Ковачев към социалисти: Гордеете ли се със Станишев?

Евродепутати от ЕНП критикуват политическата ситуация у нас
Обновена: 11 юни 2013 14:50 | 11 юни 2013 11:48, Веселина Йорданова
93
Ковачев към социалисти: Гордеете ли се със Станишев?
Андрей Ковачев. Снимка: архив, БулФото

Новата тройна коалиция ежечасно разделя обществото чрез необосновани популистки предложения без предварителен обществен и професионален дебат, заяви евродепутатът Андрей Ковачев пред Европейския парламент.

Депутати от Европейската народна партия направиха изявления за политическата ситуация в България на започналата вчера пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ковачев е дал пример с „необоснована реформа в сектор "Сигурност", сигнали за рестартиране на руския ядрен проект "Белене", либерализация на режима за пушене на обществени места, сигнали за закриване на Държавна агенция за закрила на детето и включването й в Министерството на спорта, допускане на агенти на бившата Държавна сигурност на висши парламентарни позиции и в дипломацията“.

"Гордеете ли се c вашия лидер Сергей Станишев, който в България състави правителство, станало факт само и единствено благодарение на парламентарното поведение на антиевропейската популистка партия "Aтака"?", се е обърнал той към европейските социалдемократи.

Според Ковачев за огромно съжаление "след опорочените избори в България не е имало възможност за формирането на стабилно, прогнозируемо и ползващо се с доверието на хората правителство".  Имаме един силно поляризиран, настроен към реваншизъм и политически чистки парламент с ниско обществено доверие, заявил той.

Според евродепутата Моника Панайотова е недопустимо евросоциалистите да толерират участието на "Атака" в новото българско правителство. "Резултатите от парламентарните избори в България доведоха до парадокс - първата политическа сила ГЕРБ, която спечели най-голяма подкрепа сред българските граждани, остана в опозиция. Това стана за сметка на формирането на нестабилно коалиционно правителство от партии с несъвместими идеологически платформи и позиции по стратегически за страната въпроси като данъчната, социалната и енергийната политика", заяви Моника Панайотова в изказване пред Европейския парламент. Панайотова подчертала още, че новата коалиция в България, режисирана от председателя на ПЕС, е формирана с подкрепата на крайно националистическа партия "Атака".

"Недопустимо е председателят на европейските социалисти Ханес Свобода да призовава към компромиси с преглъщането на "горчиво хапче", начинът, по който той толерира допускането на крайна националистическа формация да бъде решаващ фактор за настоящото българското правителство. Колкото повече антиевроатлантически формации се толерират в Европа и вземат превес, толкова повече европейски страни и гражданите им ще изостават в своето развитие. Така "горчивото хапче" ще се превърне в неизлечима болест, от която Европа трудно ще се възстанови", алармирала пред европейските депутати Панайотова.

Българският евродепутат предупредила и за тревожната тенденция в общоевропейски план, че предизборните кампании стават все по-агресивни и от това се възползват крайни националистически формации. "За съжаление, такава бе предизборната кампания и в България - компроматна и лишена от дебат върху реалните проблеми и търсене на правилните решения в отделните секторни политики. Това отказа много хора да гласуват и ги лиши от възможността да направят информиран избор", е заявила още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
3
 
! Отговори
Волен Станишковски преди 10 години
До АнонименК,во означава съюзът м/у БСП и Атака -означава едно ряяяядко и миииииризливо дето на лопата не стои ,ама още не се е размирисало силно ,като се размирише ,всички ще се погнусим ....
76
2
 
7
 
! Отговори
Часовника преди 10 години
Направо на въпроса-много сме доволни от Станишев-успя чрез интриги и подмолни действия да обърне Герб,съюзи се с най-голямото КУКУ в България и отдавна подлежащата на забрана протурска партия само и само да не е Бойко Борисов на "белия кон" Не стига това,ама съумя и да изсипе отгоре му 10 влакови композиции катран и сега се кефи доволен- и ние сме до волни зашото най-после се разкри що за личност е Станишев лъсна.А сега накъде бе,момче голобрадо.Нещо ти зацикли колата и започна да затъва?!
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво означава съюзът между БСП и Атака --ще ви кажа НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗЪМ от най-висока проба.Помните какви ги свършиха преди 75 години.
74
2
 
