Ковачев към социалисти: Гордеете ли се със Станишев?

Евродепутати от ЕНП критикуват политическата ситуация у нас
Обновена: 11 юни 2013 14:50 | 11 юни 2013 11:48, Веселина Йорданова
93
Ковачев към социалисти: Гордеете ли се със Станишев?
Андрей Ковачев. Снимка: архив, БулФото

Новата тройна коалиция ежечасно разделя обществото чрез необосновани популистки предложения без предварителен обществен и професионален дебат, заяви евродепутатът Андрей Ковачев пред Европейския парламент.

Депутати от Европейската народна партия направиха изявления за политическата ситуация в България на започналата вчера пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ковачев е дал пример с „необоснована реформа в сектор "Сигурност", сигнали за рестартиране на руския ядрен проект "Белене", либерализация на режима за пушене на обществени места, сигнали за закриване на Държавна агенция за закрила на детето и включването й в Министерството на спорта, допускане на агенти на бившата Държавна сигурност на висши парламентарни позиции и в дипломацията“.

"Гордеете ли се c вашия лидер Сергей Станишев, който в България състави правителство, станало факт само и единствено благодарение на парламентарното поведение на антиевропейската популистка партия "Aтака"?", се е обърнал той към европейските социалдемократи.

Според Ковачев за огромно съжаление "след опорочените избори в България не е имало възможност за формирането на стабилно, прогнозируемо и ползващо се с доверието на хората правителство".  Имаме един силно поляризиран, настроен към реваншизъм и политически чистки парламент с ниско обществено доверие, заявил той.

Според евродепутата Моника Панайотова е недопустимо евросоциалистите да толерират участието на "Атака" в новото българско правителство. "Резултатите от парламентарните избори в България доведоха до парадокс - първата политическа сила ГЕРБ, която спечели най-голяма подкрепа сред българските граждани, остана в опозиция. Това стана за сметка на формирането на нестабилно коалиционно правителство от партии с несъвместими идеологически платформи и позиции по стратегически за страната въпроси като данъчната, социалната и енергийната политика", заяви Моника Панайотова в изказване пред Европейския парламент. Панайотова подчертала още, че новата коалиция в България, режисирана от председателя на ПЕС, е формирана с подкрепата на крайно националистическа партия "Атака".

"Недопустимо е председателят на европейските социалисти Ханес Свобода да призовава към компромиси с преглъщането на "горчиво хапче", начинът, по който той толерира допускането на крайна националистическа формация да бъде решаващ фактор за настоящото българското правителство. Колкото повече антиевроатлантически формации се толерират в Европа и вземат превес, толкова повече европейски страни и гражданите им ще изостават в своето развитие. Така "горчивото хапче" ще се превърне в неизлечима болест, от която Европа трудно ще се възстанови", алармирала пред европейските депутати Панайотова.

Българският евродепутат предупредила и за тревожната тенденция в общоевропейски план, че предизборните кампании стават все по-агресивни и от това се възползват крайни националистически формации. "За съжаление, такава бе предизборната кампания и в България - компроматна и лишена от дебат върху реалните проблеми и търсене на правилните решения в отделните секторни политики. Това отказа много хора да гласуват и ги лиши от възможността да направят информиран избор", е заявила още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
9
 
! Отговори
marsian преди 10 години
До Анонимен 17Червен домат ,видяхме ги как управляваха и не им ги дадоха преди 4 години.
16
25
 
18
 
! Отговори
Централата в Централ преди 10 години
Централата на дружеството с криминална цел ЕТ "герб-Буда" започна бавно, но сигурно, да се премества в Централния Затвор!
15
24
 
18
 
! Отговори
злепоставя България преди 10 години
Другарят Ковачев само злепоставя България и доносничи срещу други българи!
14
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за един месец с изложиха като кифладжии
13
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До marsianПич,парите не се дават заради това кой,а как управлява ! Набий си го в кухата герберска кратуна!
12
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***....DALEEEEEEEECHE SI OT STANISHKATA,PODMETKA NA MUTRATA SI TI...
11
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне не се срамуваме, като от Боко! ЕНП да го ду*ат!
10
18
 
19
 
! Отговори
marsian преди 10 години
*** ,ще видят пари от Европа през крив макарон ,и така след месец -два ,ще се изядат помежду си .
9
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен6Даа, друго си беше Мишо Шамара/ миши Станиши/ да търчи да ни излага по Европа и да се цепи като бесен селтик. Ама ми се струва, че неговите изказвания са ти били някак си по - близко до сърцето.
8
16
 
21
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Какво е било мнението на евродепутата, когато "Атака" подкрепяше правителството на ГЕРБ?Има ли принципност и последователност в сегашните му изявления. Не се ли срамува той от промените си?
7
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кое е това недоносче Андрей Ковачев и какво е това ГЕРБ?Има ли такива животни,или това са изкопаемите от "Джураси парк"?
6
11
 
16
 
! Отговори
Пеню преди 10 години
А защо не го каза така "добре" по време на предходния парламент, когато "Атака" услужливо допълваше с гласовете си 117-те депутата на ГЕРБ ? Може би тогава "Атака" не беше националистическа партия ?!
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
новото което научих е, че вече доносниците са председатели на парламентабраво другари
4
30
 
24
 
! Отговори
хунтерат преди 10 години
Екстра си е превителството, аз съм много доволен. Като се има предвид, че можеше ГЕРБ да изкарат още един мандат, за мен ситуацията е прекрасна !
3
14
 
37
 
! Отговори
ФАКТ! преди 10 години
Комуно- турците= срам за България пред Света!
2
15
 
32
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Браво, много добре казано!
1
18
 
33
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ!