Оставка на Станишев и нов шанс за Орешарски, иска Кадиев

Трийсетина души подкрепиха протеста на "червения" депутат
Обновена: 17 юни 2013 20:50 | 17 юни 2013 20:49, Красимир Ангелов
59
Оставка на Станишев и нов шанс за Орешарски, иска Кадиев

Eдва трийсетина души се събраха на "Позитано" 20 в отговор на призива на депутата от "Коалиция за България" Георги Кадиев. Той поиска по-рано днес "всички хора от БСП, които ги боли, които не искат да се срамуват, които пазят в сърцето си пламъка на лявата идея" да дойдат на протест пред партийната централа.

"Не е важно дали са 10, 20 или 50, важно е това, което носим като послание", коментира пред журналисти Кадиев.

“Искам оставката на Станишев и втори шанс за правителството на Орешарски”, посочи той. Според него новият лидер на БСП трябва да бъде избран чрез вътрешнопартийни избори.

Депутатът от БСП поиска задължително кабинета на Орешарски да остане. "Ние като политици трябва да му гарантираме следващите 12 месеца", добави той.

Още по темата

Кадиев обясни, че иска оставката на Станишев по две причини. Първата е, че партията е предала доверието на тези 940 000 избиратели, никой от които не е искал Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Втората причина е, че ако искаме изобщо правителството да има шанс за добра работа, трябва да му гарантираме, че няма да има Делян Пеевски - "2", "3" или "4", посочи Кадиев.

По думите му това може да направи само ново ръководство на БСП и на ПГ на "Коалиция за България".

Присъстващите на протеста обявиха, че мотивът им да дойдат е, за да покажат, че не са "червен боклук" и не са "мафията", каквито скандирания се чуват на антиприавителствените шествия в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
15
 
! Отговори
Големи номера преди 10 години
Еми да, тия ще мирясат само като махнат Станишев, за да може Първанов да си контролира напълно БСП. Не разбирате ли че за това беше всичко - Станишев беше изнуден от ДС мафията да назначи Пеевски, защото те искат да си върнат Гоце начело на партията - той е техният човек.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Шопти си ***,не ме интерсува твоето мнение.
11
3
 
25
 
! Отговори
eli преди 10 години
Нужна е ЗАБРАНА на ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ИЛИ РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА (ДПС, РОМА) КАКТО И НА ПАРТИИ, КОИТО РАБОТЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ (БСП). Кой е разрешил създаването на ДПС ? Днес турци, а утре *** ще ни управляват, а ние ще им робуваме и ще измираме, така НЕ! И то без кръв ... с предатели и с пари убиват БЪЛГАРИЯ. УСПЕХ БЪЛГАРИ !
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 4 години едно изказване на Доган вбеси българите и ги накара да гласуватза мутренската групировка Герб,сега преди избора на Пеевски е имал среща със Станишев.Мислите ли,че не е знаел какво ще породи този избор?Ето кои управлява зад кулисите!Сега противопоставянето на българитее добре дошло.Да не допуснем гражданска война!Бъдете умни!Българите заедно .
9
10
 
6
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
хора утре ве 9,45 - сутринта се събирайте пред парламента. В 10 часа в парламента ще ни приемат и ще можем да кажем своите предложения за изборен кодекс. колкото повече сме толкова по-добре. нека се чуят различни гледин точки. нека да добием възможност да променим статуквото.
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Номера на гущера този път няма да мине! Искаме главата ,а не опашката "другарю" .
7
2
 
20
 
! Отговори
Скорцени преди 10 години
Който сее ветрове, ще пожъне бури!
6
5
 
22
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Кадиев изглежда принципен, но не съм убеден дали Станишев е виновен за случващото се. За мен версиите са 2 - или някой му диктува правилата отгоре, или той нарочно го направи тоя ход за да вземе превес над ДПС, които очевадно много си повярваха. Сега вече Лютви и Ахмед ще се убедят, че няма кой да ги остави те да командват парада.
5
9
 
24
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Само пълна забрана на БСП с конфискация на имуществото на ръководството и на семеиствата им,както и отнемане Българското граждонство на Станишев.
4
7
 
14
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Е това е лошо - да се махне тъпия Станишев и да остане машата на мафията Орешарски . Значи тоя Кадиев иска да минимизира загубите - не тарикат оставка и на двамата ..
3
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАДИЕВЦИ ОРЕШАРОВЦИ СТАНИШЕВЦИ ВЪН САМО СЪД ЗА ТАЗО ***
2
11
 
28
 
! Отговори
Franco преди 10 години
Нов Шанс ли ? Хахаха , абсурд.
1
26
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
" кой не скача е червен хей хей хей" гледах по канал 3 .. хахаха колко се смях направо не е за вярване. Значи ако скачаш си за ГЕРБ РЗС и т.н.