СДС и БЗНС влязоха в Реформаторския блок

Целта им е първо място на следващите избори
15 авг 2013 16:23,
90
СДС и БЗНС влязоха в Реформаторския блок
Още две партии се присъединиха към Реформаторския блок. Снимка: БТА

Съюзът на демократичните сили /СДС/ и Българският земеделски народен съюз /БЗНС/ се присъединиха днес към Реформаторския блок. Те подписаха меморандум за споразумение.

Блокът направи заявка за участие в бъдещите парламентарни избори. Реформаторите призоваха поддръжниците си да подкрепят утрешния протест, който се организира заради извънредното заседание на парламента за актуализацията на бюджета.

Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" обяви, че целта на Реформаторския блок е не просто да прескочи някакви проценти и да влезе в парламента, а да се създаде един голям политически проект със силната подкрепа на гражданското общество.  По негови думи амбицията на Реформаторския блок е да спечели първо място в бъдещите предсрочни парламентарни избори. Според Зеленогорски е очевидно, че ще има такъв вот. На въпрос на какъв принцип ще бъдат правени предизборните листи, Зеленогорски отговори, че засега Реформаторският блок не е предизборен проект и следва да бъде получена подкрепата на ръководствата на партиите, участващи в него.

Председателят на СДС Божидар Лукарски обясни, че за него Реформаторският блок е идейна и надполитическа платформа, която цели отрицанието на досегашния начин на управление. Според Лукарски е нормално партиите, участващи в обединението, да имат различия по някои въпроси, но по-важното е те да се обединят около това, което ги свързва.

За нас е голяма чест, че се присъединихме към Реформаторския блок, заяви председателят на БЗНС Николай Ненчев.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като истинското предизвикателство пред Реформаторския блок да бъде постигната голяма обществена промяна.

Предстои блокът да обяви и в своя позиция до медиите своето отношение към ГЕРБ.
Както Dnes.bg вече писа, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов протегна на няколко пъти ръка към реформаторите. Той ги призова към общи действия за сваляне на правителството и съвместно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
8
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Скоро и на viktor.stoichеv ще му правят такава операция.
17
3
 
8
 
! Отговори
CS преди 10 години
viktor.stoichеv Sidereov e renegat be6e sin 97g za lapanicata , sled tova naciopnalist sega e podloga i paterica na 4ervenite i dps , a predi tova na GERB .Tozi 4ovek bez sobstvena voliq i moral li 6te dava6 za primer .Nacionalen predatel i pro ruski natroen 4ovek gotov na vsi4ko za da ocelee v politikata i da produlji statukvoto .Kakva mu e programata ideite za durjavata .Edna krugla 0 e SIDEROV .
16
5
 
20
 
! Отговори
1_българин преди 10 години
Де що има люспа се писа в него.Предлагам да го кръстят клуб "Политически ***"
15
13
 
13
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Уникална операция беше извършена тази нощ във Военномедицинска академия. На мозък беше присаден Болен Лидеров. За съжаление въпреки положените усилия от екипа, мозъкът прояви несъвместимост и отхвърли натрапеното му тяло на Болен Лидеров. Специалистите останаха изненадани, те коментираха, че за пръв път виждат толкова категорична несъвместимост на мозък с човешко тяло. Според тях една възможна причина за отхвърлянето е, че мозъкът бил човешки. Въпреки първите неуспехи екипът е решил да не се предава и смята да пробва да присади Болен Лидеров на кокоши мозък. Опитите продължават.
14
5
 
6
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
До viktor.stoichеvИЗВИНИ СЕ БЕ!
13
10
 
12
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Отишъл Лютви Местан при Сидеров и го попитал: -Ако ти дам 100 милиона ще се регистрираш ли? -Ще се регистрирам! - отговорил Сидеров. -Ако ти дам 5лв. Ще се регистрираш ли? -Ти за какъв ме имаш? - възмутил се Сидеров. -Ти какъв си, стана ясно! Сега се пазарим за цената. -Отговорил Местан
12
11
 
