Токът ни евтин, пък хората протестираха, чуди се Плевнелиев

Президентът пресметна, че плащаме три пъти по-евтино от датчаните
Обновена: 28 май 2013 16:12 | 28 май 2013 13:47,
789
Токът ни евтин, пък хората протестираха, чуди се Плевнелиев
Снимка: БТА

Длъжни сме да преосмислим начина, по който адресирахме енергийната тематика в България, обяви президентът Росен Плевнелиев, който заедно с еврокомисаря по въпросите на климата Кони Хедегор участва в откриването на дебат за икономическите и екологичните ползи от създаването на енергийно ефективно и нисковъглеродно общество в България.

"Енергията в България е най-евтина в Европа, тя е три пъти по-евтина от цената на тока в Дания, два пъти по-евтина от цената на тока в Англия, в Германия - защо тогава хората излязоха да протестират срещу високи сметки за ток, какво се случи, какво се обърка в нашите стратегии, така че въпреки поддържането на най-ниската цена, хората да бъдат толкова недоволни", попита президентът и добави, че е абсолютно убеден, че отговорът се крие в правилните или съответно неправилните приоритети.

Плевнелиев определи като "приоритет на приоритетите" на бъдещото правителство този, свързан с нова енергийната политика на България - устойчива, с мисъл за следващите поколения и с мисъл за ефективност.

Още по темата
Той отбеляза, че най-евтината енергия е икономисаната и имаме "златен шанс" да санираме жилищата в страната.

"Неслучайно служебното правителство постави като много съществена тема създаването на единен национален орган за управляване на мащабната българска програма за енергийна ефективност, която искаме да започнем", каза Плевнелиев и отбеляза, че досега винаги е работено на "парче", което не е добре.

Държавният глава посочи, че е доволен от факта, че държавата си е поставила ясни цели, като посочи, че те са изпълними до 2020 г. и ще бъдат изпълнени.

"Дали сме заявка за 16% дял възобновяеми енергийни източници до 2020 г., 20 на сто подобряване на енергийната ефективност и с 20% намаляване на емисиите от парникови газове", похвали се Росен Плевнелиев.

В присъствието на еврокомисаря по въпросите на климата той заяви, че в ЕК винаги сме виждали много обективен и коректен партньор, а не началник или някой, който само да ни сочи проблемите.

На свой ред  Кони Хедегор отбеляза, че в страната ни енергията се използва много неефективно и за дадена производствена нужда е необходима 4-5 пъти повече енергия в сравнение със средното потребление в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


789
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
578
2
 
17
 
! Отговори
Роска ибанова преди 10 години
Здр драги санародници аз вашия президент се срамувам от вас невилие срам да протестирате за най ниския ток в европа най евтините горива за най евтината храна икономиката ни работи на пълни обороти по 3 пъти в година отивате на почивка взимате 16 заплата + премии и детски коя държава в ес взима толкова голяма заплата ито мини. 320лв.теса ви много .
577
2
 
31
 
! Отговори
плевняя преди 10 години
Съжалявам че съм гласувал за тази празна плевня,само в АК -47 е оправията.
576
1
 
37
 
! Отговори
Нео преди 10 години
Има ли още кой да си представя, че това е Президента на всички българи? Ми той изобщо не е в час. Аз ли да му казвам за разликата в стандартите, що не пита ченгетата около Му, или тези които го телепортираха там, какви са заплатите в Дания, и какви в Подуене, хайде де драги, не се излагай чак така.
575
6
 
8
 
! Отговори
милионера преди 10 години
Прав е Плевнята - за нас тока си е направо без пари ама пак крадем
574
0
 
24
 
! Отговори
Инкасаторчето преди 10 години
За каква ефективност може да се говори, когато сме свили потреблението до някакви си 200-300 киловатчаса, максимум до 500. И за тях плащаме 40-80% от доходите си. Колко повече да икономисваме. Колко повече да се ограничаваме. Просто да имаме ток, а да не включваме пералнята, котлона, бойлера, компютъра, телевизора. А къде отиде толкова много лансираното в първите години на демокрацията фирмичките ни да печелят от оборот, а не от високи цени. Евтин ток-масово потребление!!!
573
0
 
27
 
! Отговори
бай Плевня преди 10 години
Toка е сравнително евтин пример : ток 48 лв, с измислени такси става 109 лв и внимавайте в картинката ДДС слагат на всичко това и стана 131 лв !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това ако не е ли абсолютна наглост, измама и нагъл обир какви ли е?
572
1
 
