Окървавихте столицата, каква е тази нервна система?

Бойко Борисов поиска за пореден път оставка на кабинета
Обновена: 25 юли 2013 14:15 | 25 юли 2013 09:54,
219
Окървавихте столицата, каква е тази нервна система?
Бойко Борисов Снимка:архив, БТА

Пореден призив за предсрочни избори отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, този път от парламентарната трибуна. Той настоя за категорична оставка на кабинета „Орешарски“.

„През февруари вие ни призовавахте да си отидем. И ние си отидохме, подадохме оставка и върнахме властта на народа. Сега вие окървавихте столицата“, ядоса се Борисов. Аз съм убеден, че ако вие не чуете това, което казват хората, ще вкарате държавата в тежка ситуация, допълни Борисов. 

Думите му дойдоха на фона на сблъсъците онзи ден и спокойния протест вчера. Лидерът на ГЕРБ призова лидерите на други политически сили да си припомнят изказванията си от февруари и да направят същото, за което са призовавали тогава.

„Сутринта като дойдох, видях как ви е обсаден парламентът. Аз не знам как ви е приятно това да го изживявате. Каква е тази нервна система?, каза още Борисов. 

Още по темата
По думите му единственият изход е да направим предсрочни избори и после всички партии да уважат волята на избирателите. 

Оттук нататък си е ваше право да вземете каквото и да било решение. Аз апелирам към мъдрост, ако можете да я проявите. Аз такива скандирания чух сутринта, че не знам как идвате на работа, каза той. Ексминистър-председателят се обърна и към наследника си Пламен Орешарски, тъй като почти целият кабинет е днес в пленарната зала заради актуализацията на бюджета.

Господин Орешарски, имате още шанс да останете в позицията си на човек уважаван – финансист и икономист. Ваш избор е кой път ще изберете. През февруари месец аз си подадох оставката, пак припомни Борисов. 

По негови думи нови избори не биха възпроизвели сегашното положение в НС. Според Борисов при лидера на БСП Сергей Станишев властта е на всяка цена.Той обясни още, че и той може да прати 50 души пред домовете на Лютви Местан и Сергей Станишев да подвикват сутрин.

Аз съм си извадил много поуки, но за съжаление вие летите със страшна сила не само да ни повторите, но и да ни надминете в тези грешки, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
15
 
16
 
! Отговори
сопол преди 10 години
тикво , ако искаш да останеш в историята трябва да си разтуриш партийката и да не ходиш на избори. също така да агитираш да не ходят на избори бсп, дпс , атака рзс и други ***. това искат хората. ех мечти
105
13
 
19
 
! Отговори
daskal преди 10 години
До 103 Георги. Гоше, тая тирада със заложниците вече я слушахме в друга интерпретация - не помниш ли? Една такава червена... Та да попитам - тия 120 *** в Парламента имат ли право да държат цял народ за заложници? Защото ако ще цитираш ония пред НДК - шепа пенсии, да не забравя - великия народен бард Биг Ша /Мишо Шамара/ - и той стана политически активен. Ами като му слушам творчеството, с право си търси ново поприще, а както всички знаем, депутатското е най-плодоносно и доходно...
104
20
 
27
 
! Отговори
сопол преди 10 години
искам нови избори. искам бойко да спе4ели и да ме рекетира и подслушва, и да ми лепи стикери по колата
103
10
 
19
 
! Отговори
дупетатин преди 10 години
До voltaireХаха, Борисов е всичко друго но не и гениален. Берлускони има милиарди, придобити от легален бизнес, а Бойко Борисов има няколко милиона, придобити от рекет през 90-те и още толкова от контрабанда наскоро. Няма на какво да стъпи за да вдига пушилката която се опитва
102
38
 
21
 
! Отговори
питане преди 10 години
Уважаеми протестиращи, искате ли Бойко Методиев Борисов да бъде коронясан за пожизнен крал на България?плюс за ДАминус за НЕ
101
20
 
28
 
! Отговори
voltaire преди 10 години
Борисов каза нещо, колкото да си спомни гласа от трибуната. Наремето правителството на Жан Виденов формираше курса долар/лев според уличния курс на сарафските бюра на Витошка и се видя докъде я докара. Сега Борисов иска пак да се слушат "хората от улицата". Това не е политическа позиция, а предизборна пушилка. Гениален популист, съпоставим в Европа само с Берлускони.
100
48
 
21
 
! Отговори
Валя преди 10 години
Само Бойко Борисов е способен да управлява!
99
3
 
7
 
! Отговори
daskal преди 10 години
46 - Петьо-Евреи, странно изречение, пълно с правописни грешки и без нито един препинателен знак. Силно се затруднявам да рзгадая смисъла му. Но както и да е - затова сме демокрация - всеки има право на мнение! След като за 23 години сменихме всички нюанси на синьото и червеното, а - и царско жълтото, накрая бе нормало да се появи нещо като Бат Бойко. Абе хора, в парламента е Бат Сали, а вие се чудите какво е правил там ББ? Лично аз тия *** в парламента бих ги изпозастрелял и после какво?
98
24
 
31
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
НЕКАДЪРНИК!!!МУТРААААААА!!!МАХАЙ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
97
22
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов...изпражнение в костюм....
96
34
 
35
 
! Отговори
пума преди 10 години
Браво Бойко! Толкова ги е страх червените *** от ГЕРБ, че дори с *** *** ще държат кокала, само и само да са дупетати!
95
21
 
18
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Някой в България има ли права да взима заложници?Защото ситуацият в тази нощ беше именно заложническа криза!И всеки възползващ се от случилото се и търсещ обяснения за действията на полицията е меко казано престъпник!
94
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A TI MUTRO GADNA NE OKARVAVI LIISOFIQ??????????????????
93
3
 
7
 
! Отговори
добро утро преди 10 години
До AdelaСкий се някъде миличка направо си ми смешна...
92
6
 
21
 
! Отговори
xqzt преди 10 години
Тази лукава усмивка говори: "Май ви нааках гащите, а?"
91
10
 
6
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До ubuntuс големи мъде ли имаш предвид? на боко сигурно са му големи (като на голям комунист)
90
38
 
28
 
! Отговори
Поповски преди 10 години
Все повече се убеждавам, че правителството на Орешарски е най-доброто за страната. То трябва да работи въпреки всички спънки и да изкара пълен мандат от 4 години. Това е желанието на болшинството българи и така ще стане!
89
22
 
38
 
! Отговори
НАГЛОСТ! преди 10 години
Най малко този *** може да говори каквото и да е !
88
43
 
18
 
! Отговори
Елизабет преди 10 години
БРАВО БОЙКО !
87
12
 
28
 
! Отговори
Балада за комуниста преди 10 години
Бойко Борисов явно не е чел Балада за комуниста на Веселин Андреев " Не човек, а желязо просъскал агентът фашист. Тихо мъртвия казал: Не, комунист!"К'ва нервна система, к'ви пет лева. Тези са продукция на Стомана Перник. Джелезни.