"Калинки" и рокади по ведомства скараха ГЕРБ и властта

Толкова бързо ги сменяте, че докато реагираме, са махнати, скочи Борисов
Обновена: 2 авг 2013 14:09 | 2 авг 2013 10:03, Камелия Цветанова
135
"Калинки" и рокади по ведомства скараха ГЕРБ и властта
Борисов заяви, че днешните "калинки" ги сменят за часове "ние докато реагираме те са сменени”. Снимка: Булфото

Смяната на шефове на държавни структури скара опозиция и управляващи в парламента.

Още в началото на заседанието на НС зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обави в декларация, че ГЕРБ категорично осъжда „политическия реваншизъм и разправата със служителите в държавната администрация”.

„Ставаме свидетели на ескалация на политически реваншизъм на тройната коалиция”, обвини той и като пример посочи отстраняването на председателя на Държавната агенция за закрила на децата (ДАЗД) Калин Каменов.

„Няма друг председател, който да е получавал по-категорична подкрепа от родителските организации и самите деца. ДАЗД подобри координацията с институциите при работа с деца в риск. През последната година беше улеснена процедурата по осиновяване на деца. Правителството безпардонно отрече всички постижения на председателя Калин Каменов без никакви мотиви”, каза Цветанов.

Каменов беше заменен с човек, който е бил уволнен за финансови злоупотреби. Липсва елементарна политическа воля, за да заработи Националният съвет за закрила на детето. Все още не е заработила и междуведомствената работна група. Няма ресорен министър, който да контактува с институциите по процеса за деинституционализацията на деца, каза Цветанов.

Той добави, че евродепутатът Моника Панайотова е сезирала еврокомисарите за уволнението на Калин Каменов и за риска за деинституционализацията на деца от домове.

Цветанов заяви, че Каменов е бил уволнен, защото е отказал ДАЗД да бъде използвана за политически цели. Над 15 неправителствени организации са тук в парламента в подкрепа на Калин Каменов, каза Цветанов.

Той добави още, че са били отстранени и 16 директори на РИОСВ, правомощията им са прекратени без никакви мотиви. Парализирането на държавната администрация застрашава превенцията по наводненията, отбеляза той.

Той припомни, че Каменов е израснал в дом и знае какви грижи трябва да се полагат за децата в риск.

Депутатът от БСП Христо Монов обаче му отговори, че четири години правителството на ГЕРБ не е направило нищо за децата.

„Г-н Монов, Вие нарекохте протестиращите "лумпени”, каза на свой ред Цветанов.

"По-добре е да кажеш на някои, че са лумпени, отколкото да обвиниш лекари, че са детеубийци”, скочи след това Йордан Цонев от ДПС.

Той попита опозицията дали сега са искрени или в началото на мандата на ГЕРБ, когато тогавашният земеделски министър Мирослав Найденов уволни 20 директори на областни земеделски администрации.

„Сега или когато сменихте всички шефове на приходните агенции, хора, които докараха данъчните приходи до 26 на сто от брутния вътрешен продукт. Вашето управление въведе като термин „калинка” като символ на некомпетентно управление. Вие сменихте всичко от зам.- министър до портиер на селско училище и това е известно на всички. Това е смешен плач”, нападна Цонев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче каза, че „много искам да ви дам пример с подобни „калинки” при вас, но вие толкова бързо ги сменяте, за часове, че ние докато реагираме, те са сменени”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 71Изключително точен и обективен коментар, а до shop говорим не само за невъзстановяване на ДДС ами за неплащане на задължения по договори към фирмите. На тези дето им платиха след година забавяне им взеха по 7%. Много фирми фалираха, а други съкратиха персонал. И е къде е вискота безработица.
84
17
 
41
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Не познавам нито един кадърен гербер.Всичките са *** и задължително са от комунистическо потекло.Буда , Физкултурника,Стругарката, Монтанската ***, Дуловската ***, Хасковския мишок, Гоцеделчевския крадлив *** , Ана-Мария ,Лилището, калинките и всичките областни управители са върха на герберската тъпотия.Вън всички гербери!Всички до един са ***!***!
83
4
 
22
 
! Отговори
sara преди 10 години
Най-важното сега в тая държава е да се обсъжда реваншизма. Други проблеми няма. Загиналите миньори кучета ги яли, отчаянието на народа е в реда на нещата, а пък управляващите си разменят реплики за разпределението на баницата.
82
2
 
8
 
! Отговори
ii преди 10 години
Родителите му били работници в завод във Враца и едва свързват двата края. Баща му се пропива и започва да играе хазарт, пише 24 часа. Когато Калин е в 6-ти клас, с майка си разбира, че жилището им е проиграно на комар и трябва да се изнесат. Бащата изчезва и повече не се връща при тях. Майка му, която е инвалид, го оставя за отглеждане в дом Асен Златаров във Враца. С времето обаче все по рядко започва да го вижда и той изпада в отчаяние. Преподавателка в Техникума по механотехника във Враца му помага да преодолее кризата и той завършва с успех от 5,50. Кандидатствал в ЮЗУ, но п
81
18
 
