Борисов е бил кадровикът в съдебната власт!

Голямото чудовище са "законните" подслушвания, смята ДПС
Обновена: 2 май 2013 16:33 | 2 май 2013 16:33,
210
Борисов е бил кадровикът в съдебната власт!
Лютви Местан Снимка: БТА

 „Какво ни казват разговорите на Борисов с Кокинов – че Борисов през цялото време е бил кадровикът на съдебната власт. При него отиват, за да се измолят да станат от градски апелативни прокурори. Това каза на брифинг в село Медовец, община Дългопол лидерът на ДПС Лютви Местан.

"В разговора се съдържат данни, че това не е нещо, което Борисов е правил в качеството си на обикновен гражданин или кандидат за народен представител, а го е правил през всичките четири години на своето управление. Това наричаме ние процес на ерозиране на държавата, на демократичните институции. Губят смисъл и съдържание институциите на независимата съдебна власт, когато изпълняват волята на персона, която в нелегитимни формации извън държавните институции „на тъмно” взима тези решения”, каза Лютви Местан.

Няма никакво съмнение, че има извършени тежки престъпления по отношение на използването и прилагането на специални разузнавателни средства, посочи още Местан. Той припомни, че след като прокуратурата е обявила, че образува досъдебни производства срещу четирима полицаи, на брифинг в централата на ДПС партията е заявила, че ако има основание да се образува досъдебно производство за четирима редови полицаи, то основанието да се повдигне директно обвинение срещу Цветан Цветанов са в пъти по-големи.

По закон пряко отговорен за използването и прилагането на СРС-та е точно вътрешният министър в управлението на ГЕРБ Цветан Цветанов, посочи Местан.

„Тепърва предстои да разберете, че голямото чудовище не са само незаконните подслушвания. Истинският проблем е в „законните" подслушвания. Ако им е интересен господин Бисеров и понеже е лице с имунитет, те няма да го подслушват директно. Изфабрикуват си някакъв сигнал от служба към МВР срещу Ерджан Себайтин, за когото се знае, че е в чест контакт с Бисеров и чрез Ерджан „законно” подслушат и лицето с имунитет”, каза Лютви Местан и допълни, че това е категорична практика. Той каза още, че проблемите на Цветан Цветанов започват с незаконните подслушвания, но няма да завършат с тях. „Аз обръщам внимание не толкова към онова, което чухме от Мирослав Найденов и Емил Димитров.

Същинските разкрития са на Иван Петров от Хасково, който не е случаен човек. Биш е шеф на РДВР, член на Комисия в 41-вото Народно събрание и областен координатор на ГЕРБ в Хасково. Той не говори просто за незаконни подслушвания, а посочва Цветанов като покровител на контрабанда на цигари и политически покровител на ДДС измами. Очаквах Цветанов да реагира като ужилен и да заведе дело за клевета срещу Иван Петров, но нещо не смее и изглежда иска да потули скандала”, заяви Лютви Местан.

Иван Петров не би хвърлил бомба в публичното пространство, ако не разполага с неоспорими доказателства и прокуратурата тепърва ще има много работа, допълни Местан. Той прогнозира, че бентът на разкритията още не е отприщен, както и че тези разкрития няма да дойдат отвън, а отвътре – от системата на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
6
 
! Отговори
а вие преди 11 години
Не изкадрувахте ли присъда за Октай?!?!На 12.05.2013 ще ви бъде платено за тази несправедливост .Идва Касим Дал! Той със сигурност няма нищо общо със Золума ,но ще е справедлив .
135
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се, безразборните (само безразборните) подслушвания не трябва да се пренебрегват. Но ако седмици и дни преди изборите всички политически лидери дрънкат само за подслушванията, но забравят, че българинът не само е средно най-беден в Европа, но и че при него отношението между доходите на най.богатите и бедните е най-голямо (експлоатацията е най-жестока), значи нито една от политическите партии не заслужава доверие и власт освен ДПС.Народът е на оцеляването.
134
0
 
11
 
! Отговори
пищова преди 11 години
ТОВА Е АГЕНТ П А В Е Л ВИЖТЕ МУ ХУБАВО ГЬОН СУРАТА
133
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СВОБОДА --ЗА АСЛАН ОКТАЙ!!!ДА ЖИВЕЕ НОВИЯ "ЛЕВСКИ" НА БЪЛГАРИЯ--АСЛАН ОКТАЙ!!ЗАТВОРЕТЕ К""ВЕНСКАТА УСТА НА АМДЖИК МЕСТАН!!!
132
0
 
10
 
! Отговори
така е Амджик Местан преди 11 години
....МОЖЕ И ДА Е ТАКА --КАКТО КАЗВАШ , НО..... , НЯМАШ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА!!!В СЪДА ---НЕ ВЯРВАТ НА ГОРИ ПРИКАЗКИ, АМДЖИК МЕСТАН!!!!!
131
4
 
