СДС и БЗНС влязоха в Реформаторския блок

Целта им е първо място на следващите избори
15 авг 2013 16:23,
90
СДС и БЗНС влязоха в Реформаторския блок
Още две партии се присъединиха към Реформаторския блок. Снимка: БТА

Съюзът на демократичните сили /СДС/ и Българският земеделски народен съюз /БЗНС/ се присъединиха днес към Реформаторския блок. Те подписаха меморандум за споразумение.

Блокът направи заявка за участие в бъдещите парламентарни избори. Реформаторите призоваха поддръжниците си да подкрепят утрешния протест, който се организира заради извънредното заседание на парламента за актуализацията на бюджета.

Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" обяви, че целта на Реформаторския блок е не просто да прескочи някакви проценти и да влезе в парламента, а да се създаде един голям политически проект със силната подкрепа на гражданското общество.  По негови думи амбицията на Реформаторския блок е да спечели първо място в бъдещите предсрочни парламентарни избори. Според Зеленогорски е очевидно, че ще има такъв вот. На въпрос на какъв принцип ще бъдат правени предизборните листи, Зеленогорски отговори, че засега Реформаторският блок не е предизборен проект и следва да бъде получена подкрепата на ръководствата на партиите, участващи в него.

Председателят на СДС Божидар Лукарски обясни, че за него Реформаторският блок е идейна и надполитическа платформа, която цели отрицанието на досегашния начин на управление. Според Лукарски е нормално партиите, участващи в обединението, да имат различия по някои въпроси, но по-важното е те да се обединят около това, което ги свързва.

За нас е голяма чест, че се присъединихме към Реформаторския блок, заяви председателят на БЗНС Николай Ненчев.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като истинското предизвикателство пред Реформаторския блок да бъде постигната голяма обществена промяна.

Предстои блокът да обяви и в своя позиция до медиите своето отношение към ГЕРБ.
Както Dnes.bg вече писа, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов протегна на няколко пъти ръка към реформаторите. Той ги призова към общи действия за сваляне на правителството и съвместно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
10
 
11
 
! Отговори
ц преди 10 години
Такова единодушно плюене от форумните *** не е имало от времето на Костов насам. Явно Радан и Кунева са на прав път.
37
4
 
11
 
! Отговори
7589 преди 10 години
Президентчето ни избягало в Гърция,Борисов готвел сблъсъци пред парламента за утре.Добре замислен сценарии подкрепен с много пари,давидим дали ще се реализира.Агент Буда вече губи търпение да си върне държавата,пудела му помага колкото може нали му е патрона.Гледам и по форумите герберчетата са са активирали-мероприятието е в пълен ход.полицията да внимава,ще се направи всичко възможно да се лее кръв -това иска мутрата.
36
3
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
То БЗНС има ли????????????????????????????????????2
35
5
 
3
 
! Отговори
историка преди 10 години
Вие ли сте реформаторите, Голям смях, РЕФОРМАТОРИТЕ СЕГА СА НА ПРОТЕСТИТЕ,
34
3
 
3
 
! Отговори
DS преди 10 години
Аааааах, забавни са :)Бе пуста власт, на тея лигите им отсега почнаха да текат.Като куче пред месарски магазин са или по друг начин казано стоят пред сградата на парламента и се облизват, ама за тях нямаааа!Гледайте сеира, ако им подхвърлят нещичко как веднага ще се зджафкат кой от всичките лапачи да го хване :)Уффф, забвани са и си вярват.
33
4
 
7
 
! Отговори
Югатор преди 10 години
Да живеят всички се-де-се- та и всички бе-зе-не-се- та по всичките земни кълбета.Кунев и Кънева също са нещо много могъщо.Липса само Лилав-син.Но пак можем да кажем "амин".
32
6
 
9
 
! Отговори
Дивотии. Син балон. преди 10 години
Наследството на КостовКостов отлетя с милиони,а наследството - рапони,незначителни момчета!Това са всички Се Де Се-та!Тъпъндрил със трандафори.Кой ли пък с Радан ще спори?Дивотии. Син балон.Дрънка втори ешелон!
31
5
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Каква "реформаторка" е Кунева-Пръмова, която затвори работещи реактори на АЕЦ Козлодуй и предаде националните интереси. Да не говорим за тлъстите рушвети, които взема от Париба. Същата Кунева, която беше министър и еврокомисар в две поредни правителства - на НДСВ и БСП, с Бойко Борисов; и на Тройната коалиция БСП, БСП, НДСВ, с Делян Пеевски, довели България до катастрофа. Каква реформаторка е Надежда Нейнски, която заграби на безценица огромните гаражи на БКП. Това е поредният балон за наивници, но едва ли вече има някой, който да се излъже на наглите лъжи на тия ***, които за една паниц
30
5
 
