Плевнелиев топлил стола за Борисов

Райчев: Целта на експремиера е да додрапа до президентския пост
Обновена: 18 апр 2013 08:06 | 17 апр 2013 20:01,
163
Плевнелиев топлил стола за Борисов
Снимка: архив, БТА

Подслушванията не са новост, новото е, че в България се случи чудото, че една институция заработи пред очите ни – прокуратурата. Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него е изключено след Цветановгейт ГЕРБ да се върнат отново на власт. По думите на Райчев основната цел на Борисов била да „додрапа“ до президентските избори през 2016 г.

„Че в страната се подслушва е факт, който знаем от 11 години, че Цветанов подслушва не кой да е, а самия Бойко Борисов, излезе още с Мишо Бирата. Нещо повече, сега действащият президент, който според злите езици сега топли стола на г-н Борисов за 2016 година, каза, че е съгласен да го подслушват“, коментира Райчев.

Той определи като абсурдно поведението на президента Росен Плевнелиев, който вече трети ден не е заел позиция и не се е изказал по скандала.

„Щом Цветанов подслушва своите, какво ли прави с чуждите – беше ясно, че подслушват и президента Първанов, и лидерите на опозицията, и т.н.“, каза още Райчев.

Още по темата
Според него реакцията на вътрешния министър Петя Първанова по скандала била позорна, дори по-позорна от тази на Цветан Цветанов.

По думите на Райчев служебното правителство, което вместо да каже "не знам, я да видим", казва: "бе не знам, ама няма какво да гледаме".

Социологът е категоричен, че ГЕРБ изобщо не са имали намерение да слизат от власт. Цветанов постъпвал панически да крие следите си не когато слиза от власт, а в момента когато става ясно, че някакъв прокурор идва на проверка във ведомството. 

Райчев е категоричен, че действията на главния прокурор Сотир Цацаров са изненадали ГЕРБ и по думите му „партията няма да стане от този удар“. Връзката Цветанов-Борисов е толкова силна, че той не може да го изхвърли. Цветанов може да го потопи за минути, категоричен е Андрей Райчев.

Политологът Евгений Дайнов заяви пред БНР, че ГЕРБ продължава да се държи като управляваща партия и че все едно вече е спечелила следващия мандат.

"Аз твърдя, че не знам и никой не може да знае отсега какви ще бъдат резултатите на изборите, защото в тази ситуация всякакво събитие може да изметне всичко надолу с главата", каза Дайнов.

Той смята, че протестите излязоха "ялови", защото не преминаха в чисто политическата си фаза, а останаха на ниво "бунт". "Не може да се появи такъв субект, който да събере достатъчно гласове срещу всички", коментира политологът по повод възможността участващите в протестите да имат свое политическо представителство в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
beli преди 11 години
пак комунистически празни приказки борисов ако искаше преди 2г ставаше президент нямаше кой да го спре
104
1
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Народът започна да се променя! Може би това е единственото добро, което ГЕРБ направи, без да го осъзнава! Показа ни какви НЕ трябва да бъдем- мутри, крадливи, да бъдем добри, да нямаме кумири като Ивана... Да не допускаме простотията в себе си и властта!
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
grobove kirlivi bokovi vie ste za zatvora
102
1
 
3
 
! Отговори
Daniela_Radeva преди 11 години
Росен не прави достатъчно за народа. Гледа да угоди на големите в държавата, но не и на обикновените хора в страната. Пренебрегва ги, но забравя че именно те го избраха за президент. Един ден да не се чуди защо симпатиите на хората намаляват към него.
101
1
 
5
 
! Отговори
Hrisov преди 11 години
Нещо му нямам доверие напоследък на Плевнелиев. Откакто показва колебливост с назначаването на служебното правителство, то той не е същия. Отделно в речите си допуска куп гафове и не спазва правилно процедурата.
100
1
 
3
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Много хора се отказаха и ще продължат да се отказват от постовете си, защото очакваха Росен Плевнелиев да бъде един, а то се оказва, че е съвсем друг. Поведението пред неговите колеги напоследък не е добро и логично те не желаят да си имат повече работа с него.
99
0
 
3
 
! Отговори
Rangel_55 преди 11 години
"Той определи като абсурдно поведението на президента Росен Плевнелиев, който вече трети ден не е заел позиция и не се е изказал по скандала. " - Оооо, ама надявайте се от *** да има позиция, сега чака просто да му спуснат, какво да каже. Нищо чудно да си е останал инсталирания човек на ГЕРБ и наистина да подгрява стола на ББ.
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За копирането на модела "Путин-Медведев" се знаеше още преди изборите - нещата са повече от очевидни.
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев топлил стола за БорисовЧе то лентореза сам го каза това в момента в който казаха, че плевнята е президент. Не си ли спомняте?
96
1
 
8
 
! Отговори
а бе преди 11 години
да ви питам кой беше тоя плевнелиев че нещо немога да се сетя:):):)
95
2
 
6
 
! Отговори
камък ми падна преди 11 години
Реално погледнато нямаме нужда от такъв президент като него. Ако подаде оставка, ще направи услуга на много хора. Публична тайна са връзките му с енергийния мафиот Иво Прокопиев. По-точно жена му, която дълги години е работила в негова медия.
94
1
 
7
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Росен Плевнелиев е национален предател и колкото по-рано си подаде оставката като държавен глава, толкова по-добре.
93
1
 
9
 
! Отговори
djastin преди 11 години
Ако продължава в същия дух не само Борисов, но и Плевнелиев няма да додрапа до президентските избори през 2016г, много му станаха гафовете още през първата година от управлението, та да съумее да запази поста си още 3 години.
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Райчев ако му вържеш ръцете,не може да каже една дума
91
2
 
13
 
! Отговори
borkoslav преди 11 години
Нормално, все пак Борисов иска да мине през всички нива в управленската йерархия - кмет, премиер, президент... Нарцистична натура е човека обича вниванието, а и парите не са никак малко. В същото време послушният шут Плевнелиев бе възможно най-удачния избор - президентът неведнъж доказа верността си към ГЕРБ-ерите, че и сега им подготвя добра почва за следващите избори. Самият Плевнелиев не би успял да додрапа до президентския пост без якото лансиране от страна на Борисов.
90
19
 
7
 
! Отговори
mihail tsonev преди 11 години
Нечистоплътни душици а не социолози.
89
4
 
22
 
! Отговори
do 81 преди 11 години
ДА, прав си , но мислиш ли че тиквата не е лапнал от тях, кой знае колко рекет е свалил да не ги вкара в затвора! Тиквата е класическа мутра, а червените и костов и доган са направо виртуози на кражбата, както и да е всички са от един дол дренки, но аз не искам да ме управляват *** и мутри, кат ше са престъпници, поне да са интелигентни! А някакъв *** с мозък на *** и с IQ за селски тарикат!
88
11
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Един сериозен социолог категорично не може да проявява политически пристрастия. За него трябва да е единствено важно какво говорят и мислят хората, и той да анализира това. А този лапач-заменкаджия-пишман-социолог с всичко показва, че е платен агитатор. И тръгнал да скача срещу други социолози - нещастна червена ***!
87
3
 
8
 
! Отговори
Ddddd преди 11 години
Nadali Boiko shte se izkachi do tam sled tova padane...
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Snimka: Psihichni razstroistvaUchebnik po Psihiatriq. Izdatelstvo Medicina, Sofia 2012