Даниела Бобева става вице на Орешарски

Тя е била министър в кабинета на Стефан Софиянски
Обновена: 25 юни 2013 14:35 | 25 юни 2013 12:53,
167
Даниела Бобева става вице на Орешарски
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Даниела Бобева, директор в БНБ, доцент и преподавател в УНСС, както и министър в кабинета "Софиянски", ще е вицепремиерът по икономическите въпроси в кабинета "Орешарски".

Премиерът Пламен Орешарски ще внесе утре кандидатурата й за гласуване в Народното събрание. Тя ще бъде без портфейл, но ще има отговорности да координира икономическите ведомства. Бобева е била министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски.

Бобева ще отговаря и за чуждестранните инвестиции у нас.

Още когато обяви кабинета си, Орешарски обяви, че ще предложи вицепремиер по икономическите въпроси, но той ще бъде обявен след месец, защото все още има ангажименти към банкова институция.

Орешарски обясни, че кандидатурата на Бобева е негова.

Изборните правила се правят при действащ парламент и след като се гласуват, ще преценим ситуацията, каза пред журналисти Орешарски. Той отказа да отговори директно дали смята да подаде оставка заради продължаващите вече 11 дни протести с искане за оставка на кабинета.

Премиерът отказа да коментира и темата относно назначаването на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за трети вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ЧиновникА вие за кого сте гласувал, та да се разгланичавате от електората?
147
1
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До ЗлопаметнаТи не схащаш едно основно положение в живота, защото мисленето ти е адски ограничено. А именно, че "номерата" ще се променят, тогава, когато вашето мислене се промени. Каквито сте вие, такива са ви политиците, полицаите, учителите, лекарите и цялата държава. Държавата не е някакво абстрактно понятие, а е функция на народа. Затова няма как държавата да благоденства, докато народа е калпав.
146
1
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ЧиновникТези които след абитуриентския си бал заминават да следват в чужбина и повече не се връщат. И то заминават без богати родители, а с богат багаж. Тази гадост е от началото на 90-те я наблюдавам. А вие вашата ***, по стадионите и катуните, лесно манипулируема, я оставяте за себе си, защото с мислещи хора вашите номера не минават.За това сме на този хал! Имаме баби-дядовци пенсионерки гласоподаватели с внуци и деца в чужбина, които не плащат данъци тук! Браво! Няма що!
145
2
 
1
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До ЗлопаметнаКои Читави младежи? Тези, от които над 50% нито учат, нито работят ли? Или тези, които пишат "4", вместо "ч" и се колят по дискотеките? А може би имаш предвид онези младежи, които изпиват 3 л течност за "4иста4ки", мислейки си, че това е ракия? Не, благодаря, такава ***, по- добре да е далеч, в заветната чужбина, където текат реки от мед и масло и само тях чакат.
144
1
 
1
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Чиновник...и по този начин средната класа - която трябва да се възпитава и да се култивира - се изнясяяяяяяяяяяяя)))Честито. А после "Ау, леле, къде са ни читавите младежи и що са в чужбина".
143
2
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До ЗлопаметнаКой ще управлява България, отдавна не е работа на простолюдието. Нещата отдавна се решават по друг начин. Народонаселението свикнахте да си държите главата в пясъка и да не гласувате, затова вече нещата са нагодени към това положение. Няма за кога тепъва да сменяме системата. Дали ще е Орешарски, или някой друг, все е тая за вас. Народа да си гледа кредитите и лизингите и да не се бърка в неща, които не го засягат.
142
1
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Optimisti4noДоган - хитра лисица и Костов - също хитра лисица - са в оставка. НДСВ са в оставка. Но от ДПС и СДС могат още да се "извинят" и да представят нови лица, както и от Гоце в БСП, завърнал се на бял кон.... Тоест, ако спретнат нови коалиции, могат да изплуват по нов начин....
141
1
 
