Планът "Орешарски" - коктейл от популизъм, скочи СДС

Сините се притесниха от "призрака "Белене"
30 юли 2013 15:46,
34
Планът "Орешарски" - коктейл от популизъм, скочи СДС
Божидар Лукарски Снимка: архив, БТА

СДС определя плана "Орешарски" като "коктейл от популизъм", който е насочен към народното недоволство. Това посочи лидерът на партията Божидар Лукарски на пресконференция след заседанието на НИС на партията. 

Според сините реално няма да има намаляване на цената на електрическата енергия за крайния потребител, констатира още Лукарски. По думите му ще бъде намалена цената на производство на електроенергията, което е различно от намаляването на цената на тока към крайния потребител.

Това, което ние ще плащаме, реално няма да се намали, каза лидерът на СДС. Лукарски смята като слабост на плана "Орешарски" появата в него на "призрака на АЕЦ "Белене".

От СДС призоваха народните представители да не подписват "празен чек за един милиард", приемайки актуализацията на бюджета. Той определи актуализацията като "черна котка, скрита в чувал". 

Според сините президентът трябва да наложи вето на актуализацията на бюджета до създаването на независима институция у нас, която да се занимава само и единствено с разходването на бюджета, да прави анализи и прогнози и да контролира разходването на тези средства.

СДС смята, че не трябва да се подкрепя идеята на земеделския министър Димитър Греков за въвеждане на диференцирана ставка на ДДС за основните хранителни продукти. Заместник-председателят на СДС Румен Христов посочи, че те са против въвеждането на диференцирани ставки, защото в условия на криза ще се загубят неколкостотин милиона лева и не е ясно тези пари откъде ще бъдат компенсирани, за да покрият приходната част на бюджета.

Според Христов ДДС в България не е от най-високите. Посягането на този данък ще бъде голяма грешка, добави той.

Христов напомни,че ЕС допуска само две диференцирани ставки и те вече са определени за страната ни - това са туризмът и хазартът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Според изказването на Лукарски излиза,че хазарта е по-важен от храната за да е с диференцирана ставка!!!!!!!!
26
5
 
5
 
! Отговори
$?! преди 10 години
Вашите планове ги видяхме..
25
4
 
8
 
! Отговори
digidigi преди 10 години
Това го казва някой, за който дори и роднините му не са гласували за него. <<< 1%
24
3
 
5
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Явно има много за приватизиране,т.е за крадене,щом сините гадини пак надигат глас.Сега на ред е червеното крило на Партията да симулира загриженост за България,господа СеДеСрали!Дано никога вече синьото крило на БКП не стигне до властта!
23
3
 
7
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Тези ,които измислиха понятието "политическа класа",отново искат власт.Хората някога очакваха нещо хубаво да се случи в България ,а те просто "бутнаха къщата".......
22
7
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ПАК ЛИ СИ НАДИГАТЕ ГЛАВИТЕ БЕ ,ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ? НАВЯРНО СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ СЛЕД МРЪСОТИИТЕ НА ГЕРБ ,ВЕЧЕ СТЕ ПЛАНИНСКИ, СУТРЕШНИ , ЧИСТИ КАПЧИЦИ ? НЕ ,ГОСПОДА "ДЕМОКРАТИ" ,ВИЕ И ГЕРБ СТЕ КАТО СКАЧЕНИ СЪДОВЕ И СИ ПРИЛИЧАТЕ КАТО ДВЕ СЪЛЗИ ! ТАКА ЧЕ , ПО СПОКОЙНО ! ДОКОЛКОТО ЗА БЕЛЕНЕ ,ЗНАЕМ ЧЕ СТЕ ПОЕЛИ АНГАЖИМЕНТ ПРЕД ЗАПАДНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ,ЗНАЕМ ЧЕ СТЕ ВЗЕЛИ ОГРОМНИ КОМИСИОННИ ,ЗА ДА НЕ ПОЗВОЛИТЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА РУСКАТА ЦЕНТРАЛА ! ВСИЧКО ЗНАЕМ ! ЗАТУЙ СЕ ПЕНЕХТЕ В МИНАЛОТО НАРОДНО СЪБР
21
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СДС много да не скача, че и те не са читави!
20
6
 
8
 
! Отговори
киро преди 10 години
До ??Вето ама президенто е наведен и разкрачен и малко ако мръдне се досещаш шо че стане
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде бе научихте една нова дума и сега ще я дъвчим цяла година.
18
8
 
13
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Не е нормално музиканти, рекламисти, пожарникари и други да коментират сложна материя като финанси. Както например аз не бих си позволил да пиша музика. Ще ми се смеят хората...Още по-лошо е когато по-сериозно образовани хора говорят откровени глупости. Или са си купили дипломите, или откровено лъжат. Какво значи празен чек за 1 милиард? Това да не е плод-зеленчук? Триумф на посредствеността!!!А пък този михлюз ми е съученик. Безхарактерен пръдльо, който изяде много шамари...
17
2
 
4
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Прав си мъжки. И аз така мисля!
16
3
 
11
 
! Отговори
... преди 10 години
То си личи по изражението, че е мишка.Тези мутри зад него му дърпат конците.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе някой да го е виждал или да е бил публикуван някате този велик план. Палнът Орешарски е че няма план. Въпроса е да се назначат нашите хора на ключовите постове, да се открадне квото може пък после пак в опозицийка. И така до безкрай.
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кои бяха тия СДС?! Едни, за които гласува вече само олигархията със само 1-2 % от гласовете в България.
13
3
 
14
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
Цялото изказване е толкова изостанало във времето че тдавна няма смисъл от негонищо чудно че са политически труп
12
2
 
8
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
че съм *** и прос но не съм ЛУД"СДС смята, че не трябва да се подкрепя идеята на земеделския министър Димитър Греков за въвеждане на диференцирана ставка на ДДС за основните хранителни продукти."точно той каза че няма такава идея
11
1
 
5
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
"черна котка, скрита в чувал"какво означава това??
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛУКАВИЯ се напъва да става двойна Каба Гайда, но при напъни отзад се получава ...Новата *** в "Реформаторския блок" !Михаил Неделчев един от основателите на СДС, според когото разпадните процеси там са започнали още със създаването на СДС ? Опаля, какъв титан в политиката !РАЗПАДА си продължава като разпад на атомно гориво - тихо, кротко и незабелижимо.Някой да е забелязал, че има някакво СДС ?
9
3
 
9
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
тия имат еднакъв глас със всички протеститащи и контрапротестиращи
8
5
 
11
 
! Отговори
?? преди 10 години
" президентът трябва да наложи вето на актуализацията на бюджета до създаването на независима институция у нас, която да се занимава само и единствено с разходването на бюджета, да прави анализи и прогнози .."--------------С други думи още администрация. Много умно! А кой ще я контролира ТАЗИ институция? сдс? А правителството което се избира от народа за какво ще служи тогава?