Плевнелиев топлил стола за Борисов

Райчев: Целта на експремиера е да додрапа до президентския пост
Обновена: 18 апр 2013 08:06 | 17 апр 2013 20:01,
163
Плевнелиев топлил стола за Борисов
Снимка: архив, БТА

Подслушванията не са новост, новото е, че в България се случи чудото, че една институция заработи пред очите ни – прокуратурата. Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него е изключено след Цветановгейт ГЕРБ да се върнат отново на власт. По думите на Райчев основната цел на Борисов била да „додрапа“ до президентските избори през 2016 г.

„Че в страната се подслушва е факт, който знаем от 11 години, че Цветанов подслушва не кой да е, а самия Бойко Борисов, излезе още с Мишо Бирата. Нещо повече, сега действащият президент, който според злите езици сега топли стола на г-н Борисов за 2016 година, каза, че е съгласен да го подслушват“, коментира Райчев.

Той определи като абсурдно поведението на президента Росен Плевнелиев, който вече трети ден не е заел позиция и не се е изказал по скандала.

„Щом Цветанов подслушва своите, какво ли прави с чуждите – беше ясно, че подслушват и президента Първанов, и лидерите на опозицията, и т.н.“, каза още Райчев.

Още по темата
Според него реакцията на вътрешния министър Петя Първанова по скандала била позорна, дори по-позорна от тази на Цветан Цветанов.

По думите на Райчев служебното правителство, което вместо да каже "не знам, я да видим", казва: "бе не знам, ама няма какво да гледаме".

Социологът е категоричен, че ГЕРБ изобщо не са имали намерение да слизат от власт. Цветанов постъпвал панически да крие следите си не когато слиза от власт, а в момента когато става ясно, че някакъв прокурор идва на проверка във ведомството. 

Райчев е категоричен, че действията на главния прокурор Сотир Цацаров са изненадали ГЕРБ и по думите му „партията няма да стане от този удар“. Връзката Цветанов-Борисов е толкова силна, че той не може да го изхвърли. Цветанов може да го потопи за минути, категоричен е Андрей Райчев.

Политологът Евгений Дайнов заяви пред БНР, че ГЕРБ продължава да се държи като управляваща партия и че все едно вече е спечелила следващия мандат.

"Аз твърдя, че не знам и никой не може да знае отсега какви ще бъдат резултатите на изборите, защото в тази ситуация всякакво събитие може да изметне всичко надолу с главата", каза Дайнов.

Той смята, че протестите излязоха "ялови", защото не преминаха в чисто политическата си фаза, а останаха на ниво "бунт". "Не може да се появи такъв субект, който да събере достатъчно гласове срещу всички", коментира политологът по повод възможността участващите в протестите да имат свое политическо представителство в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ НЕ ЗНАМ ДАЛИ СНИМКАТА КЪРТИ МИВКИНО ЗНАМ ЧЕ ТЕЗ ДВАМАТА ИЗКЪРТИХА БЪЛГАРИЯ
24
1
 
4
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 11 години
Алооооу, мудераторите, искам на тез двамата отдолу айпетата и адрезите. На бегом до Развегор!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката кърти мивки !
22
6
 
5
 
! Отговори
5 преди 11 години
Абе, какъв е тоя форум, бъкан от комунисти и гербери!?!? Българи няма ли?
21
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ме учудват поддръжниците на ГЕРБ. Всичко било компромати, нагласено, БСП била виновна /тя си има своята вина/. Корените на всичко, което се случва е точно в 10 години , които се губят на ББ /1900- 2000г./. Знаете ли с какво се е занимавал? Ако незнаете, попитайте тези които бяха избити по времето ,когато беше гл.секретар.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега, облечени мизерно,криете нарочно всеки левХайде де! Признайте, че е вернов тон със премиерския напев!Съвестта му днес успокоете,че сте оня лош материал,който ще поеме греховетена мандат, завършил със провалЯсен Ведрин
19
4
 