1
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Optimisti4noНе само ГЕРБ - ВСИЧКИ се мъчат да яхнат протеста в собствен интерес. ДПС и БСП хленчат как герберите са плратени навънка, герб се прави на ущипана госпожичка, оня от Атака провокира хората и плаща на футболни хулигани. ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ в даден случай. Дърпат тлъстата пържола, алчно вкопчалите се в нея. ГЕРБ в момента тупат топката и застават в позата на обидени. Ще се оформи нова дясна коалиция, мисля. БСП е на път да даде главата на Съсела.
140
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
eii vie dvama -trima, samo vashite comentari chetem . zamluknete malko
139
2
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До JerryАбсолютно и тотално бъркаш, това е само показателно доколко не си наясно с правилно написаното "Мразя ви безплатно". Аз не искам ББ на власт, и там са още хиляди като мен. Така че недей да съдиш, за неща с които не си наясно.
138
1
 
6
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаХората на площада искат запазване на досегашния модел и власт за ГЕРБ. Освен това, учебните програми ги скапват от 15 години насам, а не от миналата седмица. ДПС си управлява в България от 1994-1995 г. насам. Толкова години да не ги видите тези неща... значи сте си абсолютни ***. Те затова и ви мачкат така, защото виждат, че спите и нищо не правите. Ако се направи правителство с хора от площада, то ще е също толкова некадърно и крадливо, колкото и досегашните правителства.
137
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 10 години
До ЗлопаметнаАЛО... ЗЛОПАМЕТНАТА,ЗАЩО НЕ СИ НАПИШЕШ ТЕЛЕФОНА И СИ ГОВОРЕТЕ КОЛКОТО ИСКАТЕ. ПИСНА НИ ДА ЧЕТЕМ САМО ТВОИТЕ КОМЕНТАРИ, КОИТО ПОВЯРВАЙ МИ НЕ СА МНОГО АРГУМЕНТИРАНИ...
136
3
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До JerryКОЙ го позволява бре, човече Божи? Нали точно хората на площада в София се опитват да не го позволят - чалгаризиране на България, смяна в учебните програми, агенти на ДПС в ДАНС. Кой го позволява? Ти, с мълчанието си, или хората на площада които плюеш с протестите си?
135
1
 
7
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаС нищо и никога не съм хвалил Орешарски. Това, че не харесвам предишните правителства, НЕ означава, че харесвам сегашното. Това, обаче няма как да го осъзнаеш с твоето примитивно мислене. Пак ти казвам, че колкото и правителства да се сменят, докато болшинството от народа не си промените първобитното, далавераджийско, чалгаджийско и егиостично мислене, винаги ще се въргаляте в калта и винаги ще има тарикати, които ще ви мачкат и "ще ви развалят седянката". Защото го позволявате.
134
3
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До JerryЧудесно, хвали си господина Почешарски, дето има отношения към народа си "Да разтурим седянката" и в ефира на живо се чеше по топките докато се обсъждат сериозни неща. ТОВА му е отношението към народа и проблемите му. Ти си на това мнение че той отново трябва да разтурва седянките и да "работи" - аз не съм. Остани със здраве.
133
1
 
7
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаПротести имаше в началото на 90-те и през 1997. Спорадичните протести от по 200-300 човека не се броят. Чак сега са повече хора, но пак е слаба работа в сравнение с 90-то години на миналия век. Сега протестира около 0.5 - 1% от населението. А това, че си мислиш, че всеки, който е на различно мнение от твоето е платен, само показва, че напълно заслужаваш етикети като "***" и "***". Явно не си чувала, че хората са различни и съответно имат различни мнения.
132
1
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Орешарски обвърза оставката си с промяна на изборния закон - вестник сега
131
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бобева е алчна банкерка от СДС като герберасите Кристалина Георгиева и Дянков. Няма как банкерка да работи за интересите на бедните, а Бобева ще защитава интересите на някоя международна или частна банка. Целта е Бобева да разшири "пазара" на подобна банка в България като намали доходите на населението и така да причини още по-голямо обедняване на населението като го принуди да тегли нови кредити като залага къщи и апартаменти. За награда Бобева може да получи президентски пост в банката.
130
3
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До JerryКой ти каза че "дремехме"? Бе ти на колко години си? за 23 години в България имаше достатъчно трусове и протести, и точно хората като теб през долната бърна ги наричаха "***", "***", и как ли още не. Ае, чедо, по живо по здраво, отработил си твоите 30 лева за днес)))
129
2
 
6
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До МАСОНПоловината правителство са масони, не само Бобева. И не само това правителство е доминирано от такива хора, а всички правителства от 2001 г. насам, че и от преди това.