Плевнелиев топлил стола за Борисов

Райчев: Целта на експремиера е да додрапа до президентския пост
Обновена: 18 апр 2013 08:06 | 17 апр 2013 20:01,
163
Плевнелиев топлил стола за Борисов
Снимка: архив, БТА

Подслушванията не са новост, новото е, че в България се случи чудото, че една институция заработи пред очите ни – прокуратурата. Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него е изключено след Цветановгейт ГЕРБ да се върнат отново на власт. По думите на Райчев основната цел на Борисов била да „додрапа“ до президентските избори през 2016 г.

„Че в страната се подслушва е факт, който знаем от 11 години, че Цветанов подслушва не кой да е, а самия Бойко Борисов, излезе още с Мишо Бирата. Нещо повече, сега действащият президент, който според злите езици сега топли стола на г-н Борисов за 2016 година, каза, че е съгласен да го подслушват“, коментира Райчев.

Той определи като абсурдно поведението на президента Росен Плевнелиев, който вече трети ден не е заел позиция и не се е изказал по скандала.

„Щом Цветанов подслушва своите, какво ли прави с чуждите – беше ясно, че подслушват и президента Първанов, и лидерите на опозицията, и т.н.“, каза още Райчев.

Още по темата
Според него реакцията на вътрешния министър Петя Първанова по скандала била позорна, дори по-позорна от тази на Цветан Цветанов.

По думите на Райчев служебното правителство, което вместо да каже "не знам, я да видим", казва: "бе не знам, ама няма какво да гледаме".

Социологът е категоричен, че ГЕРБ изобщо не са имали намерение да слизат от власт. Цветанов постъпвал панически да крие следите си не когато слиза от власт, а в момента когато става ясно, че някакъв прокурор идва на проверка във ведомството. 

Райчев е категоричен, че действията на главния прокурор Сотир Цацаров са изненадали ГЕРБ и по думите му „партията няма да стане от този удар“. Връзката Цветанов-Борисов е толкова силна, че той не може да го изхвърли. Цветанов може да го потопи за минути, категоричен е Андрей Райчев.

Политологът Евгений Дайнов заяви пред БНР, че ГЕРБ продължава да се държи като управляваща партия и че все едно вече е спечелила следващия мандат.

"Аз твърдя, че не знам и никой не може да знае отсега какви ще бъдат резултатите на изборите, защото в тази ситуация всякакво събитие може да изметне всичко надолу с главата", каза Дайнов.

Той смята, че протестите излязоха "ялови", защото не преминаха в чисто политическата си фаза, а останаха на ниво "бунт". "Не може да се появи такъв субект, който да събере достатъчно гласове срещу всички", коментира политологът по повод възможността участващите в протестите да имат свое политическо представителство в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев ми е противен самозабравен поставен от мафията на президентския стол
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Райчев щом като се казва Райчев да направи Рай за България.
3
25
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Андрей Райчев е най-добрият български социолог!Може да има и минуси, но е доста над Мира Радева...
2
2
 
3
 
! Отговори
браваро преди 11 години
разбира се на соколето ша му резна главатат'ва напиняне е озадачаващо:)) или не съвсем
1
43
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Андрей Райчев е един *** платен комунист, на който незнайно защо му се дава медийна изява. Поне сложете "ПЛАТЕНО" на статията, все пак си е пропаганда на БСПто ХЕХЕХЕ