Ковачев към социалисти: Гордеете ли се със Станишев?

Евродепутати от ЕНП критикуват политическата ситуация у нас
Обновена: 11 юни 2013 14:50 | 11 юни 2013 11:48, Веселина Йорданова
93
Ковачев към социалисти: Гордеете ли се със Станишев?
Андрей Ковачев. Снимка: архив, БулФото

Новата тройна коалиция ежечасно разделя обществото чрез необосновани популистки предложения без предварителен обществен и професионален дебат, заяви евродепутатът Андрей Ковачев пред Европейския парламент.

Депутати от Европейската народна партия направиха изявления за политическата ситуация в България на започналата вчера пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ковачев е дал пример с „необоснована реформа в сектор "Сигурност", сигнали за рестартиране на руския ядрен проект "Белене", либерализация на режима за пушене на обществени места, сигнали за закриване на Държавна агенция за закрила на детето и включването й в Министерството на спорта, допускане на агенти на бившата Държавна сигурност на висши парламентарни позиции и в дипломацията“.

"Гордеете ли се c вашия лидер Сергей Станишев, който в България състави правителство, станало факт само и единствено благодарение на парламентарното поведение на антиевропейската популистка партия "Aтака"?", се е обърнал той към европейските социалдемократи.

Според Ковачев за огромно съжаление "след опорочените избори в България не е имало възможност за формирането на стабилно, прогнозируемо и ползващо се с доверието на хората правителство".  Имаме един силно поляризиран, настроен към реваншизъм и политически чистки парламент с ниско обществено доверие, заявил той.

Според евродепутата Моника Панайотова е недопустимо евросоциалистите да толерират участието на "Атака" в новото българско правителство. "Резултатите от парламентарните избори в България доведоха до парадокс - първата политическа сила ГЕРБ, която спечели най-голяма подкрепа сред българските граждани, остана в опозиция. Това стана за сметка на формирането на нестабилно коалиционно правителство от партии с несъвместими идеологически платформи и позиции по стратегически за страната въпроси като данъчната, социалната и енергийната политика", заяви Моника Панайотова в изказване пред Европейския парламент. Панайотова подчертала още, че новата коалиция в България, режисирана от председателя на ПЕС, е формирана с подкрепата на крайно националистическа партия "Атака".

"Недопустимо е председателят на европейските социалисти Ханес Свобода да призовава към компромиси с преглъщането на "горчиво хапче", начинът, по който той толерира допускането на крайна националистическа формация да бъде решаващ фактор за настоящото българското правителство. Колкото повече антиевроатлантически формации се толерират в Европа и вземат превес, толкова повече европейски страни и гражданите им ще изостават в своето развитие. Така "горчивото хапче" ще се превърне в неизлечима болест, от която Европа трудно ще се възстанови", алармирала пред европейските депутати Панайотова.

Българският евродепутат предупредила и за тревожната тенденция в общоевропейски план, че предизборните кампании стават все по-агресивни и от това се възползват крайни националистически формации. "За съжаление, такава бе предизборната кампания и в България - компроматна и лишена от дебат върху реалните проблеми и търсене на правилните решения в отделните секторни политики. Това отказа много хора да гласуват и ги лиши от възможността да направят информиран избор", е заявила още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
22
 
23
 
! Отговори
Анаксунамун преди 10 години
за Станишев не знам, но от боко и останалата герберастка *** направо ме е срам...и гнус
36
9
 
13
 
! Отговори
М.С.Н преди 10 години
"Резултатите от парламентарните избори в България доведоха до парадокс - първата политическа сила ГЕРБ, която спечели най-голяма подкрепа сред българските граждани, остана в опозиция." Е кой ви е виновен?
35
21
 
15
 
! Отговори
фен преди 10 години
Всички гербери са *** - факт.Тъй като Боко Тиквата е ***, то тогава следва, че и тези които го следват са ***.
34
14
 
21
 
! Отговори
trendi преди 10 години
Няма да си затварям очите за лошото и хаотичното на ГЕРБ, но истината е, че то беше много по-малко от доброто и правилното. И това стана възможно, защото обществото изискваше от тях и те се опитваха да се поправят. Комунистите за разлика от тях, в коалиция с доносниците и фашизоидите, мислят само за грабеж и не възнамеряват да чуят обществото за нито един негов проблем. В главите са им само кражби, измами, корупция, потъпкване на демокрацията, грозни дипломатически сделки със силните за сметка на българите и слугинаж на диктатурата в Москва. Трябва да се борим! Не за предишните управляващи, а
33
5
 
