Окървавихте столицата, каква е тази нервна система?

Бойко Борисов поиска за пореден път оставка на кабинета
Обновена: 25 юли 2013 14:15 | 25 юли 2013 09:54,
219
Окървавихте столицата, каква е тази нервна система?
Бойко Борисов Снимка:архив, БТА

Пореден призив за предсрочни избори отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, този път от парламентарната трибуна. Той настоя за категорична оставка на кабинета „Орешарски“.

„През февруари вие ни призовавахте да си отидем. И ние си отидохме, подадохме оставка и върнахме властта на народа. Сега вие окървавихте столицата“, ядоса се Борисов. Аз съм убеден, че ако вие не чуете това, което казват хората, ще вкарате държавата в тежка ситуация, допълни Борисов. 

Думите му дойдоха на фона на сблъсъците онзи ден и спокойния протест вчера. Лидерът на ГЕРБ призова лидерите на други политически сили да си припомнят изказванията си от февруари и да направят същото, за което са призовавали тогава.

„Сутринта като дойдох, видях как ви е обсаден парламентът. Аз не знам как ви е приятно това да го изживявате. Каква е тази нервна система?, каза още Борисов. 

Още по темата
По думите му единственият изход е да направим предсрочни избори и после всички партии да уважат волята на избирателите. 

Оттук нататък си е ваше право да вземете каквото и да било решение. Аз апелирам към мъдрост, ако можете да я проявите. Аз такива скандирания чух сутринта, че не знам как идвате на работа, каза той. Ексминистър-председателят се обърна и към наследника си Пламен Орешарски, тъй като почти целият кабинет е днес в пленарната зала заради актуализацията на бюджета.

Господин Орешарски, имате още шанс да останете в позицията си на човек уважаван – финансист и икономист. Ваш избор е кой път ще изберете. През февруари месец аз си подадох оставката, пак припомни Борисов. 

По негови думи нови избори не биха възпроизвели сегашното положение в НС. Според Борисов при лидера на БСП Сергей Станишев властта е на всяка цена.Той обясни още, че и той може да прати 50 души пред домовете на Лютви Местан и Сергей Станишев да подвикват сутрин.

Аз съм си извадил много поуки, но за съжаление вие летите със страшна сила не само да ни повторите, но и да ни надминете в тези грешки, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
6
 
14
 
! Отговори
вилхелм монке преди 10 години
Мацки и пичове, как един от Вас не си зададе въпроса кой има интерес от това напрежение, от тази растяща и подклаждана от медийте омраза на българи срещу българи! Помислете! Кой има нужда да нагрява бушоните на тълпата в софия, че ...виждате ли..."сеучните" в провинцията са ***, а ние, протестиращите софиянци сме връх на сладоледа...кой бе...кой го прави и защо? Тоя *** на снимката и разни паши и везири го правят. Тези *** ще ни докарат до гражданска война!!!
125
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сутринта ги гледах колко са нагли червените *** и Местан.. ВЪН!! ВЪН!! ***!!!
124
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ShopПреди два месеца имаше избори! Призна ги дори Върховният конституционен съд, повече от половината на който назначени от ББ (т.е. не е имало за какво да се хванат за да не ги признаят!) Тогава какво искат "протестиращите" - пак избори? И докога? Ами ако има нови и отново се получат същите (приблизително) резултати? Отново протести и нови избори? Докога? Докато някой получи резултат, който удовлетворява него? Това ли е демокрацията?
123
2
 
1
 
! Отговори
родина преди 10 години
До бай ГенчоЗа жалост тия парички няма да отидат за дечицата !Хах!
122
8
 
9
 
! Отговори
серго преди 10 години
2 килограма фастъци и неразрешено СРС за открадната катерушка.С такива неща се занимават комисиите в парламента в момента....Не се занимават с 2.5 милярда лева за цанков камък и белене.Нито за закупените *2* самолета за правителството за 200-300 милиона.Комунистите са жалки.А хората които защитават 4те им правителства-какво направиха за вас комунистите през тези 16 години.3 пати ни фалираха тотално.Но иначе Борисов и Цветанов са виновни....
121
24
 
18
 
! Отговори
PD преди 10 години
Борисов е единствения лидер на парламентарно представена партия с държавническо мислене. Всички опити да вменим държавническо мислене на "ентелигентни" професионалисти, икономисти, бизнесмени, финансисти, сини и червени комсомолци удариха на камък. Спешно ни трябва нова система за избор и формиране на политическата класа, с преобладаващи държавническо мислещи политици. Тогава можем да имаме реален избор.
120
12
 
22
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
В дипломатически доклад с най-висок гриф на секретност (SECRET//NOFORN), писан през 2006 година, Джон Баерлпи пише: Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!! ***!!!
119
4
 
