Уволненията в МОСВ - заради забавени и неизпълнени проекти

По ос биоразнообразие 90% са рискови, обяви Михайлова
Обновена: 4 авг 2013 11:50 | 4 авг 2013 11:47, Красимир Ангелов
19
Уволненията в МОСВ - заради забавени и неизпълнени проекти
Искра Михайлова. Снимка: БТА

Една от основните причини за освобождаването на директорите на регионалните структури на МОСВ е свързана с неизпълнението и забавянето на проекти, финансирани по Оперативна програма „Околна среда”, съобщи министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

Dnes.bg припомня, че в петък Михайлова освободи всички 16 директори на регионални инспекции по околна среда и води, директорите на дирекциите на трите национални парка в страната - Рила, Пирин и Централен Балкан, както и на четирите регионални Басейнови дирекции за управление на водите.

Още по темата

„По ос 3 „Биоразнообразие” основни бенефициенти са не неправителствени организации и научни институти, а именно структурните звена на МОСВ. В тази ос са вложени неколкостотин милиона лева и те трябва да бъдат усвоени ефективно. Към момента всичко е договорено, но за съжаление, изпълнението е на такова ниво, че 90% от проектите са рискови”, съобщи министър Михайлова в предаването „Неделя 150” на БНР.

Тя посочи още, че по другата ос на оперативната програма – „Води”, още през февруари рискът от неизпълнение е оценен и от българските органи, и от Европейската комисия на толкова висок, че близо 600 млн. лв. са насочени към опазване на чистотата на въздуха, за да не бъдат загубени.

Те ще се използват за закупуване на тролейбусни мотриси за различни райони на страната, за мотриси за софийското метро, за високопроходими автомобили и вертолет за МВР за борба с горски пожари.

До края на годината е критичният период да се справим с ОПОС, каза още министър Михайлова. Тя посочи, че по програмата има три големи проекта, неколкократно връщани от ЕК, които, ако не бъдат стартирани, страната ни може да загуби 200 млн. лв.

Същата сума ще бъде загубена, ако до края на годината Столична община не започне строителството на завода за боклука. От други 100 млн. лв. може да се лишим, ако не станат готови проектите, които са планирани за следващия програмен период.

Към момента от 26 проекта само шест имат шанс да бъдат изпълнявани, каза министърът на околната среда и водите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, уволнили са го. Но в такъв случай да се отчете колко пари са докарвали старите по проекти и ако новоназначените не могат да докарат толкова, тогава уволнение на министърката. Аз искам доказателство, че новите СА по-добри и това да се покаже. Иначе всичко е ала-бала и поредната червена метла.
15
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
По-малко политизация на темата.Просто си нямате на идея какви некадърници има в министерствата и агенциите.Не говоря за политически назначените " калинки",имам в предвид"окопалите " се чиновничета ,които мислят как да те изрекетират ,как да не ти свършат работа.
14
2
 
9
 
! Отговори
tatko Mahno преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Или си скъпоплатен глашатай на Позитано или си от хората на Сидер Ага?!? Тези словестни ла*на, нормален трезвомислещ човек не може да измисли.Червената *** и техните *** се лекуват само с шашка и наган.Като финална процедура се пуска и ***. И пак няма гаранция, защототе са от един вид с ***.
13
0
 
6
 
! Отговори
екогол преди 10 години
МОСВ - министерство на оХолната среда и воаяжите
12
3
 
9
 
! Отговори
Нов преди 10 години
Разбира се, щом не са червени , значи са некадърни. ВСИЧКАТА МИСЪЛ НА БЪЛГАРИЯ Е ЧЕРВЕНА И ТУРСКА. ***! ЕДИНСТВЕНО КАЧЕСТВЕНО КРАДЕТЕ! ИНАЧЕ СТЕ ПЪЛНИ *** И БСП И ДПС И АТАКА!
11
2
 
7
 
! Отговори
pepatilena преди 10 години
А че БСП не изпълниха нито един полезен за България проект за всичките 20 години на управление, какво трябва да им се случи? Уволнение?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой от тия директори са от доста време несменяеми. Сега ги уволниха, но после ще ги назначат обратно, сллед като положат тайна клетва и станат напълно зависими от новата власт. Вече никоя власт не се стреми толкова да слага нови хора , колкото да подчини заварените, защото те са се ориентирали отдавна в нещата и сакатлъците при тях са сведени до минимум.
9
2
 
10
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Ето - има 200 милиона причини до края на годината да се направи чистка. И още 600 милиона причини за 2014 (по останалите програми) за чистка.Как така, другари и другарки, да оставим некви да работят. Тия 800 милиона трябва да се лапкат, червени гушки да се пълнят.. 4 години суша бе досега
8
5
 
23
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !само такаДА ЖИВЕЕ БАТ САЛИ ДОГАН МЕСТАН
7
6
 
23
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !колко пари ти плащат тия *** които в момента управляват,*** такъв кажи ми какво са направили тези които в момента ни управляват добро за нас обиновенните хора или и ти само плюеш но незнаеш защо по добре се скрии и не пиши повече глупости,а излез една вечер при нас които сме на площада и да разбереш защо сме там,а не да се криеш на сянка и само да ръсеш простотии,събоди се човече
6
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И сега полуграмотните онбаший ще наваксат!Те представа си нямат за какво става дума,а може би и това е целта .Послушна министърка с мисия.
5
9
 
22
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
А бе има ли живи свидетели да споделят, тази дали разбира от нещо ?
4
10
 
27
 
! Отговори
рижа крадла преди 10 години
Тази бъбривка защо не ни разкаже по - подробно какво направиха с мъжа й парите откраднати от държавния резерв и докъде стигнаха делата му, мамка и селска алчна, пфу!
3
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
никой не ти вярва, ДПС-***
2
11
 
24
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Ами да беше започнала работа,а не да правиш интервюта....
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕГА ДРУГИ ФИРМИ ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ПРОЕКТИТЕ, ДРУГИ ЩЕ СА И ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИТЕТАМ Е МЕКОТО НА ХЛЯБА