"Калинки" и рокади по ведомства скараха ГЕРБ и властта

Толкова бързо ги сменяте, че докато реагираме, са махнати, скочи Борисов
Обновена: 2 авг 2013 14:09 | 2 авг 2013 10:03, Камелия Цветанова
135
"Калинки" и рокади по ведомства скараха ГЕРБ и властта
Борисов заяви, че днешните "калинки" ги сменят за часове "ние докато реагираме те са сменени”. Снимка: Булфото

Смяната на шефове на държавни структури скара опозиция и управляващи в парламента.

Още в началото на заседанието на НС зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обави в декларация, че ГЕРБ категорично осъжда „политическия реваншизъм и разправата със служителите в държавната администрация”.

„Ставаме свидетели на ескалация на политически реваншизъм на тройната коалиция”, обвини той и като пример посочи отстраняването на председателя на Държавната агенция за закрила на децата (ДАЗД) Калин Каменов.

„Няма друг председател, който да е получавал по-категорична подкрепа от родителските организации и самите деца. ДАЗД подобри координацията с институциите при работа с деца в риск. През последната година беше улеснена процедурата по осиновяване на деца. Правителството безпардонно отрече всички постижения на председателя Калин Каменов без никакви мотиви”, каза Цветанов.

Каменов беше заменен с човек, който е бил уволнен за финансови злоупотреби. Липсва елементарна политическа воля, за да заработи Националният съвет за закрила на детето. Все още не е заработила и междуведомствената работна група. Няма ресорен министър, който да контактува с институциите по процеса за деинституционализацията на деца, каза Цветанов.

Той добави, че евродепутатът Моника Панайотова е сезирала еврокомисарите за уволнението на Калин Каменов и за риска за деинституционализацията на деца от домове.

Цветанов заяви, че Каменов е бил уволнен, защото е отказал ДАЗД да бъде използвана за политически цели. Над 15 неправителствени организации са тук в парламента в подкрепа на Калин Каменов, каза Цветанов.

Той добави още, че са били отстранени и 16 директори на РИОСВ, правомощията им са прекратени без никакви мотиви. Парализирането на държавната администрация застрашава превенцията по наводненията, отбеляза той.

Той припомни, че Каменов е израснал в дом и знае какви грижи трябва да се полагат за децата в риск.

Депутатът от БСП Христо Монов обаче му отговори, че четири години правителството на ГЕРБ не е направило нищо за децата.

„Г-н Монов, Вие нарекохте протестиращите "лумпени”, каза на свой ред Цветанов.

"По-добре е да кажеш на някои, че са лумпени, отколкото да обвиниш лекари, че са детеубийци”, скочи след това Йордан Цонев от ДПС.

Той попита опозицията дали сега са искрени или в началото на мандата на ГЕРБ, когато тогавашният земеделски министър Мирослав Найденов уволни 20 директори на областни земеделски администрации.

„Сега или когато сменихте всички шефове на приходните агенции, хора, които докараха данъчните приходи до 26 на сто от брутния вътрешен продукт. Вашето управление въведе като термин „калинка” като символ на некомпетентно управление. Вие сменихте всичко от зам.- министър до портиер на селско училище и това е известно на всички. Това е смешен плач”, нападна Цонев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче каза, че „много искам да ви дам пример с подобни „калинки” при вас, но вие толкова бързо ги сменяте, за часове, че ние докато реагираме, те са сменени”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
2
 
! Отговори
wc преди 10 години
До европеецkakav evroreec si ti be carvyl sled kato xaresvash tozi negramoten yrod
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тези калинки не помнят ли те какво правеха, че сега тръгнали да говорят за другите. ***, гнусни и нагли. Само чист и морален човек може да говори, но те, не. Тъпите гербери не могат да разберат, че този протест е и против тях, въобще срещу всички политици от 24 г. преход.
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко се преподрежда бе хора не виждате ли. Хората са отново пионки в преразпределянето на новия ред.
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще висите като брасничи, но на празна сграда никой няма да ви плаща.
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се мине на всякъде в страна по бюрата, колко хора не са на заслужените длъжности. Трябва нов ред във всяко едно начинание. За това стачкувайте, господа.Има много завършили среднисти и висшисти на които длъжностите не отговарят да са на бюро, а вземат заплати на големи началници.Това правителство трябва да обърне внимание и на тези неща. Шуробадженащината продължава, до кога?Ако и на тези неща се обърне внимание тогава наро-да ще повярва на това правителство.Търпението не чака.
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да не са направили за децата нищо. Ходеха по сбирки на хотели и вили, за да ползват СПА процедури. Това малко ли е?Много малко хора знаят, че това е им дейността.До кога на гърба на народа.Тези по площадите за това ли стачкуват. Защо се чудят дали да продължават или не. Защото се чудят дали ще им плаща чичко паричко.Защото ще стоят като кон на празна ясла.
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе няма място за коментарза 3 години да направиш длъжник аец която дава най евтиния ток в европа си е направо за гинеса пък веитата да са на печалба гербавите са недостижими по разрушителностдокато българина не го разбере няма измъкване от дупката дето ни набутаха гербавите мазни ***
98
4
 
