Парламентът гласува в сряда кабинета "Орешарски"

Социалистите се отказаха от извънредното заседание във вторник
41
Парламентът гласува в сряда кабинета "Орешарски"
Пламен Орешарски официално представи министрите си в понеделник. Снимка: БТА

Народното събрание ще гласува в сряда /29 май/ от 9.00 часа  предложения от кандидата за премиер Пламен Орешарски състав и структура на Министерския съвет. Това съобщи за БТА заместник-председателят на парламента Мая Манолова.

Пламен Орешарски обяви по-рано днес структурата и състава на кабинета на разширено заседание на Националния съвет на БСП.

Бившият шеф на ДАНС и бивш началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев - Цветлин Йовчев, става министър на вътрешните работи.

Бившият ръководител на представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова ще бъде правосъден министър и вицепремиер.

В кабинета ще има и втори вицепремиер, който по думите на Орешарски ще има координационни функции по отношение на икономическия блок министерства, ще координира частните инвестиции и ще прави усилия да привлича външни инвестиции. Човекът, който ще поеме поста обаче остана в тайна, тъй като по думите на Орешарски ще му трябва време, за да приключи своите ангажименти.

Още по темата

Петър Чобанов  поема министерството на финансите, а Кристиан Вигенин – на външните работи. Директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева става здравен министър. Депутатът от левицата Ангел Найденов, който беше шеф на парламентарната комисия по отбраната при тройната коалиция,  ще оглави военното министерство.
Колегата му Драгомир Стойнев ще е министър на икономиката и енергетиката.

Анелия Клисарова, бивш ректор на Медицинския университет във Варна и депутат от БСП,  е харесана за министър на образованието и науката, Искра Михайлова – на околната среда и водите, а Хасан Адемов – на труда и социалната политика.

Културен министър ще бъде бившият лидер на "Гергьовден" Петър Стоянович, а Марияна Георгиева – министър на младежта и спорта.  Десислава Терзиева ще поеме регионалното министерство.

Министър на земеделието и храните става Димитър Греков, ректор на Пловдивския аграрен университет.

Шефът на Пристанище "Варна" Данаил Папазов поема министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.  

Орешарски предлага и Министерство на инвестиционното проектиране, което да поеме Калин Тихолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Гошо Неострото преди 10 години
*** пак успяха да пласират два министъра...
32
0
 
0
 
! Отговори
Виктори преди 10 години
До Анонимен Ниее сме си Палестина и без евреи. *** и прости, дето все някой им пречи. И евреите ни са същите. Там, където има истински евреи, нещата са съвсем други.
31
0
 
1
 
! Отговори
... преди 10 години
Защо си мислите,че е десен.Сигурно за подходящата сума ще продаде и майка си ....
30
0
 
2
 
! Отговори
... преди 10 години
До 22Да бе Орешарски беше десен,беше и КАНДИДАТ кмет какво ли още не.Ама ние не разбрахме,че е некадърен сега даже и премиер...просто нямам думи.
29
0
 
5
 
! Отговори
Варна преди 10 години
*** пак искат да се промъкнат крадешком, ама няма да им мине номерът! Сега вече колкото повече хитруват, толкова по-яко залостван капана, който сами си скроиха. Всъщност трябва да сме донякъде благодарни на Станишката, че е толкова ***. Лошото е, че е и не по-малко злобен и нагъл!
28
0
 
3
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Толкова много желаещи за министри...В една, така бедна Държава......АмбицияПатриотизъмХуманизъмПартиотизъм Идиотизъм...Тепърва ще разберем....Новият Сезон На Филма :Прехода в БГ- Започва.Първа серия :Избор и гласуване на правителство(Монолог)Втора серия :Първи мерки на Правителството(Жанр-Комедия)Трета серия:Много е Постигнато(Жанр-Гротеска)Четвърта серия:Иде Зимата...Ще Трябва да измислим Нещо...
27
0
 
