Кой как гласува при избора на Пеевски

Един от БСП се е въздържал, някои червени и "Атака" не са гласували
Обновена: 14 юни 2013 15:53 | 14 юни 2013 15:25,
116
Кой как гласува при избора на Пеевски
Снимка: Булфото

Емил Костадинов от "Коалиция за България", е единственият депутат, който се е въздържал и при първото гласуване, и при прегласуването на решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Това показва разпечатката от гласуването, предаде БТА. Георги Кадиев декларира, че не е съгласен с решението и е бил против "на група", но в пленарната зала не участва в гласуването.

Младен Червеняков и Янаки Стоилов също не са участвали в гласуването в пленарната зала.

Минчо Минчев от левицата е дал вот против избора на Пеевски първия път, но е подкрепил кандидатурата при прегласуването. Минчев е избран от квотата на коалиционните партньори на БСП.

В началото на заседанието са се регистрирали общо 142 депутати, като 27 са от ГЕРБ, 76 - от "Коалиция за България", 32 - от ДПС, и седем от "Атака".

Още по темата
При първото гласуване в залата за номинацията на Делян Пеевски бяха 114 депутати, против - 10, а един се въздържа.

Положителен вот за решението са дали 78 депутати от левицата, всичките 36 присъстващи от ДПС, включително и самият Пеевски.  Против са били трима от "Атака" - толкова са участвали в гласуването, шестима от ГЕРБ - всички от групата, които присъстваха в залата, както и един от левицата.

Един от "Коалиция за България" се е въздържал.

При прегласуването Пеевски е подкрепен от 116 депутати, 87 са против, а един се е въздържал. Подкрепа са дали 80 народни представители от "Коалиция за България", 36 от ДПС. 87 депутати от ГЕРБ са били против, "Атака" не са участвали в гласуването.

По-късно от "Атака" разпространиха декларация, в която заявяват, че ГЕРБ е осигурил избора на Делян Пеевски, а националистите са гласували против.

В началото на заседанието ГЕРБ осигури кворума с 27 души, които след това излязоха от залата, заявиха от "Атака". Според тях без тези действия на доскоро управлявалата партия избирането на Пеевски е щяло да бъде невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
1
 
! Отговори
Дертлиев преди 10 години
Леле, ей сега чак ми става жал за Цветанов и Борисов, тоя Пеевски , не само ще ги вкара на топло ,но и *** ще им осигури в килията , да не са самотни през дългите дни !!! Сбогом ГЕРБ, сбогом престъпни мафиоти.
69
3
 
6
 
! Отговори
Сержант преди 10 години
Атака е турска партия. А този болния им мозък разболява и другите около него.
68
0
 
12
 
! Отговори
The Patriot преди 10 години
Вятър ечи, Балкан стене, всички на оръжие! Дойде време!
67
7
 
3
 
! Отговори
Бъдещ Емигрант преди 10 години
Е честито да ни е ГЕРБ направиха кворума и после подвиха опашките... Браво... Сега шеф на сигурната на България е Турция... цяла седмица си играхте на сърдите и не влезнахте 1 път. А бе какво целите да стане гражданска война в България ли? Политик на ДПС да отговаря за националната сигурност. Е това беше ... България вече е турска провинция, благодарение на Герб. Що не си ядяхте депутатските кебапчета и да няма кворум?!? Що бе...
66
5
 
10
 
! Отговори
С2Н5ОН преди 10 години
Изборът на пеевски трябва да бъде сигнална лампичка за всички, които гласуваха за атака. Уважаеми съграждани, сидеров Ви излъга!!! Не правете друг път грешката да гласувате за него, както много Българи постъпиха правилно и не гласуваха нито за бсп на гея, нито за дпс на бея.
65
10
 
