Задават се протести наесен, смятат хората на Кунева

"Кабинетът започва мандата си с ретроградни мерки"
Обновена: 3 юни 2013 17:06 | 3 юни 2013 17:06, Камелия Цветанова
58
Задават се протести наесен, смятат хората на Кунева
Прошко прошков. Снимка: Булфото, архив

Поредни протести през есента предрекоха от партията на Меглена Кунева  "Движение България на гражданите". Този път обаче те няма да са заради ЕРП-тата и доходите, а срещу политическия модел на партийно картелиране.

"Не може да не сме опозиция на правителството на Пламен Орешарски, защото то започва мандата си с ретроградни мерки. Първо, ще прави рестарт на АЕЦ „Белене“ - един безумен проект, при липса на икономическа обосновка и в условията на излишък на електроенергия и фалирали Енергиен системен оператор и НЕК. Второ, ще връща либералния режим за пушене, при това мярка, подкрепена за първи път в световната история от здравен министър. Това са противоречиви неща, които автентично изкарват хората на улицата", коментира Прошко Прошков от ръководството на партията.
 
Той видя три лъжи около новото правителство.

Първо, излъгани са левите избиратели, защото няма да се изпълнят обещаните леви мерки. Второ, излъгани са избирателите на "Атака", на които беше обещано, че "ако гласуваш за Волен Сидеров, ще се пребориш с Доган, но всъщност получаваш Доган". Третата лъжа, посочи Прошков, е внушението, че това правителство е експертно.

"Има експерти поотделно, но това е правителство на БСП и е важно чии интереси защитава", каза още той.

По думите на Прошков кабинетът няма да промени начина, по който действа властта - кадруването и омесването на политиката с администрацията.

Още по темата
"Това се вижда в промените в Закона за МВР - местят се служби, за да се правят кадрови чистки", допълни той.

Петър Николов, също член на Националния съвет на "Движение България на гражданите", прогнозира, че есента протестите ще ескалират, защото огромна част от българите са непредставени, а това правителство е на лъжата и скритата коалиция.

На въпрос за Людмила Елкова, която беше секретар на партията, Петър Николов отговори, че миналата седмица тя е информирала ръководството на движението, че води разговори за участие в правителството. Според медийни публикации тя водела преговори да става зам.-министър на финансите. В отговор на това ръководството на ДБГ я е призовало веднага да напусне партията.

Към момента Елкова не е нито член на движението, нито негов секретар, каза още Николов и допълни, че за движението е недопустимо да се преминават политическите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прошков,Кунева,Костов,Валери Симеонов,Борисов,Кака Янка и др. подобни не могат да се примирят с мисълта,че изпускат кокала. Изглежда че има още за огризване и за това сега вият,като гладни вълци срещу луната! Бързо забравиха предизборните си противоречия и крамоли и се прегърнаха братски в борбата за келепира.
29
5
 
29
 
! Отговори
как`Сийка преди 10 години
до Избирател5 - 17хахаах...."Аз, гласувал с напълно бистра глава за БСП.."...бистра глава, ама проста;)
28
6
 
22
 
! Отговори
*** преди 10 години
Ех, мечтиии! До есента ще ви свършат парите за платените протести и тогава ще дойде време (ако е необходимо) за истинските. И тогава ще ви изметем, завинаги от живота си кърлежи-ренегати и нагаждачи , жадни за власт и кражби.
27
12
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 10 години
Локумка не сдаде ли поста? До емигрант по принуда:Прав си за мизерията, то е затворен кръг: бедност - необразованост - чалгария ,но не си прав за протестите. "Новото" правителство, колкото и да е зле е в пъти по-добро от старото. Шанс за нещо по-добро ще има след 10-на години, ако до тогава мутрата не затрие държавата.
26
8
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
ДО 25 --*** ако за тебе 200 000 българи отиващи за еднодневно плажче в Гърция с филия мас в ръцете и два домата в торбата ---и ако за теб това са богати българи ?? -)) а Бг да не е 200 000 човека ?? знаеш ли колко хора гладуват и нямат ток у дома ?? Видял някакви *** с старите трошки към Кулата и всичко е наред - те са няколко % от народа .
25
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народе юродив, седни си на продължението на гърба и НЕ ИМ ИСКАЙТЕ НИЩО на тези управляващи. Като не им искате нито меда, нито жилото,...те какво ще правят? Задоволявайте се с това, което имате - останолото е безмислица и заробване.ОСТАВЕТЕ БОГ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ВАС, не хора!Ако никой нищо не иска и не се поддава на провокации да стачкува ЩЕ СЕ ВИДИ ЦЯЛАТА ГОЛА ИСТИНА ЗА САТАНИНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА СВЕТА.Участвайки в демонстрации се поддаваме на МАНИПУЛАЦИИ ОТ СТРАНА НА ЗЛОТО.САТАНИЗЪМ=ВЛАСТ=ЗЛО
24
6
 
25
 
! Отговори
емигрант по принуда преди 10 години
Супер горд съм с българите които протестират и съм сигурен че са на прав път, щом политиците не са съгласни с протестите. Това е добър знак, че трябва да се продълажава. А на тези които си мислят че сме добре, моля да сравнят в гугъл стриит снимките от България с тези от Западна европйска държава по избор. Просто супер мизерно е в България, отвратителна ммръсотия и ***. А мръсотията е правят хората.
23
1
 
0
 
! Отговори
Избирател5 преди 10 години
До Одисей 1Благодаря Ви, че ми протягате ръка за помощ!След прочетеното съм малко пообъркан, но очаквам следващи Ви помощници да ме объркат напълно.
22
11
 
