Стойнев видя Плевнелиев в нов политически проект

Работа на президента е да мисли за хората, настоя министърът
Обновена: 9 авг 2013 14:33 | 9 авг 2013 09:41,
65
Стойнев видя Плевнелиев в нов политически проект
Плевнелиев и Стойнев на раздумка. Снимка: Булфото

Икономическият министър Драгомир Стойнев смята, че актът на президента да наложи вето над актуализирания бюджет е политически и не изключи възможността Росен Плевнелиев да застане зад някой от политическите проекти, появили се в последните месеци.

"Проблемът е, че президентът вместо обединител на държавата, иска да задълбочи кризата. Плевнелиев иска да покаже, че национално представените партии в парламента не могат да се справят и е време за нова партия, зад която може би той ще застане. Това за мен е скандално", заяви Стойнев.

Министърът допълни, че така държавният глава ще изгуби ролята си на обединител на нацията, тъй като неговата работа е да "мисли за хората".

"Бавенето на актуализацията на бюджета обаче поставя под заплаха разплащанията с бизнеса", обяви той пред ТВ7.

Сметките на Стойнев сочат, че просроченото ДДС е 320 млн. лева, а като цяло дължимият данък е 780 млн. лева.

Либерализацията на пазара на електроенергия ще стане факт през 2015 година, каза още министърът на икономиката и енергетиката.

Още по темата
Според него производителите на електричество, които имат високи цени, трябва да се замислят и да преструктурират компаниите си, защото има опасност да затворят неконкурентоспособното си производство.

Работниците също трябва да бъдат подготвени за подобен сценарий, допълни още министърът.

Що се отнася до сектора на възобновяемите енергийни източници, енергийният министър обясни, че голяма част от инвеститорите са чужди компании. Той знае кои са българските фирми в сектора, но не и кой стои зад тях, и категорично отрече да е коментирал на среща със синдикатите, че 160 депутати имат преки интереси в този сектор.

"Има декларации за конфликт на интереси - работа на журналистите и обществото е да провери", допълни още Стойнев.

Енергийният министър коментира и проблемите във въгледобива у нас.

По думите му трагедията в мина "Ораново" се е случила в галерия, където работата е трябвало да почне през август, но това е станало много по-рано. През април е имало инспекция в мината, но заключенията са били, че всичко е наред, въпреки че е нямало одобрен годишен план за работата.

Според него вероятността "Ораново" да бъде затворена е огромна, ако концесионерът не изпълни своите ангажименти.

"Ако мината се спре, социалната цена ще бъде огромна, но аз няма да позволя в мината да влязат работници при условия, които застрашават техния живот", отсече той.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
10
 
13
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Ей това ***, което е най-лъжливото и противно от влечугите на орешарски, е пример за комунистическа наглост и дезинформация.Не е достоен да върже и обувките на Плевнелиев. Мръсните комунисти мислят, че всички са мръсни като тях - президентът е на ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, но комунистите не са българи.
37
5
 
14
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До AnatoliАми да ви *** ченгетата от ДС щом са " МЪЖЕ на място " малко ви е .........1944-1990,1997, 2005,Малко ви е, по-зле от Куба трябва да станем !Гоце е бил мъж........само в очите на пернишки моми.(от БСП)
36
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев се оказа един политически травестит. Човек, който подобно на другите т.нар проекти на Безуханова и на Цветелина Бориславова, и на другите проекти на Иво Прокопиев , е удобно разположен в полето на олигархията".
35
8
 
11
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
До Наблюдател-сеирджияБойко ви клати и като опозиционер, но ти не се усещаш.
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министерството на икономиката и енергетиката на Република България да поясни какво е правил г-н Стойнев в периода от 1994 (1995) до 1997. След като е роден през 1976, какво е правило маминото синче докато навърши 21 и замина за Францийка да се изучава? Две години е отбивал военна служба? Точно той? Пък после на велик се прави....
33
14
 
