ГЕРБ планира вот на недоверие: Всяка тема е удачна!

Борисов: Бавят заседанието на НС, защото не са се спазарили със Сидеров
Обновена: 12 авг 2013 14:41 | 12 авг 2013 13:53,
247
ГЕРБ планира вот на недоверие: Всяка тема е удачна!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ планира през септември вот на недоверие на правителството на Пламен Орешарски, съобщи пред БНР лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това е допустим от закона акт, от който възнамерявам да се възползваме. Още веднъж ще посочим слабостите на това управление. Каквато и тема да се избере, тя е удачна“, коментира той.

По думите му депутатите не могат да се съберат за извънредно заседание на парламента заради наложеното вето от президента Росен Плевнелиев на актуализацията на бюджета и затова все още нямало насрочено такова.

Веднага след ветото председателят на парламента Михаил Миков насрочи извънредно заседание на 30 август. От ГЕРБ обаче настояха парламентът да се събере възможно най-скоро. Те внесоха и 77 подписа на депутати, с които настояват председателят на НС да насрочи пленарно заседание веднага. В отговор Миков изпрати писма до лидерите на ПГ да посочат удобна за тях дата.

„Ако тази тройна коалиция "Атака", БСП и ДПС искаха да имат такъв актуализиран бюджет веднага, те щяха да свикат в неделя или понеделник заседание и тази тема да приключи, отсече Борисов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ бърза да има заседание заради актуализацията на бюджета, за да се види, „че президентът по никакъв начин не им е създал проблеми с това вето и още веднъж българското общество да знае, че те правят тази актуализация само за да похарчат едни пари“.

„Защото това, което имам като информация, е, че приходите в хазната към този момент вървят много добре и изобщо не е нужно да се актуализира бюджетът. Самият факт, че те са толкова объркани, толкова неадекватни, че не могат да си съберат хората, а може би и голямата причина е, че Волен Сидеров не е сигурно как ще им гласува и още не са се спазарили с него и затова се отлагат във времето заседанията на парламента“, анализира още бившият премиер.

Борисов коментира и критиките, отправени от шефа на НС Михаил Миков, че поведението му е „лицемерно”, защото бившият премиер бил дълго време извън НС и изведнъж започнал отново да защитава политиката Дянков.

Още по темата
"Първо, с г-н Миков трябва да се внимава в коя част от денонощието се разговаря, защото има такива часове, в които самият той избягва да говори, защото е неадекватен. Президентът Първанов беше 10 години от БСП и аз нито веднъж не съм казал, че той няма право да налага вето, защото е излязъл от друга политическа формация. Чисто прагматично, ако те искаха тази актуализация на бюджета да стане веднага – днес щеше да има заседание и тя да е минала“, отсече бившият премиер.

По отношение на евентуално сближаване с Реформаторския блок Борисов заяви, че с никоя партия не са водени разговори.

„Аз не искам да доближавам позициите с никой, нито да се конфронтирам с никой. ГЕРБ е партия, която участва самостоятелно на избори и в зависимост от резултатите управлява или ако са недостатъчни, оставаме в опозиция, но така или иначе ГЕРБ в момента има кметове в болшинството от големите градове в България, така че можем спокойно да се съсредоточим върху управлението на местната власт, да бъдем активна опозиция, каквато сме в парламента и да чакаме колкото може по-бързо предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между "Атака" и ДПС“, смята лидерът на ГЕРБ.

Според него на протестите има хора, на които им се плаща, за да протестират срещу ГЕРБ и същите тези протестиращи са стояли и пред дома му в Банкя.

„Тези, които бяха при Орешарски, те стояха и пред Банкя, пред дома ми, и ги гледах на камерите как сутрин идват, раздават им снимките, после ги събират, плащат им в едни коли зад един трафопост. От тези хора ли да се притеснявам и да отговарям, че те не ме харесвали. Аз тези хора не желая да ме харесват“, твърд е Борисов.

Според него управляващите имат една цел и тя е да мине тази година, за да може догодина да намерят работа на Станишев в Брюксел. „Всичко в държавата се върти около това да се намери работа на Станишев“, заключи Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 183 slabo me interesyva koi vi ypravlqva
142
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 183 kato si tolkova ymen kolko ezika znae6 mai samo ryski i tyrski odavna sam se iznesal ot balgariq
141
9
 
5
 
! Отговори
zarenkov преди 10 години
Президента бил дал политиката за Турция на К.Дал. Тия дадоха разузнаването на България на ДПС, сложиха министър в мин. на отбраната на ДПС и какво ли не, те президента и Касим Дал или взел. Ега ти нахлниците. Ако знаеха какво е срам, щаха да се гръмнат.
140
4
 
