Премиерът умилен от подписката: Много сте!

"Проблемите се решават на избори, а изборите бяха скоро"
Обновена: 30 юли 2013 16:33 | 30 юли 2013 13:41,
400
Премиерът умилен от подписката: Много сте!
Орешарски учуден, но щастлив от броя на подписите в защита на правителството му. Снимка: БТА

Благодаря на всички хора, които, въпреки ситуацията в страната, застават с лицата си и подкрепят правителството, коментира на брифинг премиерът Пламен Орешарски, който се срещна с представители на гражданска инициатива "За нов Обществен договор".

Още по темата

На разговорите, които продължиха над един час, те му представиха междинните данни от провеждащата се национална подписка с граждански искания.

"Имах кратка среща с инициативния комитет, който събира подписи в подкрепа на правителството. Впечатлен съм от броя на подписите", каза Орешарски.

От инициативата обаче уточниха, че подписката не е в подкрепа на правителството, а за нов обществен договор. 327 000 подписа са събрани до момента, като подписката продължава.

Премиерът умилен от подписката: Много сте!
Шествието с подписката. Снимка: БТА

"Искам да благодаря на всички хора, които въпреки създадената обществена и медийна среда в страната не се поколебават да застанат с лицата си зад действията на правителството. Аз неколкократно съм споменавал, че за мен са важни както протестиращите, така и тези, които не протестират, и тези, които подкрепят правителството. Никога не съм правил спекулации с броя на едните или на другите", настоя обаче премиерът.

По думите му на разговорите са обсъдени действията на правителството "и аз ги уверих, че ще продължаваме да работим по тях. За съжаление, в момента обществото не обсъжда програмните приоритети, а странични дейности", каза той.

Премиерът умилен от подписката: Много сте!
И Мишо Шамара дойде да се види с премиера и да засвидетелства подкрепа. Снимка: БТА

Пламен Орешарски обаче вметна, че проблемите се решават на избори, а изборите са били скоро.

"Правителството ще продължи да изпълнява програмните приоритети -  такива, каквито ни бяха гласувани в парламента в началото на мандата", категоричен бе той.

На свой ред Стоян Тодоров от гражданското сдружение предложи да се излъчи работна група и да се организира нова кръгла маса, на която представители на МС, НС, експерти, граждани да поставят своите искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
6
 
22
 
! Отговори
ПЛЪХА ШАМАР преди 10 години
МНОГО СТЕ СИЛНИ СТЕ БРАВООООООООООО СМЕШКОВЦИ КАК ТАКА 100 ТИНА ПЕНСЪЛИ СЪБРАХА 327 000 ПОДПИСА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ
302
7
 
19
 
! Отговори
Румен преди 10 години
в списъка са и 6-внуци на баба Пена, 15 пра-внуци на дядо Иван,10 деца на айшето и 15 и внука и т.н. и т.н.
301
8
 
22
 
! Отговори
мдааА преди 10 години
Човека на Черепа Пламен Орешарски е готов да приеме подкрепа и от чистача на градските колзети,само и само да се задържи на власт докато изпълни поръчките поставени му от шефовете му Черепа,Насранишев и Доган-резак Бей.
300
2
 
1
 
! Отговори
abfg преди 10 години
До 321Чак толкова ли да си заблуден
299
3
 
3
 
! Отговори
Отвратен от подписка преди 10 години
Много сте!
298
1
 
1
 
! Отговори
КИРО преди 10 години
До vesko02 Прав си създадоха много проблеми на тези които не успяха да се класират, сага и протести и разходки за успокояване че не са сами, и запомни НЕ Е ПРИЯТЕЛ ТОЗИ КОЙТО ТИ БЪРШИ СЪЛЗИТЕ, АТОЗИ КОЙТО ТЕ ПРЕДПАЗВА ОТ ТЯХ
297
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Проблемите се решават на избори, а изборите бяха скоро"Всъщност, човек винаги е имал пред себе си два избора - да бъде част от решението или да си остане част от проблема. Всичко останало си е чиста проба хлевоустие.
296
3
 
1
 
! Отговори
hanibalbarka преди 10 години
До 59.Снощи друго казваше като ти го натресох.
295
1
 
1
 
! Отговори
59 преди 10 години
До Komsomolще я скъсаш ако се съгласи на мек над половин век!!!!
294
3
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
324 не знам за Мариана , но имаше зимата на февруарските протести една стерва с цици до колената , няма да я забраявя на коловозите на Софийската гара по телевизията , тази същата я видях и на пилоните пред НДК , а според тя е от онези к....и които за една ракия са готови всичко да направят на железничарите , нали ги знаеш този тип жени.
293
6
 
19
 
! Отговори
anakin преди 10 години
Е щом Шамара подкрепя Орешара няма какво да говорим повече !
292
3
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Изборите като че ли създадоха проблеми
291
5
 
14
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
кое правителство подкрепяте? 370.000 ? от който 200.000 пенсии който си отиват догодина и другите са младежкото БСП подписали се по 4 пъти? а и найстина кое правителство подкрепяте? Вие сте на ясно , че Орешарски не е никакъв министър нали ? навярно осъзнавате , че Орешарски няма никаква дума в този парламент? Също така осъзнавате , че Станишев е министар в момента а не Орешарски нали? Това правителство и партияата БСП/БКП трябва да бъдат свалени и забранени със закон - смърт во веки веков!
290
1
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Продължение Големците живеят в София и въртят игрите, а за пред хората разиграват театър. На избори трябва да се ходи, за да налучкаш с гласа си, кои ще са утрешните големци, та да се подредиш до тях овреме и после те да не те закачат. Идеологията, пронизваща цялата тази конструкция е несъкрушимата вяра, че никой никога не може да заема независима позиция, подчинена само на съвестта му; и че всеки, който излиза с позиция прави това, защото са го накарали или са му платили (големците, де).
289
3
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
319 мога ли да Ви отговоря с цитати от статия на Евгени Дайнов :Тази работа в София ще да е платена, сподели оня ден един мой съселянин. Кой ще си губи времето всеки ден да ходи да вика по улиците? Парата е играла, да знайш. Човекът е завършил навремето селскостопански техникум и цял живот се е потил на къра. Според него политиката е за големците, срещу които никой нормален човек не може никога да застане (освен ако не му дадат някой лев други големци).
288
6
 
13
 
! Отговори
коко преди 10 години
Къде намериха тези тюфлеци да носят кашоните?Ако ги проверим човек по човек ще излезе ,че 50% от имената са на починали другари в битка с врага или скоропостижно поминали се след Жан Виденовата зима,е длъжници са им трябва да ги споменават от време на време и да ги включват в боя люти!!!!
287
20
 
5
 
! Отговори
zuio преди 10 години
Малко бие полицията трябва да ги насмете тези *** на жълтите павета.
286
5
 
3
 
! Отговори
Приятел преди 10 години
До abfgИ значи ,че подкрепят правителството във всичките му действия!
285
18
 
5
 
! Отговори
Аз подкрепям Орешарс преди 10 години
Протестираща *** див да ви няма .
284
14
 
4
 
! Отговори
Приятел преди 10 години
До Одисей 1Бих се съгласил с Вас,че надеждата е в младите,но не и в тези ,които вече отидоха на почивка с парите от протестите,и като се върнат ще отиде следващата партида!Тежко ни,ако тези които плащат на протестиращите дойдат на власт!