5
 
! Отговори
Андрешко преди 10 години
Реформаторския *** ?Тези нямат ли по важна задача сега - да се реформират?Поне, аз така подразбрах, че старите "автентични" десни партии, най-после са осъзнали, че в предишната им битност не стават за нищо. Събират се в блок за да си *** раните един на друг и най-сетне да намерат сили в себе си и да се реформират.
29
6
 
11
 
! Отговори
**** преди 10 години
И кои влизат в този блок,същите *** които докараха народа ни до това полужение,и сега пак се натискат да влязат и да доукрадят това което не са доукрали.
28
4
 
6
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Применил се Илия пак с тия........
27
2
 
5
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
НекрологКонституция. Кроше.Герберите във кьоше!...Скоро, скоро техен тартор,ще полегне в поза: Партер!Дясно. Преговори. Блок.Няма вътре Буда!?... Шок!Боце вече не върви...В изолатора боли!Вожд от мравки е полазен.***. Ресто. Мазен, мазен.Политика. Епилог.Време е за некролог!09.07.2013г.
26
2
 
8
 
! Отговори
Плевенчанин преди 10 години
Зеленогорски е политически труп. Той не е работил нито секунда през живота си. Като кмет на Плевен разсипа и унищожи красивия ни град, само си въртеше далаверите и обикаляше света на гърба на плевенчани. За пари и за власт е готов не само избирателите и партията си да предаде, но и майка си. Тоя ренегат предаде СДС без да му мигне окото. Плевенчани го изхвърлихме на последни избори и взе едва 2%. Изключително нагъл и подъл мерзавец.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато няколко политически трупа се съберат на едно място то това място става гробище
24
4
 
9
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 10 години
ЧЕНГЕТАТА НА ДС/бкп И ХОРАТА ОТ ПБ НА БКП ...НАЙ НАКРАЯ СЕ СЪБРАХА В ЕДИН БЛОК!КАКВО ЩЕ РЕФОРМИРАТ ...И ТЕ НЕ ЗНАЯТ!НАЙ-МНОГО ДА СМЕНЯТ ,НЯКОЙ И ДРУГ ШУРО-БАДЖАНАШКИ КАДЪР В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!НИЩО ДРУГО !!!!!!!!!!!!!!!!!...или да посрещнат дружно НОВИЯ ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА /..което е най-сигурно.../..ХА,ХА,ХААААААААААААА.....ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ!!!! /...МОИТЕ ПАРИ СА В ЧУЖДА БАНКА--вие му мислете /
23
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Политически трупове се събрали в някакъв анти-реформаторски блок с единствената цел отново да излъжат хората за пореден път. Костов, Кунева, Надежда Михайлова - Нейнски и прочие подобни провалени и дискредитирани типове се опитват да се докопат отново до властта. Всичките те бяха във властта през последните 23 години и са персонално отговорни и виновни за катастрофата на България и за сегашното положение, до което ни докараха. Какъв "реформатор" е Костов, който съсипа и унищожи българската индустрия с бандитската си приватизация, същият въдеде позорната точкова система и обрече на глад и мизер
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България се очертава дъъъълги години да управлава тройната коалиция.Амин
21
9
 
14
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Тоя реформаторски блок със сигурност няма да мине 4% на изборите, НФСБ-ГОРД също. Изобщо, цялата ситуация с политиката у нас към днешна дата е абсолютен цирк.
20
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това циркова трупа ли е? Заедно с партията на Касим Дал. Представям си каква олигофрения ще се лее с тази ***. Радан, не се знае от къде изкопан анонимник, но той добре помни как се молеше да влезе в комитета на БСП. Яне Янев - хомосексуалист и вероятно невменяем или с други отклонения. БЗНС - на всяко гърне меродия, и с червени и със сини, само да се докопат до парламента. И като капак Бойко Тиквата и Цецо ***. Отборът не ***. Това наистина ще е краят на държавата България.
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другата *** на БСП!!!