Ковачев към социалисти: Гордеете ли се със Станишев?

Евродепутати от ЕНП критикуват политическата ситуация у нас
Обновена: 11 юни 2013 14:50 | 11 юни 2013 11:48, Веселина Йорданова
93
Ковачев към социалисти: Гордеете ли се със Станишев?
Андрей Ковачев. Снимка: архив, БулФото

Новата тройна коалиция ежечасно разделя обществото чрез необосновани популистки предложения без предварителен обществен и професионален дебат, заяви евродепутатът Андрей Ковачев пред Европейския парламент.

Депутати от Европейската народна партия направиха изявления за политическата ситуация в България на започналата вчера пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ковачев е дал пример с „необоснована реформа в сектор "Сигурност", сигнали за рестартиране на руския ядрен проект "Белене", либерализация на режима за пушене на обществени места, сигнали за закриване на Държавна агенция за закрила на детето и включването й в Министерството на спорта, допускане на агенти на бившата Държавна сигурност на висши парламентарни позиции и в дипломацията“.

"Гордеете ли се c вашия лидер Сергей Станишев, който в България състави правителство, станало факт само и единствено благодарение на парламентарното поведение на антиевропейската популистка партия "Aтака"?", се е обърнал той към европейските социалдемократи.

Според Ковачев за огромно съжаление "след опорочените избори в България не е имало възможност за формирането на стабилно, прогнозируемо и ползващо се с доверието на хората правителство".  Имаме един силно поляризиран, настроен към реваншизъм и политически чистки парламент с ниско обществено доверие, заявил той.

Според евродепутата Моника Панайотова е недопустимо евросоциалистите да толерират участието на "Атака" в новото българско правителство. "Резултатите от парламентарните избори в България доведоха до парадокс - първата политическа сила ГЕРБ, която спечели най-голяма подкрепа сред българските граждани, остана в опозиция. Това стана за сметка на формирането на нестабилно коалиционно правителство от партии с несъвместими идеологически платформи и позиции по стратегически за страната въпроси като данъчната, социалната и енергийната политика", заяви Моника Панайотова в изказване пред Европейския парламент. Панайотова подчертала още, че новата коалиция в България, режисирана от председателя на ПЕС, е формирана с подкрепата на крайно националистическа партия "Атака".

"Недопустимо е председателят на европейските социалисти Ханес Свобода да призовава към компромиси с преглъщането на "горчиво хапче", начинът, по който той толерира допускането на крайна националистическа формация да бъде решаващ фактор за настоящото българското правителство. Колкото повече антиевроатлантически формации се толерират в Европа и вземат превес, толкова повече европейски страни и гражданите им ще изостават в своето развитие. Така "горчивото хапче" ще се превърне в неизлечима болест, от която Европа трудно ще се възстанови", алармирала пред европейските депутати Панайотова.

Българският евродепутат предупредила и за тревожната тенденция в общоевропейски план, че предизборните кампании стават все по-агресивни и от това се възползват крайни националистически формации. "За съжаление, такава бе предизборната кампания и в България - компроматна и лишена от дебат върху реалните проблеми и търсене на правилните решения в отделните секторни политики. Това отказа много хора да гласуват и ги лиши от възможността да направят информиран избор", е заявила още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
12
 
22
 
! Отговори
СС преди 10 години
Абсолютно са прави тези наши евродепутати!Станишев и Сидеров - марш в СССР, където искат да ни върнат отново!
56
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа изхвърли от власта СДС ,ДСБ,РЗС,НДСВ та ГРОБ с този пожарникар ли няма да го изхвърли,дето станал доктор като обяснявал как се разгъва маркуч в гориста местност и бил прочел ВИНЕТУ до половината,то не бяха калинки,простотии,циркове,рязане на ленти ,Бистришки тигри,самолети ,въртолети ами помните ли онзи депутат от ГРОБ дето твърдеше,че от освобождението на България от ТУРСКО РОБСТВО са се минали 500г.Да не говорим за резила Лъчо мозъка или за ЦВ.ЦВ и Фидосиева или за М бирата!!!
55
11
 
13
 
! Отговори
Иво Андонов преди 10 години
На гербаджиите им взеха кокала от устата и им спряха кранчето на далаверите, та сега вият на умряло за власт! Но няма повече да се върнат на власт!
54
15
 
25
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
Kато чуя ,,Евала на Волен" или ,,горедея се със Станишев" и получавам уртикарии...
53
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко *** трябва да бъде един човек на когото всички синдикати и всички политически сили му казваха в един глас да махне Дянков,че той води страната към ликвидация,да не говорим,че замрази заплати и пенсиите,че смачка икономиката и бизнеса и на улицата без работа останаха 400 000х.нови безработни,чак след четири години му стана ясно този факт и го изгони и каза направих грешка ,че не го изгоних по-рано,обяснете ГЕРБЕРИ как може народа да се довери на този човек да управлява ДЪРЖАВАТА!!!
52
8
 
14
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Парламент и правителство дошло и сформирано с преврат не е за гордост,но 116 милиона евро си е добра цена за да се правиш на разсеян
51
18
 
15
 
! Отговори
Б преди 10 години
Родната действителност:Избори в България => преброяване на *** (демек % от гласовете за БСП).А иначе, евродепутатите правилно са се изказали.
50
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГРОБ се разпада,почакайте няколко месеца,като се разприказват и мишоците ,които бяха около ББ и започнат панически да се спасяват и да се правят на умрели лисици и яростно да говорят колко лош е бил той,тогава искам да вида ГЕРБЕРИ какво ще коментирате по форумите,като им извадят всички мръсни ризи на показ и когато фактите говорят,дори герберската гмеж ще мълчи!!!
49
20
 