11
 
! Отговори
Anatoli преди 10 години
Ами той си е за нападане презиента защото си е женичка :) ок не е жена но е МЪЖ в ПОЛА! Квото каже ивчо прокопиеффф и буда това се прави! Първанов може да е агент и всякъв но беше МЪЖ НА МЯСТО, а Роско е П--тка :)! Вчеера за пореден пъ го доказа!
32
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев:"Ах как ми липсваше снощи."Стойнев:"Имах среща с друго гадже"....
31
17
 
22
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
БСП са много нагли всекидневно нападат Президента в синхрон с Бюреков и тв 7 на Пеевски БАП са едно с олигархията ???? Никой ли не до вижда ??
30
1
 
17
 
! Отговори
seira преди 10 години
АЗ ПИТАМ:ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА ПРИВИКА ВСИЧКИ "ОТГОВОРНИ ДРУГАРИ" ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ И ЦВЕТОВЕ В СТРАНАТА, ДА ДАДАТ ОБЯСНЕНИЕ "В ПИСМЕН ВИД" ПРЕД НАРОДА И ЗАКОНА: "КАК И ЗАЩО ОГРАБИХА И УНИЩОЖИХА ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА, И ДОКАРАХА БЪЛГАРИЯ "ДО ДЪНОТО" НА ЕВРОПА?!"
29
23
 
17
 
! Отговори
Безухан Сашев преди 10 години
Росе, голяма мишка си!Подмолен и фалшив!Поздрави,Ю.П.
28
13
 
13
 
! Отговори
гербчо преди 10 години
отказвам се от герб ,заради *** изцепки,които правят,оливането ,да не кажа друга дума,е безпрецедентно и престъпно.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Либерализацията на енергетиката е нож с две остриета. На този пазар няма много играчи и е възможно да се стигне до договаряне на цените между тях.
26
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя бърка Плевнелиев с Гоце!
25
14
 
24
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Точно пък тези *** ще говорят каква е работата на Президента, сякаш не ги помним, когато и Гоце беше президент - ква беше неговата работа? Да им подкрепя далаверите. Ба*ти нещастниците, уникално ужасни и противни са! Няма ли сме по-лошо правителство от това.
24
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 18, Стойнев е поредната недомислица на този кабинет, а по-голям *** от Олигарски не е имало в българската политика. Безгласна буква и кукла на конци.
23
8
 
17
 
! Отговори
Наблюдател-сеирджия преди 10 години
Тук явно има твърде много хора които вземат Плевнелиев прекалено на сериозно. Не са на ясно с генезиса на "президенствуването" му или са решили, че се е еманципирал от икономическото и политичестото си котило. Основната му функця е да подготви мястото за Бойко Борисов. Е и да "президенства" междувременно. ББ ако не се върне като премиер до зимата-пролетта, определено нямайки развитие като опозиционер, ми намирисва и на президентски избори напролет. Сега ударно харчат Пл. като за последно.
22
7
 
9
 
! Отговори
rasputkin преди 10 години
До ГражданинътКарбовски : А стига вече с ваще глупости бе дее..ба...жена му,баба му....
21
22
 
23
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Стойнев, разбираме че държиш на твоя отбор, ама ние си държим на нашето - не искаме партиите, които те подкрепят да откраднат стотици милиони. Тези хора пробваха да сложат Пеевски за шеф на Данс, тези хора ще узаконяват гетата, тези хора върната Емо Иванов за областен, тези хора позволиха в София да има депутати от ДПС (!!!), тези хора искат да ни заробят с 20 милиарда за Белене. Как да им поверим един милиард, трябва да сме луди! Ти Стойнев изглеждаш свестен, ама отбора ти - SUCKS BIG TIME.
20
28
 
32
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Нов политически проект ли?!?!..... Този "нов проект" да не се казва случайно ОФШОР БАНК....?!?! :) ;) :) Или жена му на Роската го е напънала да се бута тук таме?!?! ;).....
19
6
 
22
 
! Отговори
отговарям преди 10 години
До smehurko:)))))))))))Май наистина си смехурко! Не съм адвокат на Стойнев,просто слушам и чета,преди да говоря. 1.Мината НЕ е държавна!!! 2.Помниш ли от кога е министър Стойнев? 3.Слуша ли интервюто с него? Или владееш само обидната част от речника ни...