Борисов е бил кадровикът в съдебната власт!

Голямото чудовище са "законните" подслушвания, смята ДПС
Обновена: 2 май 2013 16:33 | 2 май 2013 16:33,
210
Борисов е бил кадровикът в съдебната власт!
Лютви Местан Снимка: БТА

 „Какво ни казват разговорите на Борисов с Кокинов – че Борисов през цялото време е бил кадровикът на съдебната власт. При него отиват, за да се измолят да станат от градски апелативни прокурори. Това каза на брифинг в село Медовец, община Дългопол лидерът на ДПС Лютви Местан.

"В разговора се съдържат данни, че това не е нещо, което Борисов е правил в качеството си на обикновен гражданин или кандидат за народен представител, а го е правил през всичките четири години на своето управление. Това наричаме ние процес на ерозиране на държавата, на демократичните институции. Губят смисъл и съдържание институциите на независимата съдебна власт, когато изпълняват волята на персона, която в нелегитимни формации извън държавните институции „на тъмно” взима тези решения”, каза Лютви Местан.

Няма никакво съмнение, че има извършени тежки престъпления по отношение на използването и прилагането на специални разузнавателни средства, посочи още Местан. Той припомни, че след като прокуратурата е обявила, че образува досъдебни производства срещу четирима полицаи, на брифинг в централата на ДПС партията е заявила, че ако има основание да се образува досъдебно производство за четирима редови полицаи, то основанието да се повдигне директно обвинение срещу Цветан Цветанов са в пъти по-големи.

По закон пряко отговорен за използването и прилагането на СРС-та е точно вътрешният министър в управлението на ГЕРБ Цветан Цветанов, посочи Местан.

„Тепърва предстои да разберете, че голямото чудовище не са само незаконните подслушвания. Истинският проблем е в „законните" подслушвания. Ако им е интересен господин Бисеров и понеже е лице с имунитет, те няма да го подслушват директно. Изфабрикуват си някакъв сигнал от служба към МВР срещу Ерджан Себайтин, за когото се знае, че е в чест контакт с Бисеров и чрез Ерджан „законно” подслушат и лицето с имунитет”, каза Лютви Местан и допълни, че това е категорична практика. Той каза още, че проблемите на Цветан Цветанов започват с незаконните подслушвания, но няма да завършат с тях. „Аз обръщам внимание не толкова към онова, което чухме от Мирослав Найденов и Емил Димитров.

Същинските разкрития са на Иван Петров от Хасково, който не е случаен човек. Биш е шеф на РДВР, член на Комисия в 41-вото Народно събрание и областен координатор на ГЕРБ в Хасково. Той не говори просто за незаконни подслушвания, а посочва Цветанов като покровител на контрабанда на цигари и политически покровител на ДДС измами. Очаквах Цветанов да реагира като ужилен и да заведе дело за клевета срещу Иван Петров, но нещо не смее и изглежда иска да потули скандала”, заяви Лютви Местан.

Иван Петров не би хвърлил бомба в публичното пространство, ако не разполага с неоспорими доказателства и прокуратурата тепърва ще има много работа, допълни Местан. Той прогнозира, че бентът на разкритията още не е отприщен, както и че тези разкрития няма да дойдат отвън, а отвътре – от системата на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dogan razdava4a na parini vlast eto tova predstavlqvat tehnata partia
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mestan etni4eskiq mir te samo tova si znaqt zlobari
114
8
 
5
 
! Отговори
АНТИГРОБАР преди 11 години
Напразни са напъните на гробарите да изкарат останалите мафия и комунисти.Комунисти са всички и най-вече ГЕРБ, а мафия ..... И децата знаят кой политик е бил мафиот. Но не само БИЛ, а и Е мафиот.Колкото наближава краят ви, толкова по-злобно пишете във форумите. Нищо. Десет дни още ще ви изтърпим. Пък вие после се ориентирайте към следващите управляващи. Може и те да поддържат форумни ченгета.
113
5
 
12
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 11 години
22 години сме гласували за тази капсула дпс,и какво сме получили освен натиск,заплахи,глад и мизерия.турския етнос на 12 май не само ще гласува за партия която ще ги представлява на горните етажи на властта,а ще гласува ДА СИ ВЪЗВЪРНЕ СВОБОДАТА КОЯТО БЕШЕ ОТНЕТА ОТ ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ НА ДПС СЛЕД БКП
112
8
 