5
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
ОЩЕ НА 10 ДЕН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ОРЕВАРСКИ И СТАНИШАРСКИ СЕ ЗАПАЛИ ЧОВЕК.ОСТАВКА.ТАКЪВ РЕКОРД НЯМА ЕДВА 10ДНИ И ХОРАТА ОТ ОТЧАЯНИЕ СЕ САМОЗАПАЛВАТ.КАКВО ЩЕ БЪДЕ ДОКРАЯ-ЧАКА НИ КАНИБАЛИЗЪМ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ.
73
0
 
3
 
! Отговори
поля преди 10 години
Нищо в политиката не е случайно. Това което стана на изборите също. Ще разберем по натам. Или никога
72
2
 
15
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
другаря Янаки Стоилов няма нито едно гласуване в полза на България безпрецедентен факт .Дори другарите от ДПС не могат да се похвалят с подобен резултат.
71
2
 
25
 
! Отговори
Бай йху преди 10 години
До 80 Щом си толкова късопаметен,та вярваш на комунистите , ще ти припомня ,че ГЕРБ в миналия парламент имаше 117 депутати и кабинета на Борисов беше подкрепен от Синята коалиция и РЗС , към които се присламчи и Сидеров ,нямайки какво друго и да направи за да му остане все пак някаква надеждица за кресленце.Така че раздувките на Гея са празни приказаки,както винаги при него!
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кораба потъва, а мишоците се боричкат - в такава ситуация всияки замесени са за ***
69
4
 
26
 
! Отговори
м'да преди 10 години
Е пропаднахме при ГЕРБ.... друго си беше при Жан Виденов , вземахме хиляди .. милиони... после при царут... е оправи се за 800 дни , той това и искаше да каже , ама хората помислиха че всички ще се оправят. Е сега поне при тази тройна коалиция много хора ще забогатеят - Волен вече дръпна напред, следват всички онези от енергиината мафия които искат рестарт на АЕЦ Белене защото това за тях са милиони. И ДПС ще си секат горите и т.н
68
21
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Г-н Ковачев,когато АТАКА ви подкрепи,бяха Европейска Партия,когато Ви на.....ха са Антиевропейска
67
24
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
За подслушванията - ни чули,ни видяли,ни разбрали.Даже ,че са в опозиция не предполагат. 3.5 години се оправдаваха със Станишев и ББ не вярвa ,че това се е случило. 2)Борисов сам каза,че който управлява през следващите 6м до 1г щял да бъде политически труп защото положението у НАС и в Европа е много "розово".3)В контрабандата са шампиони.4)Популизма бе гвоздеят в PR амплоато на ББ, ГОРДЕЛИВОСТТА и ХВАЛЕБСТВЕНОСТТА.
66
3
 
23
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
До 9090Станишев е света вода ненапита, така ли? :D :D :D
65
34
 
11
 
! Отговори
9090 преди 10 години
Уж се пише на образован човек пък говори глупости,нали мисли че *** го слушат.Г-н Ковачев управлението на Герб провали държавата,колкото и да не ви е приятно да го чувате.Никога Герб повече няма да се върнат във властта,просто показахте колко сте прости.Нито министрите ви бяха стока,нито депутатите ви,нито вождовете ви.Каквито и бунтове за организирате народа няма да гласува повече за Герб-те са минало.Така че не се вземайте толкова насериозно.И оставете най после Станишев на мира .
64
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На кой народ бе *** нали ние сме народа и изобщо не ми е все едно дали на власт са крадливите комунисти и турци или ГЕРБ които направиха толкова много положителни неща
63
3
 
9
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
До 68Мисля, че ще се оправя когато видя единия зад решетките,а другия в Карлуково :))))))))))
62
3
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Ти кой си, та питаш!?
61
26
 
11
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Герберастите, които ни представляват в Европейския парламент са последните наследници на поп Кръстю.
60
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заключете го или не споменавайте повече името му.Толкова нагал може да бъде само той и Първанов да губи 5 пъти избори и още да е начело на партията но то няма и кой нали е най-младия останалите са на преклона възраст.И това ше те управлява и представлява пред света срам
59
3
 
4
 
! Отговори
do 63 преди 10 години
За вашия случай има лекари,та обърнете се към доктора от изнесения материал,той може би е психиатър.
58
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А,защо ли се гордеят с Борисов,от ЕНП,като сте тръгнали направете паралел между двамата,нали сте демократи и искате да има множество от факти,за да са реални изводите.