СДС и БЗНС влязоха в Реформаторския блок

Целта им е първо място на следващите избори
15 авг 2013 16:23,
90
СДС и БЗНС влязоха в Реформаторския блок
Още две партии се присъединиха към Реформаторския блок. Снимка: БТА

Съюзът на демократичните сили /СДС/ и Българският земеделски народен съюз /БЗНС/ се присъединиха днес към Реформаторския блок. Те подписаха меморандум за споразумение.

Блокът направи заявка за участие в бъдещите парламентарни избори. Реформаторите призоваха поддръжниците си да подкрепят утрешния протест, който се организира заради извънредното заседание на парламента за актуализацията на бюджета.

Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" обяви, че целта на Реформаторския блок е не просто да прескочи някакви проценти и да влезе в парламента, а да се създаде един голям политически проект със силната подкрепа на гражданското общество.  По негови думи амбицията на Реформаторския блок е да спечели първо място в бъдещите предсрочни парламентарни избори. Според Зеленогорски е очевидно, че ще има такъв вот. На въпрос на какъв принцип ще бъдат правени предизборните листи, Зеленогорски отговори, че засега Реформаторският блок не е предизборен проект и следва да бъде получена подкрепата на ръководствата на партиите, участващи в него.

Председателят на СДС Божидар Лукарски обясни, че за него Реформаторският блок е идейна и надполитическа платформа, която цели отрицанието на досегашния начин на управление. Според Лукарски е нормално партиите, участващи в обединението, да имат различия по някои въпроси, но по-важното е те да се обединят около това, което ги свързва.

За нас е голяма чест, че се присъединихме към Реформаторския блок, заяви председателят на БЗНС Николай Ненчев.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като истинското предизвикателство пред Реформаторския блок да бъде постигната голяма обществена промяна.

Предстои блокът да обяви и в своя позиция до медиите своето отношение към ГЕРБ.
Както Dnes.bg вече писа, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов протегна на няколко пъти ръка към реформаторите. Той ги призова към общи действия за сваляне на правителството и съвместно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
Просто питам преди 10 години
За СДС не ми е чудно - макар че са формална регистрация и абревиатура, без членска маса.Но за БЗНС...доколкото ми е известно има 6 регистрирани партии с това наименование. Коя от тях е това БЗНС? Колко човека представлява?
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
герб бсп дпс атака рзс сдс дсб бзнс бг-кунева тв скот нфсб и сие всички тези партии умишлено ги пиша с малка буква та всичките тия са едно нищо, едни разбойници, едни олигархически и чуждаземни подметки а ние простите хора в тая държава ЛЕВИ ДЕСНИ ЦЕНТРИСТИ, БЕДНИ СЛЕДНА КЛАСА ДРЕБЕН БИЗНЕС СРЕДЕН БИЗНЕС СМЕ В РОЛЯТА НА ЕДНИ *** КОИТО НЕПРЕМЕННО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЯКОЙ ОТ ТАЯ ЕДНОТИПНА ШАЙКА И ПАК ДА НИ КРАДАТ И ОБИРАТ ЗАКОННО С ВСИЧКИ СИЛИ. ПРОТЕСТА - ИЗГОНЕТЕ ПАРТИИТЕ и си направете ВИЕ
56
4
 
4
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Ама въобще не ме е еня за този т.нар. Реформаторски блок. Това е порочно обединение на бивши "десни" симпатизанти кой крал преди 7, кой преди 12 години. Писал съм го неведнъж. Правителството ще падне часове след като Борисов оглави протест. Силно се надявам това да стане още следващата седмица и да се приключва вече с тоя посткомунизъм.
55
4
 
9
 
! Отговори
мм преди 10 години
"със стари *** - нов бардак."то сега кво е?със стари *** - стар бардак.
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25 години реформират държавата и вижте докъде ни докараха тия *** и подгузници на ЕВРопЕЙСКИЯ съюз и САЩ! Народът ги изгони като крастави кучета от кебапчийница, обаче тия още се натискат да реформират държавата, докато я затрият окончателно. Хубавото е, че народа ги знае какви са *** продажни, ненаяли и ненатаковали се и повече никога няма да ги пусне в Парламента. Гадове мръсни, 25 години реформират държавата и все им е малко!!! Ако не се върнем към Русия, тия реформатори ще ни унищожат!
53
5
 
11
 
! Отговори
преди 10 години
МЕГлена+раДАН=МЕГДАН
52
3
 
12
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Както писа един известен кандидат-депутат и кандидат президент -" блока се оказа общежитие"!!
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КВИ СА ПА ТИЯ..РИФОРМАТОРИ...БИТИ КАРТИ...МИНАЛО..ЗАБРАВЕНО.ИЗКОПАЕМИ!!!
50
1
 
6
 
! Отговори
VOLEN aga преди 10 години
Abe negovorete za plateni protesti tochno vie s kebapchetata i picite :D smeshniciiii
49
8
 
15
 
! Отговори
халюцинации преди 10 години
Реформаторския блок трябва да го нарекат отдел за халюцинации!
48
4
 
6
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Орешарски паднакак така щв падне бе...ми кинтите които ни обещаха за протестите през есента?! ..кво правим с тях...аааа не ..Орешарски трябва да е още известно време на власт иначе ще умрем от глад:)
47
4
 
8
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
целта им е да захапят джоланчето на власта ама на орел рак и щука няма как да им се получи ...ще прескочат бариерата и ще си набият дебелите глави в зида наречен" хорска алчност"..било то за постове пари или други удурми;))
46
3
 
11
 
! Отговори
гешев преди 10 години
тия пак ще се разпърдят, щом решат да избират, кой да командва!
45
1
 
1
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До художникаКой ти пречи?
44
3
 
5
 
! Отговори
м преди 10 години
"Сън сънувах..."боже колко мъка има по тоя свят?!
43
9
 
11
 
! Отговори
художника преди 10 години
Реформаторския блок, в блок 20- Ямбол.На хората им писна от реформи бе! Стигаааааааааааа. Искам да живея НОРМАЛНО!
42
8
 
6
 
! Отговори
сдг преди 10 години
Тези кво ще правят лъвски скок да прескочат 4% -та ли.Ако е само заради това да се обединяват,няма смисъл!
41
4
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Някой случайно да знае защо човек става партиен член и даже сменя често принадлежността си.На често общия произход е БКП.
40
5
 
7
 
! Отговори
кои сте преди 10 години
До 7589Прост народ-слаба държава ! Продължавате да вярвате на гнусните лъжи на ***,шамара и подобни мозъци като тях и пишете фантастични глупости и измислици. Ако сте комунисти ви разбирам "кокъла" е сладко нещо и сигурно имате аванта от това управление, но ако просто пишете е, така от злоба показвате елементарно неразбиране и невежество!
39
6
 
15
 
! Отговори
СДС преди 10 години
Реформатори - кои сте? всички стари имена от "паднали " и компрометирани партии с провалили се бивши лидери, участвали в управлението и довели до колапс държавата - това е истината! И сега избират с кого да се коалират, "този не искат, онзи искат" , това ли е обединение на "десните" или е пак разединение - така няма да победите , слушайте добре! Загърбете различията, дори обидите, затворете я тази страница !Не изпускайте ГЕРБ, те имат много подръжници, ще са от полза,Борисов е диалогичен !