Ръст на минималната заплата? Може, ама от 1 януари 2014 г.

От 1 октомври тази година такъв скок не се предвижда
Обновена: 26 юли 2013 14:27 | 26 юли 2013 14:19,
85
Ръст на минималната заплата? Може, ама от 1 януари 2014 г.
Петър Чобанов Снимка: БТА

Увеличение на минималната работна заплата от 1 октомври тази година няма да има. Това стана ясно от думите на финансовия министър Петър Чобанов преди днешния пленум на БСП.

Според него за евентуално вдигане на минималната работна заплата може да се говори от 1 януари следващата година. Все още обаче не са ясни никакви параметри, цифрите и евентуалното процентно увеличение ще стане ясно, когато се прави бюджетът за следващата година.

Припомняме, че първоначално левицата беше заложила скок на минималната заплата още от 1 октомври.

Финансист номер 1 уточни, че тази стъпка трябва да се обсъди и в съвета за тристранно сътрудничество, който обаче в момента не функционира заради отсъствието на работодателските организации. Те бойкотират тристранката заради т. нар. поправка „Янев“ в закона за публичност на имуществото.

Чобанов припомни, че въпросната поправка сега се разглежда в парламента и предстои да падне. Обявеният ръст на пенсиите ще се обсъди на днешния пленум на левицата, каза още Чобанов. Премиерът Пламен Орешарски ще представи тези свои намерения и следващите си управленски стъпки другата седмица в парламента, уточни Чобанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Assenov преди 10 години
bg milosardie s euro na eu?!bg ramazan s baklavata na Erdogan?!ups.a bg levove v chantata na Monika?!ups.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво обещавахте бре ***, какво ли не , само и само излъжете бабите и *** да гласуват за вас, а колко кал нахвърляхте по ГЕРБ,а вие какво сторихте , само лъжи и заблуди...Иначе мафиотското сборище...парламентя, работи като на акорд, да може да си наредите далаверките и да си назначите вашите мафиоти и послушковци,а че ще съсипите оглозганата от всички вас, хич не ви пука..Лошото е,че сме крайно разделени, ако се вдигне тоя народ и спре да плаща данъци и сметки, това ще ви изрине....
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕЧ ЗА ТАЗИ КЛИКА..........БЕЗ ПОЩАДА.....ЗА НИКОЙ.....СЕГА
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗБИРАТ САМО НЕДОНОСЕНИ ФИНАНСОВИ МИНИСТРИ
71
2
 
9
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Ама Бойко поне се опитваше да слуша и народа..накой да му прави впечетление колко е горивото..дизела гони 2.70.....!
70
4
 
9
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Какво става БСПарчета...нали при Бойко "бизнеса" умираше?
69
0
 
17
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
И к`во стана ся? Нали бяхте много социални, нали заплатите щяха да станат по 1000 лева минимум? И сега изведнъж няма пари? И що така? То е ясно що. Излъгахте бабите и ***, че от чешмите ще потече мед и мляко, те гласуваха за вас, докопахте се до властта и сега ГРЕДА! Ще видите увеличение, ама друг път!
68
0
 
16
 
! Отговори
не е ли така? преди 10 години
Тоя Чобанов само като погледнеш и веднага си личи че, е ***.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз искам такава прическа
66
0
 
6
 
! Отговори
м преди 10 години
Петър Чобака
65
0
 
5
 
! Отговори
Пловдив преди 10 години
До 61В Пловдив имаше, но защо е спряха нямам идея. Сега на Главната две девойки събират подписи в подкрепа на мазното правителство. Но към 16 часа се махат, защото след това се събират хората за протеста и те може и бой да ядат. Рисковете на политическите облаги
64
0
 
13
 
! Отговори
**A** преди 10 години
Бате Пламен ще ми вдигне минималната заплата, ама друг път......
63
0
 
13
 
! Отговори
хм преди 10 години
Алоуууу г-н млад меринджей, и Боко тиквата, и вашето нагло правителство начело с марионетката Олигархски така и не вдянахте за какво иде реч всъщност- ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ И ЕДВА ОЦЕЛЯВАТ. Но, цялата ви политическа мафиотска клика ще си плати за тая гавра и геноцида който извършвате спрямо народа.
62
0
 
9
 
! Отговори
голям смех преди 10 години
Тези комплексари *** белия автобус от страх и като ги върнали в нар събр започнали, за да прикрият *** си *** започнали да се подиграват с протестиращите ха ха ха смех
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УркоПо-скоро на муфлон
60
3
 
21
 
! Отговори
йордан преди 10 години
Бойко си е пич,ама нали българина си е завистлив и комплексиран, сега нека се радва на Станишката ,Местан и лудия.
59
0
 
22
 
! Отговори
Journey преди 10 години
И какво стана сега?Обещаваха вдигане на заплатите, отваряне на 200хлд работни места, повишаване доходите на всички и, забележете, стимулиране на бизнеса.Та, до сега...освен увеличението на майчинските, които, на 90% засягат *** и това намаление на тока от 5%, абсолютно нищо не се случва друго. Дори и не чуваме за това, дали изобщо планират и какво планират.Взимат 1млрд. да се разплатят с "техните" фирми и положението след 6м, ще е по-тежко и от сега.Да му се из*** на плана "Орешарски"
58
0
 
18
 
! Отговори
k преди 10 години
ама виж ся ,другарЮ министЕр, нали се сещаш, че до 1 -ви януари 2014 вече няма да си на власт. Тъй , че не се хаби.
57
0
 
24
 
! Отговори
един преди 10 години
Наивници са тези които са повярвали на лъжите за социална политика на това управление и са гласували за тях. *** се намърдаха във властта и единствената им цел е да рестартират Белене, защото за проекта са взимали огромни комисионни и сега руснаците им търсят сметка. Затова им трябва този заем.Иначе народът пак ще гладува и ще плаща на червените крадци. Защо не се започне подписка за това колко хора искат правителството да си отиде?
56
0
 
6
 
! Отговори
Урко преди 10 години
Прилича ми на ***