35
 
! Отговори
анкета преди 10 години
Боко е грандоман и самовлюбена мутра (+)Не е грандоман,почтен е и мисли за народа ()
80
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега или когато сменихте всички шефове на приходните агенции, хора, които докараха данъчните приходи до 26 на сто от брутния вътрешен продукт. Вашето управление въведе като термин калинка като символ на некомпетентно управление. Вие сменихте всичко от зам.- министър до портиер на селско училище и това е известно на всички. Това е смешен плач, нападна Цонев Прав е ! Всички го знаем, че назначените от ГЕРБ хора са калинки !
79
4
 
8
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н rabat,Върнах се, тъй като ми предложиха работа по доста интересен проект. Не съжалявам :) Нищо чудно до година-две пак да тръгна натам. Колкото до парите - там плащаха много добре, повярвайте ми.Колкото до липсата на безработица преди демокрацията - тя беше изкуствена и това, за съжаление, доста си личеше. Нещо, което в западна фабрика го вършеха 5 човека, тук го вършеха 15, само и само да има заетост за всички. Всички знаем докъде доведе това :)
78
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как ,усмехвящият се иронично от снимката да е доволен от това,назначените от него "калинки"без дипломи или с купени такива.Той е разтревожен.Защо ли?
77
5
 
13
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Калеко,Калеко,като си работил в чужбина и харесваш стандарта им,защо се върна тук бе човек.Явно там и за боза не си имал пари? Така че не ми се оплаквай.И аз съм чакал за хумана ,но не съм спирал да работя тук в България.Успях преди демокрацията да подсигуря децата си ,да ги изуча,да станат добри професионалисти и те работят тук ,не се оплаквам,но не си затварям очите за хората които останаха без работа и гладуват.Преди демокрацията нямаше безработни-защо ли?Отговори си сам.
76
7
 
9
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
Това не са лекари това са *** !!!
75
2
 
9
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
В следващия разговор на същия ден в 15.24 часа събеседниците коментират, че вече са съучастници и осъзнават, че могат да бъдат съдени за предумишлено убийство. Мъжът пита д-р Кожухаров дали да мята детето". От разговора става ясно, че детето е било поставено в хладилника, но после е извадено. Обсъжда се и вариантът детето да се дави в кофа.
74
3
 
8
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
биологичните отпадъци, те там си решават как да ги горят", "Никой не е виждал, не е чул, слагаме го в биологичните отпадъци", "Умряло е при раждането, казваме".
73
2
 
7
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло", Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?", Това дете стои живо. Те ще кажат, вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", Могат да ни съдят за предумишлено убийство, бе човек!", То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим", "Трябва да е под 500 грама", "Нека го сложим във фризера с биологичн
72
8
 
11
 
! Отговори
Балдур преди 10 години
До АнонименНИКВИ ТОПКИ! на ББ и ЦЦ по едно стоманено гюле на гелзените и да върат да работят в мините дето техните шефове са "инвестирали" толкова много...
71
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО КОГА ТОЗИ ЩЕ СЕ ГАВРИ С БЪЛГАРИТЕ--БЕГОМ В СОФИИСКИЯ---ИМА ТОПКИ И МОЖЕ ДА ПРАВИ МАЧЛЕТА!!!!!
70
7
 
9
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
Лекарите заговорничеха да давят детето в кофа с вода ! В нормална държава само това е достатъчно да осъдиш някого на поне 10 години затвор !!! Но има Господ и един ден Той ще ги съди !!!
69
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов, Цв. Цветанов и всички в ПП "ГЕРБ" трябва да свикнат и приемат ПРОМЯНАТА. Цветанов да не "плаче", знае си пътя, да се замисли... и да се прости с депутатското си място своевременно, да избегне "сценария Фидосова", нали е "истински/голям/ българин", да го докаже и пред партията. Каква беше неговата превенция, когато потопиха с. Бисер? И само това ли? Провалили и омаскарили се политици, пък все още жадни за власт, нали не я "желаят на всяка цена", доказаха, че не могат...
68
6
 
5
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До До Shop Факт е, че записа е направен 1:1, не е манипулиран, това че друго пиле се е хванало в капана нищо не променя. Има и Божи закон над тъпашките ви увъртания, така че лекарите-убийци ще си го получат.
67
4
 
16
 
! Отговори
До Shop преди 10 години
Факт е, че човек се нарича всяко новородено след 6-ия месец на бременността, а преди 6-ия месец се нарича зародиш!Останалото са герберстки бръщолевения на Цвинокио и престъпление наречено "незаконно използване на СРС"!Никой не е разрешавал подслушването на лекарите в родилното. Апаратурата е била монтирана там по съвсем друго разрешение за СРС. След като обекта не е бил в стаята, не са имали право дори и да включват апаратурата.Тъй че Цецо пак го отнася за незаконни сересета!
66
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До До ГЕРБераста ИвоАми ти ми кажи щом като науката го е доказала и те са били абсолютно сигурни в това, защо се е налагала тази конспирация и да се слага бебето във фризер вместо да си оформят докумените според науката?