20
 
! Отговори
13 преди 10 години
До viktor.stoichеvСИДЕРОВ Е ПРОДАЖЕН ПЛЪХ ПРОДАДЕ ИЕЯТА НА ПАРТИЯТА И ГЛАСОВЕТЕ НА ХОРАТА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО ТОЙ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ .
11
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде пак!Претоплена миналогодишна манджа!Този филм е много стар-- стари *** мислят да правят нов бардак!
10
14
 
18
 
! Отговори
Foxbat преди 10 години
А Бойко Борисов ли беше белокосият превратаджия, който изнесе държавния капитал в чужбина през 1990-та? ББ ли беше човекът който създаде мафията и назначи избрани другари за "капиталисти" ? ББ ли беше човекът който създаде банки-фантоми, които целенасочено бяха фалирани и вкараха народа и държавата в два банкрута за 7 години? Хайде да не бъдем късопаметни, просешката тояга си я има в директивата наречена "преход" още от началото на 90-те години.
9
4
 
19
 
! Отговори
13 преди 10 години
ДО КОГА С ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ РЕФОРМИ ДУМАТА РЕФОРМА В БГ ЗВУЧИ КАТО ГРАБЕЖ ПАК СТАРИТЕ МУЦУНИ С НОВА ПАРТИЯ ИЛИ БЛОК .ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ ЛИЦА В РАЗГРАБВАНЕТО ИЛИ РЕФОРМИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДА ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА САМО НАИВНИЦИ И ЛАПАЧИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ .
8
3
 
8
 
! Отговори
Бобе преди 10 години
Франкенщайн ...
7
11
 
25
 
! Отговори
Тези стари муцуни преди 10 години
Ще видите какво ще стане с въпросния "Реформаторски блок", като почнат да пишат листите. Всички тези заедно с г-жа Пръмова, я вкарат 15 - 20 депутата я не. Кой ще повярва на тези лакоми изтъркани политици. Фактически този Реформаторски блок е патерица на БСП да противостой на ГЕРБ. Достатъчно е да се види тази *** комунистка Пръмова и подлогата Радан Кънев.Жалко, че СДС се присъедини.Та да си дойдем на думата -- чакайте разпадане на блока при писането на листите и Балкански вайкания.
6
11
 
14
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Е хубаво, че хората вече спряха да се палят. Нали? И безработицата спря да нараства. Нали? Вече няма монополи, защото Пеевски не е монополист. Нали? Има световна финансова криза, която засяга всички страни в Европа, навсякъде безработицата е рекордно висока, режат се заплати, пенсии. За това им състояние на страните от ЕС също е виновен Бойко Борисов. Нали?
5
6
 
18
 
! Отговори
мадафака преди 10 години
Хорааа, какво правите бе, опомнете се!!!За кого ще се гласува на следващите избори??????????С влизането в т. нар реформаторски блок с кунева, зелени и касим даловци си правите харакири и лишавате стотици хиляди хора от възможност да гласуват за достойни личности.
4
4
 
8
 
! Отговори
CS преди 10 години
GERB trqbvada se reformirat i togava zaedno da upravlqvat durjavata .Cvetanov ,koito razbi sinqta kolaciciq nqma mqsto .Fidoskata poe ve4e 6tafetata i e redno i drugi znaini i neznaini lapa4i da poemat v bezvremieto .Razbira se , 4e v GERB ima kadurni hora i dano te izpuknat i dokajat dqsnoto si mislene ,a ne 4engedjiski nomera i produljavane na 4ervenoto statukvo , no s nov cvqt .
3
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо тройна коалиция ще имате стоглава ламя! Много *** народ!
2
7
 
28
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
Това си е направо СУПЕРБЛОК!!!!!!!Останаха само Йоло Денев, Емил Георгиев и Жорж Ганчев!!! Здраво точене пада на всичко що е останало не изядено от предишните!!
1
11
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Я кажи колко ти е форумният хонорар? Аааа, да, не можеш да кажеш - забранили са ти от младежкото крило на БСП ;)