5
 
! Отговори
rekston преди 10 години
za tova li revaxte 4erveni bokluci,da postavite nekadurnici da ni upravliavat ,niama i da iskarate do septemvri
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ABE NE6TO V RODNOTO NI 4ERNO MORE SE PLICKAT MNOGO EVREI , V NA6ETO SINIO NEBE SE REQT EVREISKI SAMOLETI KATO U TQH SI , EVREIN MANDATONOSITEL , EVREIN VAN6EN MINISTAR NI GOTVQT . DETO VIKAL EDIN -- NERDE STAMBUL , NERDE QMBOL . EVREISKI PROTEKTORAT DA NE BI DA SME STANALI BEZ DA NI E SAOB6TENO . TIA KOITO IDVAT NA PO4IVKA , NA PO4IVKA LI IDVAT ILI ZA POSTOQNNO
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMA VERNO LI 6TE GO GLASUVAT , AZ SI MISLQ 4E 6TE GO PSUVAT . TOI NARODA MU UDARI MAINITE O6TE NA IZBORITE . TIA 240 *** QVNO GARBINITE GI SARBQT ZA SOPI .
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Културният министър и бившият лидер на "Гергьовден" и на СДС Петър Стояновичима общо дете с Директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева която ще става здравен министър, също кадър на СДС до 2005 год.Браво!Няма да могат да изкарат с тоя кабинет и до Нова година.
23
1
 
3
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До raqХехе, почна ме ползваш за "отрицателен" герой. Няма, няма, няма...защото не можеш да си го позволиш. Не ми го обяснявай тези с "нямата". Точно такива като теб "няма-нисти", в момента в който духнат не мислят за връщане. Аз за разлика от теб наистина искам да живея тук, след като пообиколих - къде служебно, къде на екскурзии. Но, ако БСП мислят да "карта кораба под вода", още 20 години - то приеми фактите. Калоян и Михаил - няма да знаят български и това ще е моя грижа.
22
1
 
8
 
! Отговори
raq преди 10 години
Няма ляво, няма дясно, има криза, от която не можем да излезем. Не работеща икономика, висока безработица, обезлюдени населени места, демографски срив, висока престъпност...... това е нашата мила Родина, но си е наша. Искам тук да живея, тук да отгледам децата си, а не терминал 2 и няма да науча децата си на български както беше написал някакъв *** "патиланец"....
21
1
 
1
 
! Отговори
boza преди 10 години
Che otkude ste vzemat komunisti i depesari 121 glas , ako osven GERB ne si napravjat harakiri , chini mi se che naesen otnovo.
20
2
 
11
 
! Отговори
Прост народ преди 10 години
Тоя *** народ ако остави такъв *** като Орешарски да е на чело на странта значи найстина си заслужава сътбата !
19
2
 
15
 
! Отговори
х преди 10 години
В сряда в НС ще се регистрират 120 народни представители- нищо не могат да изберат, защото нямат кворум. Уговорката с Атака е пропаднала. Комунистите са в шок. Забранили са на кандидат министрите да говорят докато не мине гласуването, за да не станат още по смешни. В момента се водят активни преговори с мутрокомунистите от ГЕРБ за подкрепа, но за сега няма резултат. Така че коментарите ви за момента са излишни.
18
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Страхотно експертно правителство! Ние пак сме тук! 23 години не можем да се отървем от мръсната и алчна комунистическа ***!
17
3
 
10
 
! Отговори
аз до 18 преди 10 години
Луд си. Орешарски е десен, избран от левицата. Пий си хапчетата.
16
14
 
3
 
! Отговори
Антон преди 10 години
Защо мислите, че Вигенин е еврейско име. Познавам близки на човека. Скромен е, както и неговите близки. Името му е българско. Не знам какво кара хората да изливат толкова помия.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Атака- то не само еврей Вигенин във външното/ нали и Сергей е същия/, ами и турчин в социалното ще решава проблемите на малцинствата/*** и турци/, а не на народа.Ния сме си виновни и ако ги търпиме повече ще сме още по виновни и няма какво да се оплакваме, а да вземаме големите сопи и наред докато утрепеме всички .
14
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 13. Предложете Вие правителство. Не знам защо се говори предварително. Винаги се дава 100 дни. Не съм гласувал за нито една от партиите в парламента. Но нямата представа в какво състояние е страната след неграмотното правителство на ББ. Ако не се справят след няколко месеца ще си ходят. Надеждата е в Орешарски, защото все пак е десен.