Белият рейс - грешка или чиста провокация?

Полицаи от провинцията били хората, столичните били толерантни
Обновена: 26 юли 2013 09:37 | 26 юли 2013 09:27,
42
Белият рейс -  грешка или чиста провокация?
Снимка: Bulgaria On Air

„Нормално е при протести да се очаква от полицията, че ще използва палки, но във вторник вечерта имаше прекомерна употреба на насилие над гражданите“, каза в ефира на Bulgaria On Air експертът по сигурността Николай Радулов.

„Този автобус е толкова голяма грешка, че чак прилича на провокация. Какво може да се очаква от протестиращите, когато автобусът се опитва да мине през най-голямото стълпотворение? Необходимо е да се разбере кой и защо е дал тези разпореждания“, заяви той.

По думите му полицаите, охранявали досега, са се опитвали да бъдат максимално коректни към недоволните българи. Радулов посочи като много добро решение светлоотразителните жилетки, на които е изписано „Антиконфликт полиция“ (Идея на СДВР с цел униформените служители ясно да заявят пред гражданите желанието за толерантност и овладяване на напрежението).

„Тези хора обаче с жилетките ги нямаше по време на сблъсъците при блокадата на парламента от нощта на 23 юли и затова действията на полицията изглеждат подготвени. Другият фактор, който подкрепя тази теза, е насроченият час за обсъждане на актуализацията на бюджета, който съвпадна с началото на обичайните протести“, коментира експертът.

Според него не е било правилно това, че всички полицаи тогава бяха с маски, без отличителни белези и сега няма да бъдат разпознати.

Радулов направи предположение, че органите на реда, упражнили насилие, са от провинцията, защото „столичните полицаи са много по-толерантни“.

Експертът по сигурността коментира и последните новини около разследването на атентата в Сарафово. „Има сериозни нарушения от страна на криминалистиката – не бяха изследвани телата от атентата. Не знаем дали тези хора са същите в списъка“, каза той.

Според него представената информация от вътрешното министерство за Мелиад Фара, роден на 05.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан ел Хадж Хасан, роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин - предполагаемите атентатори, не е решителна, не може да се твърди със сигурност, че това са извършителите.

„Защо МВР обяви имената им, след като не е сигурно. Фалшивите документи и наетата кола не разкриват нищо. Смятам, че ведомството го направи, за да тушира напрежението след безумните им действия при кървавите сблъсъци от вторник“, каза Радулов.

По думите му сигурна информация по разследването и резултати ще има след повече от половин година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до Шаман/ Чета много внимателно, и надписа върху жилетката, щеше да повлияе на тези хора да не хвърлят камъни-съмнявам се.., или ти щеше да ги посочиш на полицаите кои са тези хора,.... а снощи както показаха Нова, част от хвърлените предмети от протестиращи падаха върху главите на други протестиращи....
12
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до Шаман/ понеже денонощно тръбите, че протестите са мирни, явно не са мирни! Как виждаш ситуацията, като развитие, какво искате-гражданска война?! Готов ли си да стреляш в друг българин, примерно...аз не съм..
11
27
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Всичко е дирижирано от Банкя, запитайте се защо депутатите от ГЕРБ са се отказали да се качат в автобуса в последния момент! Ген. Коджейков който като началник на НСО води операцията по охраната на народните представители е бивш личен телохранител на Бойко dnes.bg/blogini/2013/07/25/biaha-li-upotrebeni-protestirashtite.194606
10
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕКСПЕРТА ГЛЕДА С МНОГО ТЪМНИ ОЧИЛА. ПРОВОКАЦИЯТА Е ЕЖЕДНЕВНА ОТ СТРАНА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. ГЛЕДАЙТЕ И СЛУШАЙТЕ, ВИЖТЕ И ЧУЙТЕ ДОБРЕ, ВСИЧКО ДО СЕГА И ЗА НАПРЕД. СПРЕТЕ ДА ТЪРСИТЕ ПРОВОКАТОРИ, ТОВА СА ПРОТЕСТИРАЩИ, КОИТО НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ И ЗАКОННИТЕ ПРАВА НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ГРАЖДАНИ И ТО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА СТОЛИЧНИЯ КМЕТ. НАСТАНАЛО Е ВРЕМЕ СТОЛИЧНИТЕ УЛИЦИ И КРЪСТОВИЩА ДА СЕ ОСВОБОДЯТ...
9
5
 
33
 
! Отговори
мм преди 10 години
>>Радулов направи предположение, че органите на реда, упражнили насилие, са от провинцията, защото столичните полицаи са много по-толерантни.то и гласуващите за мафията са главно от провинцията, видин си събраха 11 хил подписа за орешаро. Ако зависи от мен бих им дали станишката на северна бг да си направят коалиция с мишо ошамарения и да спрът да дърпат останалата част от страната надолу.
8
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Ако аз искам да стигна от точка А до точка Б, а някой ми пречи и агресира върху мен, напълно възможно е да употребя насилие спрямо него...
7
14
 
31
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Полицаите упражнили насилие БИЛИ от провинцията,а столичните полицаи били някак си по-така........интелигентни,красиви та вече не се питам ЗАЩО в София се намира цялата *** на държавата!!!!!!!!!!
6
13
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ДВУЛИКИЯТ ЯНУСКоя е умната глава, която измисли това извеждане, тази провокация към протестиращите(да МВР или НСО-тона Плевнелиев?)
5
4
 
24
 
! Отговори
Лудата преди 10 години
Това е най-голямата простотия...
4
1
 
56
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
ЧИСТА ПРОВОКАЦИЯ!!!!!
3
2
 
54
 
! Отговори
мори преди 10 години
Това е професионализма на Йовчев,за който твърдяха Орешарски и Станишев.Всъщност като всичко останало.
2
22
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ДВУЛИКИЯТ ЯНУСВидях младежи, които си трупаха камъни на купчинки (и откъде в центъра на София купчини от камъни. Отнякъде някой донесе боклукчииски торби, в които се събираха и разчистваха бутилки (стъклени) и други тежки предмети Аз и жена ми също, заедно с десетки други участници, изнасяхме надалеч камъни и павета... (десетки изнасят камъни, че колко са били предварително подготвените камъни).
1
24
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ДВУЛИКИЯТ ЯНУСКоя е умната глава, която измисли това извеждане, тази провокация към протестиращите(да НСО или МВР?)Тези, които стояха пред автобуса и които сядаха и лягаха по земята, бяха всъщност истинското лице на протеста. Тези, които хвърляха камъни, според мен са друга категория (хаеде бе и как ги различаваш)Когато автобусът се върна обратно започнаха да прииждат все повече хора и то хора от онези с хубавите физиономии (ха така, нали онези дето се хвърлят пред автобуса били истинската лице).