Борисов е бил кадровикът в съдебната власт!

Голямото чудовище са "законните" подслушвания, смята ДПС
Обновена: 2 май 2013 16:33 | 2 май 2013 16:33,
210
Борисов е бил кадровикът в съдебната власт!
Лютви Местан Снимка: БТА

 „Какво ни казват разговорите на Борисов с Кокинов – че Борисов през цялото време е бил кадровикът на съдебната власт. При него отиват, за да се измолят да станат от градски апелативни прокурори. Това каза на брифинг в село Медовец, община Дългопол лидерът на ДПС Лютви Местан.

"В разговора се съдържат данни, че това не е нещо, което Борисов е правил в качеството си на обикновен гражданин или кандидат за народен представител, а го е правил през всичките четири години на своето управление. Това наричаме ние процес на ерозиране на държавата, на демократичните институции. Губят смисъл и съдържание институциите на независимата съдебна власт, когато изпълняват волята на персона, която в нелегитимни формации извън държавните институции „на тъмно” взима тези решения”, каза Лютви Местан.

Няма никакво съмнение, че има извършени тежки престъпления по отношение на използването и прилагането на специални разузнавателни средства, посочи още Местан. Той припомни, че след като прокуратурата е обявила, че образува досъдебни производства срещу четирима полицаи, на брифинг в централата на ДПС партията е заявила, че ако има основание да се образува досъдебно производство за четирима редови полицаи, то основанието да се повдигне директно обвинение срещу Цветан Цветанов са в пъти по-големи.

По закон пряко отговорен за използването и прилагането на СРС-та е точно вътрешният министър в управлението на ГЕРБ Цветан Цветанов, посочи Местан.

„Тепърва предстои да разберете, че голямото чудовище не са само незаконните подслушвания. Истинският проблем е в „законните" подслушвания. Ако им е интересен господин Бисеров и понеже е лице с имунитет, те няма да го подслушват директно. Изфабрикуват си някакъв сигнал от служба към МВР срещу Ерджан Себайтин, за когото се знае, че е в чест контакт с Бисеров и чрез Ерджан „законно” подслушат и лицето с имунитет”, каза Лютви Местан и допълни, че това е категорична практика. Той каза още, че проблемите на Цветан Цветанов започват с незаконните подслушвания, но няма да завършат с тях. „Аз обръщам внимание не толкова към онова, което чухме от Мирослав Найденов и Емил Димитров.

Същинските разкрития са на Иван Петров от Хасково, който не е случаен човек. Биш е шеф на РДВР, член на Комисия в 41-вото Народно събрание и областен координатор на ГЕРБ в Хасково. Той не говори просто за незаконни подслушвания, а посочва Цветанов като покровител на контрабанда на цигари и политически покровител на ДДС измами. Очаквах Цветанов да реагира като ужилен и да заведе дело за клевета срещу Иван Петров, но нещо не смее и изглежда иска да потули скандала”, заяви Лютви Местан.

Иван Петров не би хвърлил бомба в публичното пространство, ако не разполага с неоспорими доказателства и прокуратурата тепърва ще има много работа, допълни Местан. Той прогнозира, че бентът на разкритията още не е отприщен, както и че тези разкрития няма да дойдат отвън, а отвътре – от системата на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Narode balgarski,ot vsichki zlini /turci,rusofili,nacisti/ nai-malkata zlina,koiato zasiaga BG naroda i preci na izednicite na naroda v dneshno vreme e GERB.Vsiaka druga grupirovka, koiato doide na vlast, samo do 1 godina shte zatrie BG naroda,koeto iskat BG turcite.Vishte kakvo stava v Portugalia,Ispania,Kipar,Garcia,Italia.Nie sme sledvashtite ako ger GERB ne napravi pravitelstvo sled 12 mai.Ne zabraviaite kakvi dela se vodiat v Pazardjishkiat sad s/u miusulmanski nashestvenici.
175
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кадровиците сте ДПС и БСП ДР. мазен,нагъл МЕСТАН,ако имаше съдебна система в БЪЛГАРИЯ ти ДОГАН И СЕРгей трябваше вече да сте на топло анадъмму,сега ви е стрх от БОРИСОВ който съм сигурен ще ви покаже къде е вашето място
174
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Otnovo li se se vrashtame kam tova narodno zlo Stanishev i turci?Stiga robstvo!Stiga Rusofili i turci sa ni grabili!
173
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Tozi turchin li iska da bade kadrovika?Da si otiva v Turcia!
172
5
 
2
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Г-н Бойко Борисов е стойностен човек,който е с ясна визия за просперитета на България.Приет е в средите на Европейскте държавници ,което е от изключително значение.С ясно осъзнал някои пасиви на управлението си и с категоричната Воля да ги коригира.Вярвам му .Дано и суверена осмисли колко е важно да му дадем втори шанс и то с пълно мнозинство.Бюлетина 15!!
171
3
 