7
 
! Отговори
Марк преди 10 години
До Ф.С.В22ий , аман от дивотии "...хората нямат пари за елементарни нужди .."?!?!? Кои хора нямат пари? Я виж какво става на Кулата по празниците! Такова задръстване от "хора, които нямат пари" , а си карат почивката в Гърция!!!! Мухахахахахахаха Аре стига с това сиромахомилство!! Или наймалкото не обобщавай!! Ти ако нямаш пари, то аз имам!!
21
12
 
3
 
! Отговори
Марк до Ф.С.В преди 10 години
До Ф.С.В22ий , аман от дивотии "...хората нямат пари за елементарни нужди .."?!?!? Кои хора нямат пари? Я виж какво става на Кулата по празниците! Такова задръстване от "пора, които нямат пари" , а си карат почивката в Гърция!!!! Мухахахахахахаха Аре стига с това сиромахомилство!! Или наймалкото не обобщавай!! Ти ако нямаш пари, то аз имам!!
20
2
 
15
 
! Отговори
ТОЗИ..... преди 10 години
ТОЗИ КОЛКО ПАРТИИ СМЕНИ ЧЕ НЕ Е САМО ТОЙ И ТЕ СЕ СМЯТАТ ЗА ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ - Г-ЖО КУНЕВА СЪС СТАРИ..........ПРАВИТЕ НОВА ПАРТИЯ БЪДЕТЕ СИГУРНА ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА -НЕ ГЛАСУВАХА ЗА ВАС ТОЧНО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ЗАТОВА НЕ СЕ ПОЯВЯВАЙТЕ И ДА ДАВАТЕ СЪВЕТИ И ПРОГНОЗИ
19
3
 
9
 
! Отговори
Трошко Трошков преди 10 години
Прошко да се погледне първо в огледалото, той и Кунева - ПРъмова и тогава да дава акъл на хората. Много ги е яд че не успяха да се класират в народното събрание и там да го разиграват театъра с "балансьора", разбирай патерицата на ГЕРБ. Даже и да има нови избори няма как Кунева да мине 4% това поне трябва да го е разбрала, да хваща самолета за Брюксел и да спира с глупостите
18
1
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Няма партия в БГ която да не отнесе протестите наесен -положението финансово стана много лошо за последните години и хората нямат пари за елементарни нужди -(не говоря за ромите защото те винаги ще намерят 15 лв на ден ) Дали щеше да е ГЕРБ или СДС или Кунева есента е българското недоволство защото лятото робите си намират работа за 400 лв на морето колкото да се усмихнат за 1 ден ,,а богатите хотелиери си броят пачките и ревът че Сезона е слаб (както винаги)
17
11
 
14
 
! Отговори
кам-гео преди 10 години
Тази черта да плюем и ритаме паднал е ужасна.Не може да се отрече че,само в предишния кабинет на ББ имаше качествени министри .За толкова години на преход и в световна икономическа криза се направиха доста неща който ги ползваме.Много сме късогледи и малодушни за да можем да ценим и малките неща.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опозиция почти няма. В политически и журналистически аспект всички са мафиоти и ***, а в граждански...който не е за мафиотите БСП е за мафиотите ГЕРБ, даже наесен ако има избори сигурно ще е още по-голяма избирателкната активност и няма да имат търпение да си изберат другите мафиоти пак да ги мачкат.Само негласуващите може да са някаква истинска опозиция, но засега те са изцяло заглушени от *** и платените ***.
15
3
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
17 Те такива като теб ви лъжат от БСП /к/ вече 23 години , не рзбра ли че едно ви обещават а друго се случва , в България на практика се осъществи програмата на СДС ,а не на БСП/к/, те не бяха нито за членство в ЕС нито за членство в НАТО , винаги са били против приватизацията да не говрим за Реституцията , те под реституция разбират бонова приватизацич сирея пладнешки грабеж , на практика нищо от днес съществуващото като генерална консепция не е на БСП /к/
14
4
 
13
 
! Отговори
До анонимен 4 преди 10 години
Другарката Пръмова ви беше много мила когато нападаше Бойко подмолно и всичките и действия и думи работеха за СТАНИШЕВ! Сега реши да се прави на опозиция и се сетихте ,че е ДРУГАРКА.Тя си свърши работата--откъсна малко проценти и вече е политически труп!Излиза ,че според тебе всички вън от играта ,освен тройката мразена вече от всички.Е, няма да стане! НОВИ ИЗБОРИ!!!
13
8
 
9
 
! Отговори
Избирател5 преди 10 години
Вече няколко партии изразяват своята загриженост от това, че БСП излъгала своите избиратели. Сега и г-н Прошко ПрошковАз, гласувал с напълно бистра глава за БСП, моля г-н Прошков и другите загрижени за помощ, тъй като без тяхна помощ и на следващите избори ще гласувам за левицата.
12
2
 
15
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
кунева сигурен съм, че си си изяла цайсите от яд, защото не влезе в парламента :D!Радвам се, че яне и борисОFF станахте от една партия... партията на загубвачите :)!О да не забравя за най-новото.. от другата мутра магарешки... онзи ден бабата отива да си купи лекарства и установява, че плаща за същите лекарства повече от 2 лева! На въпрос защо, аптекарят и отговоря... съжалявам, не гласувахте за нас! Следващият път обмислете своя избор по-добре! Изчезвай кунева, не мога да те гледам!
11
7
 
16
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Каква есен бе, кой ще ги чака да направят поразиите?! До няколко седмици си заминават!