Над 500 роми учредиха партия в Пловдив

В основаването й участваха хора от цялата страна
Обновена: 18 авг 2013 18:57 | 18 авг 2013 18:44, Елка Василева
123
Над 500 роми учредиха партия в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

В Пловдив беше основана нова партия. За учредяването й пристигнаха над 500 роми от цялата страна. В състава на партия "Обединение, Прогрес, Справедливост" влизат настоящи кметове от БСП, общински съветници от ДПС, както и отцепници от други ромски партии, предаде bTV.

Новата партия си поставя амбициозни цели - да реши здравните, социалните и жилищните проблеми на ромите. Затова обаче първо трябва да влязат в парламента, обяснява председателят Илия Иванов.

„Нашите хора искат реално представителство на всички етажи във властта на страната. Това е необходимо и на страната реално, не може само да използваме хора преди избори и след това да бъдат изоставени”, смята той.

Илия Иванов е с висше образование „Публична администрация” и досега е бил два пъти общински съветник в Ямбол. Учредителят на партията Запрян Христев пък е бил два пъти кандидат-депутат от листите на БСП. В момента е кмет трети мандат на село Чалъкови. Според него хората вече не вярват на досега съществуващите ромски формации.

„Ние просто сме длъжни да работим с всички партии, които са готови да ни подадат ръка и ще бъдат солидарни с нашите проблеми. Но основно ще бъдем център ляво”, обяснява Христев.

"Обединение, Прогрес, Справедливост" ще се бори за правата на социално слабите в ромските квартали - от приемането на промени в Закона за социалното подпомагане, свързани с различни помощи, до отпускането на стипендии за надарени деца, чиито родители нямат финансови възможности да подкрепят развитието им. Учредителите казват, че приемат в новата партия хора с образование и влияние, добре дошли са и бизнесмените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Има един човек, който даже и на постове, които на никой не му харесват, той ми пише +, това с кодекса е поредното доказателство. От DARTH VADER е същото (аз него го закрих), един единствен човек ми цъка + само заради STAR WARS и мене :). Към този пич "БЛАГОДАРЯ ТИ. НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ТЕБЕ !!!!!!!!!!!!"
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако и този път регистрират тази етническа партия,наистина съдебната система в България няма,а Конституцията е суспендирана.
29
1
 
0
 
! Отговори
До 115 преди 10 години
11
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами...защо ли не се учудвам...то и сега в Коалиция За България /тоест....БСП/ има поне 5 ромски партии...но тактично се отбягва темата за това кои партии, освен БСП учавстват във формацията!Та...на практика Н МОМЕНТА ни управляват освен комунсисти и турци ...и ...***!Да ни е чустито!Да ходят бабите и дядовците да се напъват за 5 лв. към пенсията..рушейки бъдещето на внуците си!Искаме промяна в изборния кодекс/задължително гласуване/ и ИСТИНСКИ избори!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде още едни за коалиция на бкп, майка ви дърта комунистическа. Нали не можеше да се създават патии на расова основа бе *** долни. Боленееее ай покажи си маймунската физиономия сега бе ***.
26
2
 
2
 
! Отговори
Atatürk преди 10 години
Uspokoite se bratq Balgari,nqma nishto strashno da doide ot Romite, golemite ribi nqma dagi dopusnat do kokala nito do ewro fondowete, wsitshko e nasho.
25
13
 
8
 
! Отговори
_IsmaiL_ преди 10 години
Използвайте я малко тая тиква над ръменте си...кво рипате и шавате все едно идва края на света...
24
16
 
9
 
! Отговори
_IsmaiL_ преди 10 години
Много ревете бе татари...*** партии да ги ринеш с лопата...кво сте се зарипали в коментарите не моа да разбера, къде живеете, от Марс ли падате...Една партийка която ще събере някакъв консенсус който ще бъде откупен от някоя от големите партии, нищо ново под слънцето...Еййй...просто монголско племе сте си и това е...
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коалиция между *** и турци ще означава край за властта на българите в България. Българската държава върви към гибел.
22
1
 
