Нали аз съм го правил, какво да не ми хареса?

Борисов доволен от музея на базиликата „Св. София”
Обновена: 25 май 2013 15:03 | 24 май 2013 17:44, Камелия Цветанова
779
Нали аз съм го правил, какво да не ми хареса?
Йорданка Фандъкова, Бойко Борисов и проф. Николай Овчаров откриха музея. Снимка: БТА

Бившият премиер и настоящ депутат от ГЕРБ Бойко Борисов откри днес подземния музей на базиликата "Света София и призна, че се радва, че в най-голямата криза са успели да направят този проект и това ще продължи и занапред.

София става средище на музеи, след като десетилетия наред комунистите не бяха правили нищо,коментира той, цитиран от „Фокус”.

На въпрос - „харесаха ли Ви разкопките в базиликата”, Бойко Борисов отговори „Е, нали съм го правил аз, какво да не ми хареса”.

Според него вложените пари в проекта си струват.

„Заслужават си, защото, когато влязоха Ромпой, Барозу, шведският премиер Фредерик, датският премиер, още когато се строеше... Имам десетина броя посещения с делегации, преди да се открие. Всички, като отидоха в Брюксел след това, казаха: „Бойко, ние не Ви познаваме. Вие сте уникални в своята същност като държава. Не ви познаваме"...". Борисов посочи, че България е била позната с атентата срещу папата. Затова считам, че само с този музей, София става изключително притегателен център за туристи, посочи Борисов.

„Като дойдат делегации, като отидат на Ларгото, като дойдат тук, и на "Александър Невски", Боянската църква, крепостта Урвич... Целият център става едно средище на музеи, което е прекрасно за България. Десетилетия наред комунистите не бяха правили нищо, и това го потвърдиха знатни имена в българската археология, като проф. Николай Овчаров, архитект Васил Китов, с които имах честта 4 години да работя като премиер и преди това - като кмет, за да се случат всички неща сега”, коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
490
4
 
10
 
! Отговори
Бригадир стр.бригада преди 10 години
Е как бе , Боко кофражиста него ли познавате ?
489
3
 
9
 
! Отговори
мат"рял преди 10 години
мутрата продължава да доказва колко е ***.......ясно е, че всичко "построено" от тъпата мутра РЕАЛНО Е ИЗГЛАДУВАНО от обикновения Българин....колко ли възрастни хора не са си купили лекарства-колко ли обикновени Българи не са се нахранили за да може мутрата да си избива КОМПЛЕКСИТЕ със строежи.....но мутрата в момента има проблем-когато прокурорите "притиснат" физкултурника-той/понеже няма сърце на мутра/ веднага ще повлече и мутрата бб.....но определено ЖЪЛТИЯ цвят отива на прости мутри....
488
3
 
11
 
! Отговори
Бойко преди 10 години
Значи хора моля ви, Бойко лично бъркаше бетона, Бойко носи водата, Бойко носеше с кофи цимента, той направи кофража. Негова е и шпакловката. На Бойко са и творбите. Бойко оперираше и с машините дето лееха и асфалта. Бойко запретва ръкави и всичко тои прави. Да направим паметник на нашия вожд БОЙКО МЕТОДИЕВ БУДА
487
5
 
4
 
! Отговори
beli преди 10 години
защо викате на бялото черно
486
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лелееее! Има ли нещо в България, което да не е направено от ББ? Още малко и ще излезе (с извинение!), че и мен е правил? Нищо, че е с десетина години по-малък от мен! Май нататък отиват нещата?
485
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** *** продъжавате с вашите *** и гнусни писания.Радвате се че докарахте болшевиките и турците на власт. какво може да се похвали вашият Гей и резаният през тяното управление - само грабежи и толериране на престъпниците, а да - замазване на очите на бедняците с мизерните 10% Големите пенсии сиреч тези които и преди са имали взеха по 60-70лв а простият електорат по 10-20лв.Сега пак ще си развяват байрака и ще си правят каквото си искат.Ограбиха ни и ще продължават.
484
4
 
21
 
! Отговори
генерал Жуков преди 10 години
Тоя чупи *** всеки ден !!
483
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама, тоя какво открива още, може ли такава наглост.
482
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата го бил направил... Циркаджия
481
6
 
26
 
! Отговори
oko преди 10 години
*** го бил направил,*** и нагъл до безкрайност.
480
4
 
35
 
! Отговори
пловдив преди 10 години
Манията за величие не го напуска! В качеството си на какъв отново реже лентички!Май не осъзнава, че е редови депутат
479
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБате те 400 лева пари ли са? Особено при тази инфлация... направо стягай куфарите за чужбина, няма какво да му мислиш :)
478
8
 
7
 
! Отговори
beli преди 10 години
с евро средства и важното е че го е направил
477
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако слушаш Бойко ще си помислиш че то с негове средства и сили го е направиил, а не с нашите данъци.
476
5
 
13
 
! Отговори
Параход с комин преди 10 години
Нали ти си го правил, какво да ми харесва ?
475
2
 
5
 
! Отговори
kondyo преди 10 години
TEZ PARI VMESTO DA GI VLOJISH TAM ZASHTO NE GI RAZPREDELI NA SPESHNO NUJDAESHTITE SE BILO TO BOLNI ILI SOCIALNO NUJDAESHTISE SE ???
474
7
 
22
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Музеите са ни от Първа необходимост.Предпочитам да ям Марули,обаче да мога да се кефя на Базилики и другите Културни работи!Като се затичам по Магистралата,така хубаво ми става.Една Филия с мас като изям иБургас-София го взимам за 8 минутиА като си спомня за Дянков направо се просълзявамЧовека раздаваше Пици.И като почнат някои да се заяждат с тоя ток.Ами не го ползвайте като ви е скъп.Отивам сега да си намажа една филия с мас ,че ше тичам за Чирпан.
473
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vicПропуснал си да споменеш че вероятно сме на първо място по брой на милионерите за година на глава от населението. За ръста на спестяванията им да не говорим.
472
16
 
8
 
! Отговори
vic преди 10 години
До КарамочаковАко си икономист, а не червен демагог, ще ти е ясно, че няма как да сме напред в класацията като развита икономика след калпавата приватизация, двата фалита и хиперинфлацията на любимата БСП, но е факт че не се сринахме в тежката криза както нашите съседи. Нещо повече, по данни на МВФ и ЦРУ по БВП на човек по паритет на покупателна способност сме преди Румъния, Македония и Сърбия.
471
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До graywatchРазплаквач на гербераси ми е специалността!Аре, чао, отивам при клиент и смятам да плъзна едно люто частно!Голям рев ще падне!Муахахахаха!