3
 
! Отговори
severnqk преди 10 години
Така и сега какво стана? Господата от Герб уж опозиция, а се оказа, че именно те си избраха Пеевски. И обвиняват АТАКА в това,че били помагали на ДПС. Срам и позор за вас. Иначе ясно се видя, че АТАКА гласува против!!! Коалицията за следващият парламент Герб + ДПС!
64
20
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Скъпи хейтърски драскачи работещи по социалните медии за ГЕРБ моля Ви следете новините , Атака гласува против на първо четене в парламента за предложението на Пеевски , а след това излезе от залата ,както това бяха направили и от вашите депутати от ГЕРБ. Истината е ,че всички очакваха Герб да не влезе в залата за второ четене на това предложение и така , БСП и ДПС нямаше да могат да гласуват това решение . Да обаче ,тъпите Гербери или по-точно част от тях 27- депутата от Герб влязоха в залата и благодарение на тях в залата имаше кворум. Независимо дали си гласувал "ЗА" или "Против", гласъ
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mrasnite ataki na Siderov-Aga , shte ostanat v istorijata kato "Aferata Osiranov"
62
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какви са ми мази от атака. Не стига че ги обрязаха публично, ами сега герб били виновни. Бойко се връща, тва е!
61
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте ся за тия от ЮРУШ дето искат да прехвърлят вината днес на герберите... хорта си отиват на работа и се знае че ще има гласуване за шев по някое време сутринта.. никой не знае че Делян Пеевски ще е човекът... не като да се знае кворума за кво е за ДПС и БСП и нарочно да се запишеш защото те е страх че ако не мине това правителство и на новите избори може да не си вече в парламента... продаде си дупето Сидеров.. :(
60
2
 
11
 
! Отговори
възмутен от атакистк преди 10 години
AditO, ***, вярваш ли си и вярваш ли, че лъжите ви опашати, комунистичеуски ще хванат "дикиш", а? Атака не били, хай сиктир бре русоционалистическа подла ***! Ще дойде и вашето време, предатели мръсни! И тогава ще ми станете на чуколовци, сидеровци и ***!
59
0
 
7
 
! Отговори
Писна ми преди 10 години
Всички партии са ***. Вън от тази държава . Вън и сега.
58
1
 
5
 
! Отговори
КУРти преди 10 години
До Adit0като не подкрепя да беше отишъл да гласува против. просто е . това са партизански подходи. човека е взел парите и е седял безучастно за да мине номера
57
2
 
23
 
! Отговори
КУРти преди 10 години
*** сидеров пак ли седя безучастен. сигурно е прибрал солиден хонорар. гади ми се
56
0
 
19
 
! Отговори
xaxa преди 10 години
Ако си бръкне човек в *** ще извади по-добра кандидатура от тая свинкя
55
19
 
4
 
! Отговори
Adit0 преди 10 години
Както са писали долу, гласуването не е осигурено от АТАКА, а от ГЕРБ. Атака НЕ ПОДКРЕПИХА Пеевски. Това гласуване е срещу народния интерес. Сидеров не подкрепя такива безумни решения. И сега хората ще излязат на протест срещу този избор, заради ГЕРБ.
54
0
 
4
 
! Отговори
abv преди 10 години
Ne vajem kvoruma a koj glasuva i kak, vsicki neglasuvali neglasno podkrepqt izbora zastoto tehniq glas ne se broi
53
0
 
11
 
! Отговори
abv преди 10 години
Drislivite moshenici ot Ataka pak lujat!!! Otnovo NE glasuvaiki podkrepiha izbora i se opitvat da prikriqt izmamata! Hora otvorete si ocite,predatelite ot Ataka zatrivat durjavata
52
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НикоФакт е обаче, че на днешното гласуване кворума е осигурен от ГЕРБ :) пита се в задачата дали няма тайна договорка между Доган и ББ, щото това оставане в зала от страна на ГЕРБ след като АТАКА напуснаха е меко казано съмнително
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя ясно , че всички партии и партийки са създадено от хора под общото название ДС. Въпроса е кой контролира тези хора от ДС? Поредната парцалена кукла на балканите.