"Калинки" и рокади по ведомства скараха ГЕРБ и властта

Толкова бързо ги сменяте, че докато реагираме, са махнати, скочи Борисов
Обновена: 2 авг 2013 14:09 | 2 авг 2013 10:03, Камелия Цветанова
135
"Калинки" и рокади по ведомства скараха ГЕРБ и властта
Борисов заяви, че днешните "калинки" ги сменят за часове "ние докато реагираме те са сменени”. Снимка: Булфото

Смяната на шефове на държавни структури скара опозиция и управляващи в парламента.

Още в началото на заседанието на НС зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обави в декларация, че ГЕРБ категорично осъжда „политическия реваншизъм и разправата със служителите в държавната администрация”.

„Ставаме свидетели на ескалация на политически реваншизъм на тройната коалиция”, обвини той и като пример посочи отстраняването на председателя на Държавната агенция за закрила на децата (ДАЗД) Калин Каменов.

„Няма друг председател, който да е получавал по-категорична подкрепа от родителските организации и самите деца. ДАЗД подобри координацията с институциите при работа с деца в риск. През последната година беше улеснена процедурата по осиновяване на деца. Правителството безпардонно отрече всички постижения на председателя Калин Каменов без никакви мотиви”, каза Цветанов.

Каменов беше заменен с човек, който е бил уволнен за финансови злоупотреби. Липсва елементарна политическа воля, за да заработи Националният съвет за закрила на детето. Все още не е заработила и междуведомствената работна група. Няма ресорен министър, който да контактува с институциите по процеса за деинституционализацията на деца, каза Цветанов.

Той добави, че евродепутатът Моника Панайотова е сезирала еврокомисарите за уволнението на Калин Каменов и за риска за деинституционализацията на деца от домове.

Цветанов заяви, че Каменов е бил уволнен, защото е отказал ДАЗД да бъде използвана за политически цели. Над 15 неправителствени организации са тук в парламента в подкрепа на Калин Каменов, каза Цветанов.

Той добави още, че са били отстранени и 16 директори на РИОСВ, правомощията им са прекратени без никакви мотиви. Парализирането на държавната администрация застрашава превенцията по наводненията, отбеляза той.

Той припомни, че Каменов е израснал в дом и знае какви грижи трябва да се полагат за децата в риск.

Депутатът от БСП Христо Монов обаче му отговори, че четири години правителството на ГЕРБ не е направило нищо за децата.

„Г-н Монов, Вие нарекохте протестиращите "лумпени”, каза на свой ред Цветанов.

"По-добре е да кажеш на някои, че са лумпени, отколкото да обвиниш лекари, че са детеубийци”, скочи след това Йордан Цонев от ДПС.

Той попита опозицията дали сега са искрени или в началото на мандата на ГЕРБ, когато тогавашният земеделски министър Мирослав Найденов уволни 20 директори на областни земеделски администрации.

„Сега или когато сменихте всички шефове на приходните агенции, хора, които докараха данъчните приходи до 26 на сто от брутния вътрешен продукт. Вашето управление въведе като термин „калинка” като символ на некомпетентно управление. Вие сменихте всичко от зам.- министър до портиер на селско училище и това е известно на всички. Това е смешен плач”, нападна Цонев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче каза, че „много искам да ви дам пример с подобни „калинки” при вас, но вие толкова бързо ги сменяте, за часове, че ние докато реагираме, те са сменени”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и плювачи на *** и плювачи на десните ... плюйте си колкото искате, докато олигарсите ни нареждат всичките в кюпа.
44
3
 
9
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н rabat,Ако бях сред тези, спечелили от деноминацията, сега щях да съм при тях - по плажовете на Тайланд :DПо принцип не съм от заможно семейство, напротив. Имало е случаи да се чудя дали да си купя геврек, или да си взема боза, защото нямам пари и за двете.И именно по тази причина ми е ясно, че т.нар. "социални мерки" са наливане от пусто в празно - няма смисъл човек да разчита държавата да му хвърли 20 кинта по Коледа, а трябва сам да си ги осигурява.
43
6
 
17
 
! Отговори
Дръндер до 23 преди 10 години
До Анонимен дето не може да пише 23.Новите детдки градини както ги наричаш ги прави Фъндъкова и ще ме извиняваш ама тя нама нищо общо с Мухобойко. Бойко сам не е направил нито една магистрала просто довърши зъпочнати от други. И статистиката показва че тройната коалиция е направила повече километри магистрали от него. Метрото не ни е направил той той просто го довърши и то нескопосано. Единствено зала Арена, която заради неговото бързане е с един метър по къса и не става за Олимпиада! И?
42
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз едно не мога да разбера , същия този Сергейко управляваше България съвсем скоро 2005-2009 година .... Тогава според другарите се е живеело супер , но ако погледнем истината по времето на Сергейко пенсиите са били с 20% по ниски от сега ... 200 лева средна пенсия ... През последните 23 години БСП и ДПС са били в управлението 19 години а Борисов 4 години , кой е по големия виновник за тежкия живот на българите ...
41
9
 