22
 
! Отговори
юруш преди 10 години
'сичкото cd-rom и тук-там малко сайдер с ром.Пак нещо не сте разбрали? 500 атакиста учреждават клон на ат ака на турски ат е кон а ака всеки знае какво е? ИЛи кон по голяма нужда!
21
3
 
13
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Земята свещенна на Ботев и Левские рай за *** и слуги еврейски,също и за маври Драгалевски!
20
1
 
8
 
! Отговори
Българският Парламен преди 10 години
Българският Парламент да се заеме с Имената на Ромите в България , понеже Асан Тодоров е нито Българин нито Турчин , да им се предложе на Ромите да избират или Българско или Турско име , а не некав МАРМАЛАД
19
6
 
3
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
В момента сам се сдухал нечовешки, заради административна грешка, но ..ето го нашия (моя) кодексPeace is a lie, there is only passion.Through passion, I gain strength.Through strength, I gain power.Through power, I gain victory.Through victory, my chains are broken.The Force shall free me.ДА ЖИВЕЕ ДАРТ ВЕЙДЪР !!!!!
18
2
 
32
 
! Отговори
911 преди 10 години
Вижте точка 11, алинея 4 от Конституцията.Интересно кои имат интерес да я променят?"(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт."
17
1
 
9
 
! Отговори
какъв е по народност преди 10 години
Човек с име Събри Иванов какъв е по народност , смисъл Български гражданин , тоа Възродителен Процес така обърка нещата в България че никoй неможе да разбере кой кой е в България
16
2
 
14
 
! Отговори
Илия Иванов преди 10 години
СЕга ще знаем кОГО да държим ОТГОВОРЕН за кражбите и убийствата на ***-Илия Иванов !Иванов, и не само да ГИ ИЗПОЛЗУВАТЕ за изборите, да получават социални, а ОГРАНИЧЕТЕ им РАЖДАЕМОСТТА!Само ЛАПАТ ПАРИ полза от *** ПОКОЛЕНИЕ НИКАКВО!!! Обърни внимание, Иванов, не само ПАРТИИ да създаваш.
15
3
 
16
 
! Отговори
Инфо-Уикипедия преди 10 години
За кой Роми става точно въпрос, в България има Турско-говорящи , Българско - говорящи , Румънско - говорящи , Сръбско-говорящи , а повечето от Турско - говорящите не си върнаха турските имена след края на Възродителен Процес понеже те самите не знаят от кои са въобще?
14
2
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
ТА ДА СИ ПРОДЪЛЖА МИСЪЛТА КАКВА ЩЕ РОЛЯТА НА ТАЗИ ПАРТИЯ ?! БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ДИШАТ ВЪВ ВРАТА НА ЛИДЕРА НА ПАРТИЯТА ,ЩЕ ГО КАРАТ ДА ИСКА ПОМОЩИ ОТ ЕС , НА 10 МЛН. ЕВРО ПОМОЩ , 9 МЛН. ЗА БЪЛГАРИТЕ ДЪРПАЩИ ЮЗДИТЕ И 1 МЛН. ЕВРО ЗА ЛИДЕРА НА ПАРТИЯТА И ОЩЕ НЯКОЛКО ДРУГИ *** ! ЧИСТА СМЕТКА ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ ! ТЕ ОТ ЕС И ДОСЕГА ДАВАХА ПОМОЩИ ЗА *** ,НО ГИ ДАВАХА НА САМАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ ,КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА ПОДОБРИ ИНФРАСТРУКТУРАТА НА *** МАХАЛИ ! СЕГА УЖ ДИРЕКТНО *** ЩЕ ВЗИМАТ ПАРИТЕ
13
4
 
13
 
! Отговори
СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
Айдеееееееееее, в това ще е краят на ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!! Да му мисли цар Симеон Велики.....................
12
3
 
17
 
! Отговори
Цирк преди 10 години
Атака вече е неизползваема, това явно е поредния нов инструмент на ДС.Що направо не си спретнат тяхна партия - БДС ( Бивша ДС) ? поне да знаем за кого гласувамеПрост народ - слаба държава... Подигравката е даже и в името ОПС...