Предпоставки е едно, доказателства - друго!

Цветанов лаконичен за подслушването, МВР шефката мълчи
15 апр 2013 17:15,
313
Предпоставки е едно, доказателства - друго!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Предпоставки е едно, доказателство е друго, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод изнесените от прокуратурата резултати по сигнала на Сергей Станишев за незаконно подслушване.

Днес прокуратурата обяви, че има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Още по темата
Извършена е една проверка в много кратки срокове на този етап и на база на констатацията от нея е образувано досъдебно производство, обясни Цветанов. По негови думи трябва да изчакаме това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките.

По-рано днес БСП, ДПС и  “България на гражданите“ поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.

По думите на социалиста в него се съдържат данни за незаконно подслушване от служители на СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър и сегашен зам.-председател на ГЕРБ, кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Веднага след като Станишев оповести сигнала, Цветанов заяви, че отрича и ако това се докаже, ще се оттегли от политиката.

Малко след като прокуратурата оповести резултатите от проверката си, служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров.

Първанова престоя повече от час в кабинета на Цацаров, но си тръгна през страничен изход, без да даде коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
9
 
! Отговори
яя преди 11 години
обявиха хизбула за атентата по предположения и предпоставки,а сега бил невинен щото имало само предпоставки.време е някой да го избави тоя от мъките на живота
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
obi4am visoki 4ela, bez kapka mozak- po-lesni sa (sniper)
200
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЗ*ОД-ГМО--ТВОЕТО ИМЕ Е ЦВЕТАНОВ!!!!
199
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя РЪБ на снимката докога ще го пускат на обществени места?
198
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 244 преди 11 години
Ти или си гербер или си си глупав по рождение. Най напред виж в коя седмица е бил плода и дали е мажел да живее.тава че Цецо е казал че това е живо родено дете ,това не значи че е вярна.то може да разбира от физкултура ама от медицина НЕ РАЗБИРА.
197
2
 
2
 
! Отговори
БАТЮ преди 11 години
До бивш партизанин-ДС Преди 23 години трябваше да стане това , ама.....Ей го - оня във Венецуела умря и новият соц. управник едвам е спечелил изборите.....Ако е истина , го чака съдбата на Салвадор Алиенде !!!!!...../ от 70-сете години соц. президент на Чили.... / Който проявява любопитство - да го пише в "Гугъла" и да му види съдбата...../ И като се
196
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 252 преди 11 години
До Анонимен 252 Те затова трябва да питаме Цецо.
195
0
 
4
 
! Отговори
Офф преди 11 години
До Анонимен 252Кви предположения бе??? Предположение е всеки 1 коментар тук. Подслушване или има или няма и това ясно и конкретно, без предположения трябва да бъде съобщено от прокуратурата. А не - ееми има 66% подслушване или 44% неподслушване.
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия предпосдавки всеки си ги тълкува както иска. Или е вярно или не. Кво е това вярно било, но 2/3-ти? Кое е вярно, кое не е.. Серго вече се нахилил като ряпа, Цецо също. От прокуратурата кво само симулират дейност?
193
0
 
0
 
! Отговори
БАТЮ преди 11 години
До протестиращ!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
192
2
 
3
 
! Отговори
Дедо поп преди 11 години
Направо ни направиха на маймуни. Ще речете зашо? Защото по ЗАКОН проверка по АНОНИМНИ сигнали не св прави. Да но сега е време разделно и майната му закона както е било и ще бъде винаги.
191
1
 
4
 
! Отговори
азе преди 11 години
Имало предпоставки??? Имам чувството, че тия от прокуратурата говорят само колкото да се намират на приказка. Кво е това има предпоставки, ама няма подслушване. Да има предпоставки е например службите да разполагат с такива автомобили. Излизане на автомобила от гаража без да се опише може да е до автомивката. Или кажете кой кого и кога е подслушвал и дали изобщо е подслушвано или си трайте. Или поне съберете инфото и тогава да се дават изказвания.
190
2
 
5
 
! Отговори
шефка преди 11 години
шефката на МВР да си подаде оставката.Ако има достойнство нека го направи и за честата на МВР и на полицията.Тя не бива да оправя бакиите на предшественика си и да носи срама като негов последовател.,ако не е.
189
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бостанска плашип*тка си ти, Цецо! Само едно ти пожелавам - да се срещнеш с електората си и да се опознаете отблизо в панделата!
188
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"СЕРЬОЖА НАКАЖИ ГИ-АНА.НОЕ".
187
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н.Цветанов знае кое е първо-"яйцето или кокошката".Понеже от него се е излюпил!
186
0
 
4
 
! Отговори
един преди 11 години
оппаааа, а обосновани предположения???
185
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От там са категорични, че лидерът на БСП Сергей Станишев лъже, като според ГЕРБ най-скандалното е, че лидерът на социалистите си позволява манипулативно да коментира и доклада на Прокуратурата. "Относно обвиненията му, че има срастване между МВР и ГЕРБ, сме длъжни да му кажем, че служителите в СДОТО не са назначавани от ГЕРБ. Нещо повече двама от тях са били назначени от министър Михаил Миков", се чете в декларацията.Миков-Станишев-...
184
2
 
9
 
! Отговори
Ъпсурд преди 11 години
Самата мутра на Цветанов е повод за национални протести...
183
2
 
10
 
! Отговори
Халтурко преди 11 години
Внимавай Цецко!!!Съдбата на Дянков е показателна какво се случва с тези, които дърпат надолу имиджа на Вожда ви! А по-голяма тухла от теб няма!