21
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
Абе, виждам, че освен че си нервен си и заблуден - типичен гербер.Слушай сега. Метрото го построихме ние - близо 5000 души - строителни работници, монтажници, технически, инженери и архитекти. Работихме и в събота и в неделя по нощите. А парите ги даваха от Европа. Същото важи и за болниците, детските градини и магистралите. О, да, знам че си мислиш че пожарникара ги е построил. Щото той навсякъде говори какъв велик строител е. Хахахаха.
40
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност в момента БОКО ви замазва очите, като засипва новото правителство с хули и обвинения и не им оставя време да коментират неговите безобразия. :)Глупав народ, ей!
39
2
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 10 години
До Анонимен 36Част от парите ще се използват за да ограмотят такива невежи като теб, които дори не знаят да пишат на български език, да оставим речника.
38
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрави Тикво как брутално и цинично уволняваше наред хора с огромен опит и слагаше бездарните си калинки без дипломи. Забрави как всеки който не беше от ГРОБ беше преследван и уволняван само защото не е с "вашите", забрави смс-ите дето пращаше на администрацията да идват да викат за теб пред парламента. *** гаден, долна мутра. Вземай си мутренската групировка и се махай завинаги.
37
0
 
6
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Г-н КалекоРадвам се за теб че си преуспял човек,само че има една поговорка-сития на гладния вяра няма.Но има и друга като паднеш от високо много боли-Божа работа!Колкото до цената на книжката ти-говориш ми за времето на деноминацията.Имаше хора които загубиха от това ,но имаше и хора които спечелиха.Ти да не би да си един от тях?
36
13
 
8
 
! Отговори
Честито преди 10 години
Проблема е че обещанията на БСП не струват и пет стотинки. Те , както и коалициония им партньор Волен Сидеров ,обещаваха , обещаваха, а сега се говори само .... ами няма пари трябва да вземаме заеми, безработицата ще расте , пенсиите няма да ги повишаваме сега но ще въведем швейцарското правило. Това мега подобрение на живота на пенсионерите се изразява в годишно увеличение на пенсиите им с около 5 лева . След 10 години пенсионерите ще получават 50 лева отгоре .Честито на вярващите в дядо Мраз
35
11
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
Спокойно, ако още не си разбрал тук в сайта има "дежурен" на тройната коалиция, който обяснява на всички останали демократи колко е хубаво да си комунист. На това му викат информационна манипулация - Станишевата моника е навътре в нещата
34
7
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Elementarno,В Америка даже съм живял :) Няма какво да чета.Въпросът е, че явно за някои хора това да ядеш кофти храна и да те тъпчат с пръжки, че да "порастнеш голям" е едно и също с това изобщо да не ядеш...За ол-инклузивът - голяма беднотия налегна хората, само на ол-инклузив карат.Че българите не са богати, е факт, но просто ми е трудно да приема, че извън София всички залитат от глад и едва ли не децата им са като сомалийци.
33
2
 
11
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
много искам да ви дам пример с подобни калинки при вас, но вие толкова бързо ги сменяте, за часове, че ние докато реагираме, те са сменени. Да ето го отговора *** 1-ви. Вие вашите калинки си ги държахте, докато затънеха до гуша в ***, а настоящето правителство ги сменя веднага. Далеч съм от това да подкрепя това правителство, но това са фактите. България ще се оправи, когато от тук се разкара всички политически *** създадени от БКП-включително тези в ГЕРБ начело с Бойко -***.
32
0
 
11
 
! Отговори
анти преди 10 години
Присмял се хърбел на щърбел, или от трън та на глог.
31
6
 
17
 
! Отговори
Bob преди 10 години
Дайте му едни слушалки на Цветан Имотния, да слухти, вижте го как се е спаружил, линее и гасне по сересетата... Пускайте му Веселин Цветанов в слушалките, да дигне малко гребена този добър учител по физическо....
30
0
 
13
 
! Отговори
Elementarno преди 10 години
До Kaleko AlekoНа бабичките тези 10 000 са им спестяванията цял живот, което в общи линии е по-малко от 10 пенсии на някой европейски пенсионер. В Гърция и Турция ол инклузивът е по-евтин от почивка на нашето черноморие. А затлъстяването следва от това, че децата се хранят с евтина, скапана храна. Ако беше почел малко, щеше да знаеш, че в САЩ най-бедните са най-дебели, тъй като ядат фаст фууд предимно. Ето ти как става - не е голяма философия. И, да, българите са бедни.
29
3
 
6
 
! Отговори
stefan преди 10 години
До Анонименкомунист звучи гордосамо,че те само могат да псувати ти си такъвбез грам мозък
28
4
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н rabat,от три дни чакам някой да ми каже къде в България хората *** от глад. По принцип много пътувам, при това не само по курортите, но проблеми с храната даже меринджеите нямат (вярно, те я крадат). Или Вие не правите разлика между кофти храна и хранителни навици и глад?
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко си напраихте къщи и вили без пари бе а???? И не ми казвайте че не е вярно щото секи от 66 набор надолу е видял как е и кво е,после ми викате ееее те кардяха ама имаше и за нас,ами то тяка всички доволни,е да ама по тоя.начин ебахте мамата на държавата *** долни,как нема да искате да се върне тва време да не сте луди,а тва че се назначават мутри за шефове,тва през ден да се казва че това било грешка онова било грешка,тва не го гледайте важното е за вас да има ето.сега.с. Единия милярд
26
4
 
5
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Г-н КалекоВ Америка слабите хора се смятат за богаташи-защо ли?Нали сте много умни ще те оставя сам да си направиш заключението.