1
 
! Отговори
Георги преди 10 години
До daskal-Приятелю хайде да гледаме нормално на правото за протести!Ако протестираме срещу политиците май е нужно да ги познаваме по лице.
118
10
 
24
 
! Отговори
вилхелм монке преди 10 години
Престъпникът на снимката трябва да бъде арестуван веднага за ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА! Подклаждането на гражданска война е престъпление срещу България, Българския народ и Българската държавност! Къде е прокуратурата???
117
15
 
13
 
! Отговори
л.п. преди 10 години
Искaм дa попитaм всички тези които зaщитaвaт БСПДПСОт 23 години колко пъти бяхa нa кормилото нa влaстa и с кaкво спомогнaхa зa подобрявaнето нa жизнения ни стaндaрт? Не ви ли е срaм дa пишете след кaто сте нaясно че 3 години и половинa "золумите" нa Б.Б сa нищо в срaвнение със злоупотребите и големите крaжби нa догaнчетaтa и стaнишчетaтa. Нимa вече зaбрaвихте цaнковите кaмъни, рaзвaлените седянки, "злaтните тaбелки"нa Мaслaровa..... и т.н.т. Зaмислете се и се зaсрaмете
116
6
 
15
 
! Отговори
Само един... преди 10 години
...български политик е заявявал, че иска да стане ***, за да изглежда по-умен!Днес Бойко Борисов говори твърде умно. Изглежда мечтата му се е сбъднала - станал е умен ***!
115
21
 
26
 
! Отговори
Изменник на Родината преди 10 години
Бойко Борисов е класически изменник на Родината!Разпалването на гражданска война е "престъпление срещу държавата"!
114
15
 
27
 
! Отговори
Тъп Мутров преди 10 години
Скрий се бе ***!!! Ти колко семейства почерни през твоя мутренски период!!??ТИ колко семейства почерни през твоя милиционерски период /като гл.секретар/!!?? ти погреба България като премиер!!?? Скрий се бе *** мутро!!
113
16
 
28
 
! Отговори
герберастин преди 10 години
9 души са кликнали че искат Бойко Тиквата за крал. Тая държава трябва да се разпусне, има твърде много ***.
112
16
 
25
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Господ да не дава тоя да се връща на власт. Тогава не -5% спад в цената на тока, а +40% ще имате на всеки сезон. И пак ще слушате редовното - Доган това, Станишев онова, а ние сме най-добрите. ***. Кой те допусна тебе до политиката не знам - всъщност знам, селските тарикатчета и незадоволените домакини.
111
8
 
17
 
! Отговори
daskal преди 10 години
За да се отървем от цялата тая политическа пасмина, ни трябва Президентска република. Тогава ще останат 2-3 партиии по чисто технически причини - няма да има субсидии. Ще си има един Парламент от 100-тина ако щете сенатори ли, конгресмени ли, *** ли - както искате ги наречете и толкова. Както беше вица за чукчито и термо бельото - хемчисто, хем хигиенично. А що мутраци няма да гледаме повече... - то само за това си заслужава да опитаме!
110
13
 
15
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
113 те *** сякаш не те подслушват, той тоя метод Боко го е измислил, нали???Сигурен съм, че Бойко ако реши да им връща на червените ла*на, ще изкара от 5,10,15 години такива неща за тях, че ще ви се стъжни ежедневието на вас фенчетата!
109
12
 
22
 
! Отговори
Mister X преди 10 години
До Киро кофражистаУраааа !След "кратката" му почивка на 15-20 плажа и от задръстването на 15-20 *** по хотелите,тиквата е готов за нови подвизи.Ураааа,ааааа !
108
10
 
19
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Валя, да управлява може само човек, който има много умствен багаж и може да работи в екип. Вие това къде го виждате при Бойко? Не виждате ли всички писачи и драскачи по форумите, че България е изправена на ръба на кръвопролития?! Крайно време е да поумнеете и да мислите със собствените си глави (ако има нещо в тях)! Да остане кабинета и НС, но при определени и строго регламентирани условия, които да се изберат от митингуващите. В тях да влязат изисквания за спешен преглед на концесиите.
107
10
 
13
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Имам съседи роми-имат 7 деца, а мизерия голяма. Сега душичките чакат 8 детенце, всички се вълнуваме. Как да не подкрепяме нашите хора от БСП/ДПС, та нали Станишев каза преди време, че детските трябва да се вдигнат. Така моите съседи роми ще могат да си хранят дечицата, а могат да помислят и за още. Това ще оправи демографската ситуация в България. Все пак казват, че едва ли ще имат повече от 10. Съгласен съм, не е разумно. А на мен ще ми повишат пенсията, може да стане и 600лв. Не е много, но за