октопода и си уреждаха срещи с оперативно интересни лица като братя Галеви, днес да се опитват да ни вкарат в уговорената помежду им политическа сделка.

Сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти. Няма да участваме в този сценарий и ще се борим за доверието на гражданите честно и по правилата на демокрацията", завършва декларацията на ПП ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно е -Цветанов не е поръчвал, а е изпълнявал заповеди!Евала Герб!
107
12
 
6
 
! Отговори
и кво? преди 11 години
И кво като тракторите са били подслушвани??? Кво ми дреме? По принцип престъпниците трябва да са в затвора, а не да се подслушват. Това е като галене с перо, за ква полицейщина си говорим тука???
106
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли не ви вярвам другари лъжци от ГЕРБ?
105
0
 
11
 
! Отговори
БАТЮ преди 11 години
През 1997 г като сваляхме БСП-с Жан Виденов / и Р. Овч. ...!!!! / , водач на протестиращите беше Иван Костов ... Още тогава си казах, че " Със стари к-рви ,нов бардак не се прави.../ Но тогава нямахме избор... И сега като гледам , ПАК Е СЪЩОТО... !!! Само стари к-рви и....това е !!! Честито ,българино !!!!...
104
1
 
13
 
! Отговори
баба Гина преди 11 години
Дека е оню ритнитопковеца. Да не е вдигнал пак кръвно или амнезията да го треснала, та откакто каза, че аз и баба Пена сме опоскали резерву не се е вясвал никъде.Чекам аз да излезе и пак да ни обясни, че това да мачкаш Цуцю е като с гол *** таралеж да мачка.
103
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирка е пълен...
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Многоо нахални
101
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нагло ла.но - заради него и боко хората умират, палят се, самоубиват се...
100
1
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Е ква стана сега? Боце и Цоце не знаели, че милиционерите газят закона и слухтят, не знаели, че ЕРП-тата и ДКЕЕР вдигнали тока и парното, не знаели, че хората мизерствали, не знаели, че сме го закъсали, не знаели, че доходите били ниски и не са индексирани, не знаели, че пенсионерите ще изхарчат резерва, не знаели, че дюнерите нямало да ни предпазят, не знаели какво е дюна, не знаели и Мишо БиратаКато ги слушам те май не са знаели и че управляват и че Станишев не е на власт през техния мандат.
99
1
 
11
 
! Отговори
Йордан преди 11 години
Абе най-лесно е някой от подчинените му да поеме вината. Това е похват още от италианската мафия ... що ли похватите така приличат на тези на ГЕРБ = ГРОБ
98
1
 
11
 
! Отговори
БОКЛУЦИ преди 11 години
Розовото прасе от Агенцията по приходите даде индулгенция за шашмите на Цецо с апартаментите и сега е кандидат за депутат от ГЕРБ.Какво да говорим за корупция? Ей го на примера!И сега ако Цацаров даде заден, току виж на следващите избори и той в депутатската листа на ГЕРБ
97
10
 
3
 
! Отговори
sten преди 11 години
На средно ниво в МВР е бъкано с комунисти.Бившите мафиоти на ДС са ги купили,и явно служат на ГЕЯ.Никакви ченгеджийски номера няма да спасят Бългаската СПИНОЗНА партия (БСП) ,от разгром , на 12 май.
96
0
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Ами да Цуце не е поръчвал подслушване в качеството си на министър. То за всички е ясно, че това качество той заемаше от учтивост, иначе и магаре можеше да го заема и да се справя по-добре.Виж, че е поръчвал подслушванията в качеството му на партиец от ГРОБ е друга тема, но Станишев не е писал за това в сигнала :)
95
0
 
0
 
! Отговори
wc преди 11 години
До ЕК-Шенген da badat mobilizirani i prateni na voina tezi djavoli zad granica na sobstveni sredstva
94
12
 
7
 
! Отговори
Кютук преди 11 години
До до 132 от КутувСамо че не се знае другарю кой кога е подслушвал.Със сигурност подслушването не е правено от ГЕРБ!
93
3
 
21
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 11 години
М*МКА ВИ И НАГЛЕЦИ ДОЛНИ ! Сега ще изкарате, че Станишев е поръчал подслушванията, по време на управлението на ГЕРБ. Ако се хранехте от съвестта си, още преди 3,5 години да бяхте изпукали всичките от глад.
92
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спокийно другари не се безпокойте, загубата на избрите Ви е в кърпа вързана.Хайде дайте го по-мъжки,кво ревете като женчовци все едно копирате лидера си Съселков.
91
0
 
9
 
! Отговори
ЯЯ преди 11 години
По всичко изглежда че държавата през последните години е разграден двор т.е. всеки се прави каквото си иска, за золумите господата управляващи нямат хабер. Що за държава сме? Не знаели за послушвания, не знаят че хората изнемогват, въобще пълно безхаберие.........
90
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само вижте кой хора реват кански заради това че са подслушвани.Защото ги е страх от информацията която е получена при подслушването.
89
2
 
4
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 11 години
Да се чуди човек за какво ще лежи в затвора този нагъл гербераст - за шесте апартамента ли, за подслушването ли, за подкупите прибрани от контрабанда или за парите откраднати от МВР.