14
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Хей, ББ! Да не би да искаш да оставят тъпите ти калинки да властват? Ти остави ли някой специалист от друга партия да работи на високо ниво? Не не си! Това твоето се нарича наглост! Не разбираш ли, че те води за носа глуповатия ЦЦ?
97
3
 
11
 
! Отговори
Запознат от Бл-д преди 10 години
К.К. е типична ГЕРБЕРСКА КАЛИНКА. Завърши право в ЮЗУ, когато декан бе проф. Воденичаров-НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ТЪРГОВИЦ НА ДИПЛОМИ.После стана соло т**ак на комуниста Лазар Причкапов-тогава кмет на Бл-д. Същият му даде заплата в Общината, ама никой не разбра каква работа свърши.Като усети, че ГРОБ ще вземат властта стана активист на партията. Надут, ***, неконтактен и невъзпитан - това бе мнението за К.К. на неговите съпартийци. Те бяха като гръмнати, когато разбраха, че стана Директор на Агенцията.
96
4
 
15
 
! Отговори
селски тарикатат преди 10 години
този човек е толкова гаден, и така се хили, че започва да те присвива стомах. Спрете да го показвате. Всеки ден ни го натрапвате. Има и други партийни лидери, интелигентни, умни, приветливи,възпитани ,от които можеш да научиш смислени неща за българската политика
95
2
 
6
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Не сте прави!Братчеда ,толкова пари издава за БСП преди изборите,че поне шев на Тотото трябваша да го направят...От Благодарност го сложили в две Комисии,ама той така не може да си избие парите човека.И той не е доволен.Мисли да протестира.
94
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До До Аз, някой, си... Ами нали го контролирате бе приятелю - със стачки , походи, и т.н.Докато нахранят и стачкуващите!Едно разбрах - държавата е такава каквито са българите - не си я харесваме, ами ние ставаме ли за ***. Не е въпрос!
93
7
 
11
 
! Отговори
До Аз, някой, си... преди 10 години
До Аз "Така, че другари от ГЕРБ - не ревете!!! Поразиите, които направихте ще им берем плодовете години напред! "А поразиите, които прави сегашното управление, векове наред...
92
18
 
19
 
! Отговори
европеец преди 10 години
До анкетаФактът, че непрекъснато се занимавате с личността на ББ и го плюете, доказва че е много добре поставен и опасен за някои, които , колкото и да се напъват не могат да му стъпят и на малкото пръстче...
91
13
 
22
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Много правилно защото точно ГЕРБ вкараха толкова техни послушковци и любовници къде ли не! То да бяха кадърни -нейсе , ама то тъпо и ограничено със самочувствие до небето.Така, че другари от ГЕРБ - не ревете!!! Поразиите, които направихте ще им берем плодовете години напред!
90
3
 
3
 
! Отговори
angelov99 преди 10 години
ДО 95 АБЕ ТИ САМО *** МАИ ПОЗНАВАШ .КАКЪВ СИ .
89
6
 
14
 
! Отговори
един шоп от Банкя преди 10 години
Немъ ' ъ псувате начлнико оти запалим патрулката и у кауша.Ми он е учил за милиционеро ,а не за държавнико.То и Цецо шлиферо са си правио.
88
10
 
16
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
До реалист 95 пост.Дай си тел. номер или мейла да ти изпратя 2л.отлежала ракия и 5л. гисарско мерло реколта 2008г.Аз не познавам реализирал се в частния бизнес гербер.Всинца от 2009г. държавни ,евро ,областни и прочие общински чиновници назначени от ПП ГЕРБ са направо за -,,в Искъро,,.Затова издавам присъда:ПП ГЕРБ извън закона./Може и в Дунава,,
87
11
 
23
 
! Отговори
Konstantinov преди 10 години
Ето го новия Бай ***, Бат Боко. Вчера без да искам го засякох по Нова, няма да ги гледам вече. Вика "Аз не съм като някои други, като ми казаха от евросъюза че не е демократично да не съм в парламента се върнах."Просто ня мога да повярвам че има хора да му се хващат. Още от Тодор Живков е почнал да е с властта и до сега и все другите са виновни. С комунистите, с царя все си е на власт и все е онеправдан. Народа гледа БГ сапунка и гласува. Има глупави хора и то много, това е.
86
13
 
32
 
! Отговори
seedno преди 10 години
Леле, този бойко колко е нагъл не е истина просто... мястото ти е в затвора, скапана мутра!