19
 
! Отговори
боклука БУДА преди 11 години
КАКТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШОТКЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ МУТРАТА СИ Е МУТРА ПРОСТАКА СИ Е *** САМО НЕ СЕ РАЗБРА ТОЗИ НЕГРАМОТЕН ПРЕСТЪПНИК С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ КАК СТАНА "ДОКТОР НА ФИЛОСОФСКИТЕ НАУКИ " И "ГЕНЕРАЛ ЛЕИТЕНАНТ" , МИ ТОЙ ГОРКИЯ ДВЕ СМИСЛЕНИ ДУМИ НЕМОЖЕ ДА КАЖЕ НА КРЪСТ , ЯВНО СЕ Е МЕТНАЛ НА ДРУГАРИТЕ ПО СЪДБА И ГРАМОТНОСТ АКАДЕМИК Х. СТОИЧКОВ И НЕКОРОНЯСBАНИЯ ЦАР -КЛОШАР СИМЕОНЧО.ТРИТЕ ГРАЦИИ ИЛИ ПО ТОЧНО ТРИМАТА ***.
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Райчев топли стола само с пръдни и то с червена украска. Сега е момента той да даде едно рамо на партията хранилка , идват избори.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ой, на батко сладурчетата. ДС е зад вас.Няма страшно.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"КУКЛЬО НА КОНЦИ"ЕЛ ПРЕЗИДЕНТЕ,НАШ ОПОНЕНТЕ.ЗА КАКВО ЗАСТАНА ТАМ?ТИ БУТАФОРЕН,ЖАЛЪК ПАРАВАН!МИЛИЧЪК И НЕЖЕН,ФИН И НЕПОТРЕБЕН!"ЖАЛКА КУКЛА НАКОНЦИ",ПО-ДОБРЕ В РЕЗИДЕНШЪЛА,КРАЙ "МЛАДОСТ".СИ ВЪРВИ.ТИ СИ ФАЛШИВ ГЕРОЙ"КУКЛА НА КОНЦИ",ПРАТЕНИК НА ОЛИГАРХИЧНИТЕ СРЕДИ.
15
9
 
13
 
! Отговори
+++++++ преди 11 години
Аз пък харесвам прогнозите на Райчев. Каквато и прогноза да е направил, тя НИКОГА не се е сбъдвала.. Кажете, кой друг социолог може да се похвали с такива резултати?
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнусен интригант.Да натрапваш на хората собствените си пристрастия и желания не означава,че си социолог.Френските просветители от XVIII век , създатели на социологията,сигурно се обръщат в гроба си от гняв.
13
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Андрей Райчев??? Ехаааааааааа, червения шаман! Беднягата...........с голфигрище с 500 вили и къща са 1 000 000 евро. Защитника на бедните!! Ха ха ха ха !!!!
12
12
 
10
 
! Отговори
Оле боже преди 11 години
Г-на Райчев. Тези си ги приказвайте в шоЛуто на Бат Слави милионерчето!
11
7
 
22
 
! Отговори
смях преди 11 години
Б.Б си помисли, че е Путин и ще ни яха поне още 20 год
10
3
 
18
 
! Отговори
Ъ ! преди 11 години
Абе,омръзнахте ни всички !!
9
8
 
30
 
! Отговори
Не става преди 11 години
Е не става - през 2016 ББ ще е в затвора или ........ знаете какво!
8
12
 
4
 
! Отговори
Киро Борджията преди 11 години
Ашколсун уе ***!
7
11
 
37
 
! Отговори
КРАЧУН И МАЛЧО преди 11 години
НА СНИМКАТАИЗТРЕЗНЯВАЩО НЕДОДЯЛАНО СЕЛСКО ПИЯНДЕ ДО НЕГО ЛЕНЗЕЩ СЕ *** СЕЛСКИ БУНАК
6
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста платени изказвания. Пожелавам ви да се гърчите, комунистически изчадия !