19
 
! Отговори
много шубе ги гони преди 11 години
Ясно усещат ,че Народа ще определи ГЕРБ за правилен избор с бюлетина 15
111
2
 
10
 
! Отговори
хх преди 11 години
*** ***, как не ви омръзна нагло и безпардонно да гледате собствените си деца и възрастни родители да ровят по кофите. Трябва да си мазохист за да подържаш една 100 годишна илюзия разбила живота на няколко милиона хора и просперитета на една цяла държава. Сергей Доган Местан Ибрям на сЪд гробокопачи на Р България. Да махнем този цирей БСП-ДПС веднъж завинаги стига с тази долна комунистическа пошла партийка.
110
2
 
6
 
! Отговори
PRETSENKA преди 11 години
MRASEN,DOLEN ***!
109
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЧАО БУДА !!!, *** SI TI, ZASHTOTO PISHESH BEZOBRAZIA.
108
4
 
13
 
! Отговори
Приоритет преди 11 години
Елиминиране на БСП, ДПС и техните креатури от властта, т.е. ДС!Това е важното! А дали ГЕРБ, дали СДС не е важно! Стига сме се плюли! Кусурите на последните, барабар с Бойко и Цецо после по-лесно ще ги оправим!
107
2
 
15
 
! Отговори
Милла преди 11 години
Идват най-светлите християнски празници- оставете Местан, Доган и всякакви такива ***! Порадвайте се на хубавото време, семействата си и колкото и да е зле положението, нека поне за малко да не мислим за тези жалки създания!!!
106
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПолитологTe Borisov i toy beses tyah postoyanno i predi vsicki Borisov bese v taya politika toy kato gi ohranyavase i mnogo kradese za tuu edinstven imat banka.
105
0
 
7
 
! Отговори
Красьо Белия преди 11 години
По-важно е кой е мръсникът в съдебната власт!
104
5
 
12
 
! Отговори
Турчин преди 11 години
Местан бей,гледам ти охранената *** и скъпарски костюм,с тях ли ще убедиш бедните турци да гласуват за теб? Те трябва да са мазохисти,за да искат още да ги крадеш! Ти не можа дори помощите им за тютюн да докараш! Добре,че Борисов им здейства. Толкова си се оял,че не виждаш по-далече от бузите си.
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ДОГАН КАДРОВИКЪТ НА ОБРЪЧИТЕ !
102
4
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 11 години
Спомням си на предните избори,когато Борисов взе властта,веднага каза:"Сега за дълго ще извадим от властта Доган и ДПС от властта". Колко мъдър е бил!Повече турци няма да крадат бедните българи.Местан,бегай си в Турция.Там заедно с БСП ще помагате на турците да строят тяхната атомна централа.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какъвто народа такива са и политиците ние ги избираме те не паднаха от небето
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може Касим Дал с една заплата от 1000 лв. да кара Ауди-8?! Откъде са тези пари?! Сега се опитва да прави театър.И какво Касим Дал батардяса парите на ДПС използва ги за свой интерес сега търси смотани турци по родопите да гласуват пак за него да може с НДСВ да си играйат преди с ГЕРБ,ЕНП,Неазависим НДСП.Спри се бе Касим проституците не сменят толкоз партниор за кратко време сигурно и твоите симпазитантите са като тебе въртят опашка.
99
3
 
14
 
! Отговори
балканец преди 11 години
На този съсухрен женчо, турците му викат СТАРОТО МОМИЧЕ НА дпс! Прякора му е Ханъм Ефенди или Чалъм Ефенди! ХАхахаха... Абе на балканите сме много хубави и весели хора, само дето много ни разделят на етноси на вяра на цвят? Бял ден да не видят тези дето ни делят постоянно! Политиците до един са маскари, бял ден да не видите дано! Наздраве балканци, все някой ден ще поумнеем и ще се обединим! Да сте живи и здрави балканци!
98
14
 
17
 
! Отговори
ЧАО БУДА !!! преди 11 години
БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ *** НА ВЛАСТ !!!
97
0
 
7
 
! Отговори
romalen madjarski преди 11 години
ungarski li e toz sait ?