26
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
Да се гордеем със Станишев? ха ха ха С този нагъл манипулатор който си служи с методите на КГБ. Не еее никога. Той е срам не само за България но и за родината си Русия.Само *** *** и *** БСпари могтда се гордеят с него
48
9
 
8
 
! Отговори
Hadji_Gencho преди 10 години
Не го съдете момчето... Той си е " мека китка" и е зависим от много мъже.. Манипулиран и изнудван.. Ама и нежна усмивка има,как да не го харесаш..а и интелигентен,може и след това да си поговориш нещо смислено!!! А Илияна-тя е тигрица и готова веднага да те захапе..Бягайте надалеч от нея...ако искате всичко да си ви е на място!
47
15
 
10
 
! Отговори
ДИМИТРОВ преди 10 години
До ДА ГО Д.Т ЕНП: ТО ,ДА БЕШЕ САМО ЦВЕТАНОВ -ТОЗИ НЕПРОКОПСАНИК НА СНИМКАТА ,НЕ ПЛЮЕ ЛИ САМО ЛЪЖИ И КЛЕПА БЪЛГАРИЯ ?ОТНОСНО ИЗБОРИТЕ ,ПО ДОБРЕ Е МАЛКО ДА СЕ НАЖЕЖАВА ОБСТАНОВКАТА ПРЕДИЗБОРНО ,ОТКОЛКОТО ДА СЕ ПРАВЯТ СТРАХОТНИ ДАЛАВЕРИ С БЮЛЕТИНИ И ПЛАЩАНЕ НА ПАРИ,КОЕТО ПРАВЕХА ГЕРБ ! ЗА СТАНИШЕВ ,ДА , ГОРДЕЕМ СЕ ,ЗАЩОТО ИЗЛЕЗЕ ПО ЕРБАП ОТ ВАШИЯ БЕЗХАБЕРНИК -БОРИСОВ ,КОЙТО ИЗБЯГА КАТО ПОСЛЕДНИЯ СТРАХЛИВЕЦ ОТ ВЛАСТТА И СЕГА ПЛЮЕ НАЛЯВО И НАДЯСНО ,ЧЕ ИЗБОРИТЕ БИЛИ ФАЛШИВИ !
46
10
 
14
 
! Отговори
Вагнер преди 10 години
Кой се гордее с евреи бе Ковачев?
45
9
 
15
 
! Отговори
Ганьо преди 10 години
До фенБасси, значи милион българи са ***.Пич, аз не обиждам Серго, ама напиши откъде си, та да може някой от тия гласувалите за Борисов да те знае къде си, да дойде, и да му кажеш право в лицето че е ***.
44
29
 
15
 
! Отговори
ЗА МЕН преди 10 години
А И ЗА МОИТЕ БЛИЗКИ НАЙ ЧЕСТЕН И МНОГО УМЕН ПОЛИТИК Е СТАНИШЕВ - НИЕ СЕ ГОРДЕЕМ С НЕГО - ТОЗИ ЕВРОДЕПУТАТ Е ДОСТА ГЛУПОВАТ ГЛЕДАЛИ СМЕ ГО ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ГОВОРИ ЗА ДА НЕ ЗАСПИ НИЩО НЕ КАЗВА МИСЛЯ ЧЕ МУ ТРЯБВАТ ОЩЕ ДОСТА КНИГИ ДА ПРОЧЕТЕ ЗА ДА СТИГНЕ СТАНИШЕВ
43
32
 
22
 
! Отговори
ДА ГО Д.Т ЕНП преди 10 години
ГЕРБ И ЕНП СА АНТИБЪЛГАРСКИ ПАРТИИ, ЦВЕТАНОВ ЗА ТОВА ХОДИ ДО БРЮКСЕЛ, ЗА ДА ПЛЮЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ МОЛИ ДА СПРАТ ЕВРОПОМОЩИТЕ. БЪЛГАРИЯ ИЗГОНИ ГЕРБ С КАМЪНИ, МАЙНАТА ИМ НА ЕНП, АТАКА Е ИЗБИРАНА С БЪЛГАРСКИ ГЛАСОВЕ, ДОКАТО ГЕРБ С ФАЛШИВИ
42
12
 
13
 
! Отговори
to4no преди 10 години
Недопостимо е тази чиновничка да взима месечна заплата колкото пенсиите на 70 Български пенсионера и да ръси акъл
41
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До trendiБАТ ТИКВУН ПРЕДИ СЕ ПЕНЕШЕ ЧЕ *** БИЛИ ГОВОРИЛИ И ИЗЛАГАЛИ БЪЛГАРИЯ СЕГА ТЕЗИ *** ПРАВЯТ СЪЩОТО И МИ ДОКАЗВАТ ЧЕ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО С МАФИЯТА НО ПОД РАЗЛИЧНИ ИМЕНА ПРОСТИ НЕЩАСНИ ГЕРБЕРИ ЕВАЛА НА СИДЕРОВ САМО БОИ ПО ТЕЗИ *** РЕВЛОВЦИ
40
5
 
14
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Това ми прилича на началото училище, където всяко дете набеждава другите, за да се хареса на даскалиците.Господа депутати, тук, в България, решавайте проблемите и то конструктивно, а не с оплювне.С аргументи, факти и доказателства. Онези там не са отговорни за българските проблеми.
39
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недопостимо е тoзи чиновничк да взима месечна заплата колкото пенсиите на 70 Български пенсионера и да ръси акъл
38
9
 
11
 
! Отговори
Базилио преди 10 години
до фенПо твоята логика всички бесепари са крадливи гейове. Факт.Тъй като Серго е крадливо хомо, значи и тези, които го следват, са такива.