19
 
! Отговори
Дивак преди 10 години
Аллооо народе събуди се не сме под турско вече от кво ва е страх никой няма дава коли и беси ако ние неси помогнем никой няма.БГ е свободна държава сами държим садбата си политици те трябва дасе страхуват от нас ане ние от тях ние ги храним не те нас.За 23год .никои няма в затвора или обит.всичко е вързано трябва да се искорени от политика до Правосъдието,картите са в наши раце
571
0
 
25
 
! Отговори
ловеч преди 10 години
тоя е в страни от политиката, явно му е време да си ходи
570
0
 
36
 
! Отговори
някой си преди 10 години
според президента би следвало да съм пълен *** или най безочливия човек на тая планета за да не ми харесва тая цена на тока,какво и е на цената ако получаваш 300 кинта и за ток плащаш 100 и повече ....... незнам по разбираема математика ,такава с която да обясниш на един пенсионер с пенсия 280 кинта да може да си плати тока от 163кинта и ако остане за лекарства и хляб , то бива наглост и безочие ама като тяхното няма никаде
569
0
 
33
 
! Отговори
Phill преди 10 години
Ей шушляк (плевнелиев) ние не получаваме ЕВРОПЕЙСКИ эаплати та да ми говориш че тока ни е евтин . Кажи на кого целуваш К....... и ти си поредния БЬЛГАРОУБИЕЦ
568
0
 
15
 
! Отговори
Kolev преди 10 години
To biva biva naglost ama tova na ni6to ne prilicha.Ne moga da razbera tolkova li tupi izlgejdame,4e si misli 4e 6te mu se vurjem na prikazkite ?!
567
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кавал нещастен не дразни хората!
566
0
 
34
 
! Отговори
БУРГАС преди 10 години
Бе, вашта ***.ка мр.сна и ***, как пък един не се сети да коментира най-съществената разлика между тях и нас. Разлика не дву, не три, ами десетократна , разликата в доходите ни. Колкото и да иска човек да е умерен и културен, му писва и единственото, което му идва е една звучна българска. Ви пикая и на политиците и на чудото.Данъците ни били ниски, тока евтин, на ***.ка им п..ката евтина, а за лайн.ните ни заплати услужливо никой не се сеща. Извинявам се на всички във форума за езика !
565
0
 
35
 
! Отговори
мария михайлова преди 10 години
Не е ли малко нагло точно Плевнелиев да казва че токът бил евтин при положение че спрямо германия българите плащаме тройно по-скъп ток. Росен май пак не си е научил урока. Много неадекватен човек заема президентското място
564
0
 
22
 
! Отговори
Йосифов преди 10 години
Няма какво да си чешем езиците. Има хора, които могат да пишат и могат да бъдат оратори. Нека те да пишат тук и из разните му форуми. Другите трябва да излезем на улицата. Единственото, което ме притеснява е, че българина е индивидуалист и единак и в определен момент всеки започва да дърпа чергата към себе си. А от толкова дърпане чергата се къса, както стана и с протестите из цялата страна.
563
0
 
30
 
! Отговори
няма вече будали преди 10 години
Плевнелиев да не се прави на ахмак ! Не е необходимо да си с висше образование за да разбереш че най скъпия ток в Европейските страни е 5% от средната месечна заплата за страната.Не си въобразявайте че това плевнелиев не го знае ! На него му плащат за да се прави на Ахмак !
562
0
 
31
 
! Отговори
Прави се на ахмак преди 11 години
Плевнелиев в политиката и правителстството влезна с помощта на енергийната мафия. Жена му работеше с Иво ПрокопиевБорисов като техен колега мафиот неможа да им откаже и се съгласи с президентския пост на Плевнелиев. За стола на който президента днес седи е дължен към енергийната мафия. Така че по въпроса за цената на тока не очаквайте нищо добро от него. Той е най опасното болтче в машината която унищожава българския народ. 100% *** който се прави на ахмак. Само да има кой да му вярва
561
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne znam ti president li si ili 4u4elo ako vzima naroda va6ti zaplati 6te e eftin toka
560
0
 
10
 
! Отговори
Bulgarka v Kanada преди 11 години
O, zabravih da spomena, che dohodut mi e okolo $4000 na mesec...!!!
559
0
 
25
 
! Отговори
Йосифов преди 11 години
Абе, къде живее този нашия Президент бре? Да не би да живее на Каймановите острови или пребивава в Сенегал? Как може да е толкова нагъл или ***(де да знам вече)че да дразни народа по този начин? То, че приказката: "Сит на гладен не вярва" е правилна(лично съм се убедил в това)ама този мил, наш президент(нарочно е с малка буква)толкова ли си няма статистици, пи-ари и разните му там специалисти да му обяснят, че да прави връзка между България и страни, като Дания и Германия е смешно.