2
 
! Отговори
azz преди 10 години
НЕ СЪМ ПЛАТЕН, МРАЗЯ ВСИЧКИ ПАРТИИ БЕЗПЛАТНО !!!!
139
3
 
10
 
! Отговори
Pasi преди 10 години
ПечатницаСделка тъмна, май по ноти,с печатарка за банкноти!Спретната без Парламента,от служебната ни мента.Изборните салтанати,таз печатницата печати.Браво! Герберски типаж!Ще продават сеньориаж!12.08.2013г.Pasi
138
6
 
27
 
! Отговори
Долу ГЕРБ/БСП/ДПС преди 10 години
Гнусната мутра - никога повече в парламента!
137
3
 
16
 
! Отговори
герп преди 10 години
До Анонимен 182Ти си толкова ***, че е напълно нормално да си за герп ...
136
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 176 az znam pove4e ot teb gamoto esi ti katalaveni6 kan du se
135
5
 
5
 
! Отговори
страшния_съд преди 10 години
КОЕ Е НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ МЕЖДУНАРОДЕН ВАЛУТЕН ФОНД И ЕВРОПЕЙСКА ЦЕНТРАЛНА БАНКА КОЙ Е СРЕЩУ ТОВА ЗЛО ЕДИНСТВЕНО АТАКА КОЙ Е ЗА ТОВА ЗЛО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ БЪЛГАРИHО ПРОТЕСТИРАЩ БЕЗ ДА ЗНАЕШ КАКВО ИСКАШРазпределението на гласовете между политическите сили е следното:ГЕРБ получава 30.503% от гласовете,Коалиция за България - 26.614%,ДПС - 11.293%,
134
1
 
22
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Уважаеми сънародници, потърпете още има-няма шест месеца! След това трудовите ограничения за българи и румънци отпадат в рамките на ЕС и ще можете да отидете където пожелаете - кеф ви Англия, Ирландия, Норвегия, Дания, Германия, Италия, Португалия, Франция, Гърция. Европа е ще е широко отворена. Учете езици, правете това, в което сте най-добри и успехите няма да закъснеят, макар и на чужда земя. Такива недоразумения като това на снимката и нека си стоят тук и да се мислят за фактор в политиката.
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 171 nqma ni6to 4e ne sa negovi toi gi otglejda i trqbva da im predade zanaqta
132
2
 
2
 
! Отговори
герп преди 10 години
До Анонимен 173Очевидно не знаеш и Български... Това, което пишеш, няма как да се разбере, при положение, че не използваш препинателни знаци, неграмотна ковро!
131
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-накрая се изясни защо дава зор Боко да накара хората да се върнат от почивка и да му стоят в Народното събрание - той искал да иска вот на недоверие...Някои повярваха, че тоя мисли за народа...
130
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 167 pove4e e balgarin ot sergei i dogan
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 169 tova li ti problema hubavo e da znae6 nqkolko ezika ili na vas vi trqbva samo ryski i tyrski e neznam tyrski a ne iskam da pi6a i na ryski
128
4
 
8
 
! Отговори
герп преди 10 години
До Анонимен 167Бойко е българин, колкото ти - адекватен! Марш с плевнята на среща с отоманците! ***-ловер!
127
1
 
8
 
! Отговори
BUDA OUT преди 10 години
Eх, Баце, мечти, мечти и пак мечти. То мечтите ти Баце са много, пък и много се сбъднаха, то не бе СИКаджия, то не бе ГЛАВСЕК, то не бе кмет, пък се добра и до премиер. Излъга нас българите, че нещо струваш като интелект и възможности, че ще направиш много за българите. А се оказа един много, много посредствен пожарникар, нищо повече освен конграчулейшън... и шменти-капели.Сега МЕЧТАТА ти Баце за ИЗБОРИ и *** ВОТОВЕ е МНОГО, АМА МНОГО НЕФЕЛНА, НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА БАЦЕ, ВСИЧКИ БЯГАТ ОТ ТЕБЕ БАЦЕНО ТИ ЗНАЕШ ТОВА И ПЛЕЩИШ ТЪПОТИИ
126
3
 
8
 
! Отговори
герп преди 10 години
До Анонимен 166, 165Аве ей, смешници, не можете да пишете на Кирилица, тръгнали за тиквата да ридаят. Заради такива неграмотни бонаци, като вас сме на това положение!
125
2
 
5
 
! Отговори
герп преди 10 години
До Анонимен 166, 165Аве ей, смешници, не можете да пишете на Кирилица, тръгнали за тиквата да ридаят. Заради такива неграмотни бонаци, като вас сме на това положение!
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Balgarite koi iska da gi rakovodi boiko balgarina sergei rysnaka ili dogan tyr4ina