8
 
! Отговори
Васко преди 11 години
Сега ще видите защо империите рухват. Предават ги отвътре. Липсата на справедливост е причина за краха на всеки режим. А Греберският едва изкара един мандат. Пожелавам им приятно прекарване в затвора, и в двата смисъла - заслужено ще си е. А на нас си пожелавам да има повече хора като Цацаров, за да излезем от 20-годишната яма и да си върнем България. За целта след изборите - яко на улицата и контрол над смотаните политици до дупка. Те са наши слуги и трябва да го разберат недвусмислено !!!
130
11
 
5
 
! Отговори
Секретен преди 11 години
До Анонимен Борисов е *** и пак ще е такъв
129
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов беше премиер и пак ще е такъв.
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти пъ и ти, Местан и тезен г*ъз... Ми той е от ДПС бе...
127
12
 
10
 
! Отговори
льжливи Гробари преди 11 години
СЕГА ИЗЛЯЗОХА ЛЬЖИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ-ЦЕНТРАЛАТА В ТУРЦИЯ Е С ЧЕТИРИ 4. РЕАКТОРА ПО 1100 МЕГАВАТА И СТРУВА ОТ 15 - 16 МИЛЯРДА ЕВРО А БЕЛЕНЕ СТРУВАЛА 22 МИЛЯРДА ЕВРО.?????????? ЛЬСВА ИСТИНАТА ЧЕ БЕЛЕНЕ Е 7 милярда евро. ГОЛЕМИТЕ ЛЬЖИ НА БОЙКО ИЗЛИЗАТ ЕЖЕДНЕВНО!!!!! ЧЕРНА ЛЬЖА ГРОБАРСКА -НЕ АГИТИРАМ ЗА НИКОЯ ПАРТИЯ НО АГИТИРАМ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЛЬЖЛИВИТЕ ГРОБАРИ ТО ТЯХНОТО ВСИЧkО Е ЛЬЖА-И МАГИСТРАЛИТЕ И ЗАЛИТЕ И ГРАДИНИТЕ И ВСИЧКО !!!!СЕГА ИЗЛЯЗОХА ЛЬЖИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ-ЦЕНТРАЛАТА В ТУРЦИЯ Е С ЧЕТИРИ 4. РЕАКТОРА ПО 1100 МЕГАВАТА И СТРУВА ОТ 15 - 16 МИЛЯРДА ЕВРО А БЕЛЕНЕ СТРУВАЛА 2
126
10
 
15
 
! Отговори
Spacer преди 11 години
Номер 15! Аз друг изход не виждам....за кого друг да гласувам? За дебелото гангстерче Бинев, болния Сидеров, турчина Ахмет или съселчето Станишев? И ГЕРБ не са за мирисане, но поне са нещо по-добро.
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен DO 134 pone ne e agent kato toya na snimkata,DPS e sazdadena ot BKP I DS za da darji turcite v kapan,Ahmed Dogan puk sponsorira s 2,5 miliona lv za sazdavaneto na Ataka pak s cel da darji turcite pak v kapan zatova samo NOMER 6 na izborite.Korman Ismailov e zavurshil universiteta v Tucia i e edin ot mladoturcite koito kazvat ne na DS agentite ot DPS
124
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Достойнството,както и свободата се защитават главно от либералните партии.НДСВ е либерална партия и за тях дастойнството едва ли е разтегливо понятие. "Приятелският капитализъм" на ГЕРБ е нещо недостойно.Левият завой,който БСП обещава,е завой срещу пазара,в полза на държавата.Това също е под достойнството на активните българи.
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поотделно нямат шансове.Така *** дойди.Поне в НДСВ вероятно има читави хора,които могат много да помогнат срещу евентуални опити за простотии в бъдещето Народно събрание.А че гласовете може да дойдат главно от българските турци,е много вероятно.Пред 1990 год. най-истинският антикомунист и правозащитник във Великото Народно събрание,Янко Янков,беше избран мажоритарно в община Сунгурларе от турци.Спечели убедително на първи тур срещу турчин,издигнат от БСП.
122
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Касим Дал Жалка и безпринципна коалиция с една единствена цел-Парламента и минаване на границата за получаване на субсидии от държавата!
121
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може Касим Дал с една заплата от 1000 лв. да кара Ауди-8?! Откъде са тези пари?! Сега се опитва да прави театър.И какво Касим Дал батардяса парите на ДПС използва ги за свой интерес сега търси смотани турци по родопите да гласуват пак за него да може с НДСВ да си играйат преди с ГЕРБ,ЕНП,Неазависим НДСП.Спри се бе Касим проституците не сменят толкоз партниор за кратко време сигурно и твоите симпазитантите са като тебе въртят опашка.
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"предизборна коалиция "Център - свобода и достойнство" Достойнството е разтегливо понятие за участниците в коалицията - участниците са стари муцуни, играли ролята на придворни слуги я на цар, я на везир. След като коронованите особи се нагушиха, и слугите искат да отхапят от големия комат. Нямат никакъв шанс!
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Samo partiyata na Korman Ismailov shte katurne karucata na tiya depesari ,zatova vsichki chestni hora da glasuvat s nomer 6 na 12 may
118
3
 
6
 
! Отговори
Октай Алиосман преди 11 години
Тоя е следващия!
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dps to 6to bie na kasim dal horata te vatre6no 6te se izbiqt za vlast