1
 
! Отговори
ахмак преди 10 години
Лютви рожбо на ДС. Ти болен ли си бе?
170
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сайта на ГЕРБ е хакнат от нещастните бесепари *** *** и болни атакисти.А... забравих горд и пръмова.
169
1
 
4
 
! Отговори
Y преди 10 години
ОШФОРКАТА КИПЪР: ДЪЩЕРЯТА НА ИВАН КОСТОВ-МИНА КОСТОВА.ХРИСТО КОВАЧКИ.СОЦИОЛОГЪТ КЪНЧО СТОЙЧЕВ. ОЛИГАРХА ГЕОРГИ ГЕРГОВ. ВАЛЕНТИН ДИМИТРОВ-ВАЛЬО ТОПЛОТО.БИВШИЯТ ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ЕМИЛ ДИМИТРОВ. РУМЕН ПЕТКОВ-БСП. РУМЕН ОВЧАРОВ-Р-ОВЧ. БИВШИЯТ КМЕТ НА ВАРНА-КИРИЛ ЙОРДАНОВ. НИКОЛАЙ БАРЕКОВ ТВ 7. ЕЛЕНА ВЪЛЧЕВА-ДЪЩЕРЯ НА БАНКЕРА ТОДОР ВЪЛЧЕВ. СЛУЖЕБНАТА ЖЕНА НА СТАНИШЕВ-МОНИКА. ТОВА СА САМО ЧАСТ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ. ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ИМА НАД 6 000 ТЕХНИ ФИРМИ В ОШФОРКИ, КЪДЕТО КРИЯТ НАД 30 МЛРД ? А ВИЕ ПОТЕРПЕВШИТЕ ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ НА 12 МАЙ.
168
2
 
4
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Тоя комунистически агент що не се скрие, ами се прави на много начетен!? Доган и Местан, и двамата са като Къртишев и Гоце!
167
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 175За ВЕЛИКДЕН Борисов е поздравен от турският му колега. Да ти говори, кой е Юдата на България? Не, защото мислещ гербер няма.
166
9
 
20
 
! Отговори
Моля ВИ преди 11 години
Спрете с тоя Бойко Методиев Борисов.ВСИЧКИ сме наясно, че трябва да му връчим въжената вратовръзка и ..............!!!Тогава света ще се оправи.
165
14
 
20
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Некадърният кадровик ББ си отива!
164
4
 
20
 
! Отговори
vot42 преди 11 години
На Лютви Местан досието му като агент на ДС е унищожено,което според мен значи,че той е бил "елитен" доносник!? Колкото за подслушванията,той да си мълчи,защото в районите където управлява ДПС е създадена мрежа от партийни функционери,изпълняващи ролята на съвременни доносници. Аз съм от турски район и когато река да поговоря с някой стар приятел турчин,той страхливо се оглежда и ми говори много тихо!!! Обикновените хора просто са наплашени.
163
4
 
12
 
! Отговори
някой преди 11 години
дали няма някой язовирна стена или хидросъоръжение някъде,та да взема някой милион и аз комисионна...не за друго,ако искам да си купя летяща чиния примерно...просто се чудя....
162
4
 
15
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До Лютви Местан е номер - ***, казвам ти го защото го знам абсолютно сигурно. Всички бивши сътрудници на ДС и политически активисти от БКП с турски имена са предложили на Бай Тошо промяната на имената, защото според тях само малка част от хората с турски имена нежелаели промяната. После видяхме, че небило баш така, ама късно. Така че Местан е велик но лъжец и измамник а не политик.
161
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До Анонимен - 175 - Това е еащото, по принцип Турците необичат лъжците и лицемерните. Цялото ръководство на ДПС, което е отговорно за смяната на имената и Голямана екскурзия, след 10 ноември, понеже ги бяха вкарали в панделата да подслушват и доносничат срещу наивните си едноверци, се възползваха от този факт и се писаха борци срещу комунизма. Дежа вю, нищо ново под слънцето. Всчки от ЦК на БКП начело с бае Тошо, също бяха доносници на полицията.
160
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой да си спомня турски държавник да е оказал уважение към ДПС. турския президент като беше в България отказа да се срещне с ръководството им. В турция не ги броят за живи, ние тук в парламента ги вкарваме. Апостола в гроба ще се обърне, ако може да види какво става в родината.
159
3
 
2
 
! Отговори
POLITIKATA-BG преди 11 години
Vazroditelen Proces kato vleze v sada , togava i Balgariq 6te tragne po prav pat , do togava nasluka
158
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обществена тайна е, че е партийния проект на Касим Дал е патерица на ГЕРБ.
157
6
 
17
 
! Отговори
баламосване от ДПС преди 11 години
То се вижда кой е кадровикът по предизборната активност на прокуратурата, която се включи ативно в предизборната кампания на БСП ! Освен това всички червени министри бяха оправдани за наглото крадене! Така,че когато фактите говорят би трябвало и ти да замълчиш,агент Павел!