Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева

"Нека оставим следствените органи да работят на спокойствие"
Обновена: 19 авг 2013 18:21 | 19 авг 2013 16:33,
119
Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева
Десислава Терзиева откри пътния участник. Снимка: БТА

Временната организация на движение за новоизградения участък на магистрала “Хемус“ при гара Яна не би могла да има връзка с тежкия инцидент, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред “Фокус“.

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а петима бяха ранени при верижна катастрофа в района на пътен възел при гара Яна. При инцидента се сблъскаха три ТИР-а и четири леки коли.

„Определям като недостоен хода на някои политици, които се опитват да трупат дивиденти от трагедията на хората“, заявява още Терзиева.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Пламен Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат, смята лидерът на ГЕРБ. .

Причините за пътния инцидент се уточняват от органите на МВР. По предварителна информация евентуалната причина е несъобразена скорост на водача на тежкотоварния автомобил с румънска регистрация. Нека оставим следствените органи да работят на спокойствие”, каза министър Терзиева. Тя изказа съболезнования на близките на загиналите.

Министър Десислава Терзиева е заявила, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по негоq съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е призовала политиците да се въздържат от  популистки изказвания и да трупат дивиденти от трагедията на хората.

От петък съм подложена на медиен натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна незаконно движението по новопостроения участък, пише в позицията си министър Терзиева. Тя е посочила, че като министър и юрист държи да се спазват законите.

Експертна комисия работи по участъка от четвъртък, работила е и през почивните дни и е приключила своята работа тази сутрин, когато са издадени необходимите документи, се посочва в позицията. Положените асфалт и маркировка не означават, че един път е готов за експлоатация, смята министърът.

Според нея твърдението, че по времето на ГЕРБ обектите са пускани незабавно, е невярно. Доколкото помня болшинството от обектите са пускани с Акт 15 и 16, което означава, че са работели 2 комисии за приемането на обекта, за което е необходима минимум една седмица от окончателното завършване на строителните работи, посочва Десислава Терзиева. Ако това не е така, означава, че е осъществяван натиск върху приемателните комисии, което е недопустимо, смята тя.

Поех отговорността да пуснем участъка СОП-гара Яна с разрешение за временно ползване, за да отпушим по-рано трафика, е посочила Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
56
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
То бива наглост и безочие ама чак такова не бива! Тази с жълтото костюмче дето така неприлично се е надупила и открива тази отсечка *** магистрала Хемус не и ли дойде на ума ,че при тази драма само 3 часа преди това можеше да го раздава по скромно!Ама то във всички тези *** няма чувства! Има само самочуствие!Е щом сте толкова бездушни да ви пожелая и вас да ви споходи такава скръб,че най после да усетите мъката на хората!
17
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И като знаем как следствените органи си гледат работата можеш спокойно да си продължиш почивката,министърке.
16
69
 
16
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУ преди 10 години
Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа...............А ТИ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА СЛЕД САРАФОВО БЕ. кАТО НЯМАШ АСЪЛ ЗА НЯКЯКВА СМИСЛЕНА КРИТИКА ПОНЕ СИ МЪЛЧИ
15
9
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво мацка, покажи на тъпия народ, че са никои и нищо не струва. Станишко и Орешака добре действат. Не слушат и не ги интересува нищо. Така трябва. Българите да знаят че са долно племе и нищо не зависи от тях. само 240 богоизбрани им е позволено да живеят добре! Отмии червеното от пътя с менчето и да го духат 7 милиона.
14
6
 
46
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Oblechena kato za svatba, a za drugite pogrebenie i maka za cial jivot! Kak ne gi e sram?
13
4
 
56
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Къде са червените анализатори на политически гафове?
12
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какви дивиденти говориш ***,фитко.3 живота са прекъснати заради курорта ти,защото той беше по-важен за теб.Но комунист морал няма,какво да се очаква от някакви сбъркани природни изчадия.Я го кажи това на децата и близките на жертвите.Поне си замълчи.
11
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите лапат пари без работа и се спукват да пишат по форумите, кой какво е направил. Ясно е едно КОМУНИСТИТЕ УБИВАТ БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ от години..
10
6
 
31
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Neshtastnici! Da polivat s menche kravta ot dnes!
9
49
 
14
 
! Отговори
True преди 10 години
Искаме да сме правова държава, а искаме да се отварят магистрали и пътища без да са подписани всички документи. Или ще сме европейска държава или държава под манипулациите на ББ и неговите приближени. А и катастрофата е станала на права отсечка, на 5 км от възела Яна. Така че да мислим и да не спекулираме.
8
7
 
16
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
но се оказа, че и тебе баща ти не те е правил, само те откривал
7
19
 
8
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
"Да не се трупат дивиденти"???????????Да бе, да!!Само едно законче за едни лампички едни 900 милион на година това не е дивидент викаш?Ако са краставици дайте ми ги за ракия де????Какъв гнусар трябва да си да използваш трагедията на хората и да искаш да правиш пари от това!!!!??????
6
5
 
59
 
! Отговори
Срам преди 10 години
Нагласила са пунтата да лиска вода на свършената работа. *** единственото дето свършиха май са двата трупа от днеска!
5
44
 
7
 
! Отговори
ЕДIN преди 10 години
До ИванE взеха да спазват традициите на Буда, че иначе все едно нищо не са построили. Буда 10 пъти едно и също нещо открива и намила.. какво бил направил. НО се оказа, че е направил по-малко и от тези преди него !
4
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тракия също беше готова 4 дни по-рано но чакаха боговете да дойдат за да прережат лентичката
3
5
 
73
 
! Отговори
lelemale преди 10 години
Нахален ***! Преди няколко часа са загинали хора там, тя открива с поливане на вода! мизерница
2
4
 
55
 
! Отговори
sttekata преди 10 години
Отидоха си хората, но както се казва рано или късно всичко се връща, лъжете сега, крадете, но то си се знае!
1
4
 
49
 
! Отговори
Ветеринар преди 10 години
Заслужаваш да се пържиш в ада *** нещастен и лъжлив.