22
 
! Отговори
Софиянски преди 10 години
Бойко няма качества да е министър председател.Иначе не е лош човек,даже е симпатяга.Но това не е достатъчно.Не става само с физика,трябва и акъл.
32
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А МЕН МЕ Е СТРАХ ОТ ДЕПУТАТИТЕ НА БСП -НИМА ИЛИЯНА ЙОТОВА Е НЯКАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ В НЕЩО? ПРОСТО ИМАТ ПО ЕДНА ГОЛЯМА УСТА КАТО МАЯ МАНОЛОВА, КАТО *** НИНОВА .ВСИЧКИ ПРОСТО НЕ МОЖЕШ ДА ГИ НАДПРИКАЗВАШ.ТОВА ИМ Е ДОСТОЙНСТВОТО НЕ ВИЖДАМ ДРУГО. ТАКА ЧЕ ПРЕСТАНЕТЕ ДА ИЗТЪКВАТЕ НЯКАКЪВ ИНТЕЛЕКТ В БСП. НАЛИ ЖИВКОВ ВИ БЕШЕ НАЧЕЛО ,ДАЛИ ЗАЩОТО ПЪРТИЯТА ВИ Е ПЪЛНА СЪС СПЕЦОВЕ, ИЛИ ПЪК СТАНИШЕВ КОЙТО НЯМАШЕ И 1 РАБ.ДЕН. ПРОСТО БАЩИТЕ ИМ С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ НАРОДА УЧИХА ЧЕЛЯДТА СИ ДО 30 Г.ВЪЗРАСТ В ЧУ
31
16
 
19
 
! Отговори
транкилман преди 10 години
Не знам дали е добре или зле,но поне е по-спокойно.Оня се натрапваше всяка секунда.И до тоалетната не можеше да отиде човек спокойно.
30
9
 
12
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ"Това е митично място, събрало най-големите мозъци в страната. След като пренаписаха календара няколко пъти, обявявайки събития за несъществуващи дати... след като поискаха медиите да пращат статиите си за рецензия към тях, преди да се публикуват... сега са преминали само в съобщителен режим. Интересно. Аз си мислех, че са ги прибрали в лудницата.
29
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моите колеги въздъхнаха с облекчение, че най-накрая след тримесечна криза, предизвикана от предишното управление на г-н Бойко Борисов и г-н Цветан Цветанов, след тежката политическа, икономическа и финансова ситуация в страната, най-накрая имаме правителство с преобладаващо експертен характер, един много амбициозен министър-председател, какъвто е Пламен Орешарски и много амбициозни цели, каза тя
28
8
 
16
 
! Отговори
факт преди 10 години
г-н Ковачев само констатира"Имаме един силно поляризиран, настроен към реваншизъм и политически чистки парламент с ниско обществено доверие."
27
8
 
34
 
! Отговори
Базилио преди 10 години
Франсоа Оланд е най - непопулярният президент на Франция в новата френска история, за една година управление успя да достигне рекордно неудобрение от 75%. Така са социалистите, наши и чужди, само лъжи и популизъм, като резултат обедняване и омраза. Да видим колко време ще ги издържим сегашните.
26
34
 
21
 
! Отговори
Teo преди 10 години
Тея от ГЕРБ не стига, че за *** за зеле не стават, ами в последно време не спряха да хулят България навсякъде по Европа.. Не ги ли е срам, и то с подобни доводи, като например Атака.. Не се ли крепеше правителството на ГЕРБ именно на купените от Атака и дупедавеца Яне гласове.. Срам и позор за ГЕРБ и в частност - за хората, стоящи зад тези грозни думи в Европарламента..
25
0
 
9
 
! Отговори
гледна точка преди 10 години
Не ангажирам никой с моето мнение щото всеки си има глава на раменете. Вижте фактите и си правете изводи.
24
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като предложиха Румито за еврокомисар, представям си какви са пък евродепутатите на ГЕРБ. Страх да те хване!
23
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДобрякГол бряг,на колко места ще поместиш глупавия си коментар? ГЕРБ вече почнаха да ви плащат и за повтаряне на коментариите ли?
22
7
 
14
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
Лесно е да си евродепутат и да се правиш на много умен. Не е лесно да си строител на 65г и да се кътериш по скелита. Аз лично искам референдом за или против България в ЕС.
21
7
 
21
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
До злепоставя Българиядругаря Янаки Стоилов няма нито едно гласуване в полза на България безпрецедентен факт .Дори другарите от ДПС не могат да се похвалят с подобен резултат.
20
16
 
38
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Новото правителство е пълна трагедия, това си личи от 100 км. Очаква го съдбата на жанвиденовото.
19
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добрата новина е че най-после страната има правителство за което никой не си прави илюзии.
18
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ще съм горд с другарката станишева когато я видя обесена на някое дърво