Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева

"Нека оставим следствените органи да работят на спокойствие"
Обновена: 19 авг 2013 18:21 | 19 авг 2013 16:33,
119
Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева
Десислава Терзиева откри пътния участник. Снимка: БТА

Временната организация на движение за новоизградения участък на магистрала “Хемус“ при гара Яна не би могла да има връзка с тежкия инцидент, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред “Фокус“.

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а петима бяха ранени при верижна катастрофа в района на пътен възел при гара Яна. При инцидента се сблъскаха три ТИР-а и четири леки коли.

„Определям като недостоен хода на някои политици, които се опитват да трупат дивиденти от трагедията на хората“, заявява още Терзиева.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Пламен Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат, смята лидерът на ГЕРБ. .

Причините за пътния инцидент се уточняват от органите на МВР. По предварителна информация евентуалната причина е несъобразена скорост на водача на тежкотоварния автомобил с румънска регистрация. Нека оставим следствените органи да работят на спокойствие”, каза министър Терзиева. Тя изказа съболезнования на близките на загиналите.

Министър Десислава Терзиева е заявила, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по негоq съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е призовала политиците да се въздържат от  популистки изказвания и да трупат дивиденти от трагедията на хората.

От петък съм подложена на медиен натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна незаконно движението по новопостроения участък, пише в позицията си министър Терзиева. Тя е посочила, че като министър и юрист държи да се спазват законите.

Експертна комисия работи по участъка от четвъртък, работила е и през почивните дни и е приключила своята работа тази сутрин, когато са издадени необходимите документи, се посочва в позицията. Положените асфалт и маркировка не означават, че един път е готов за експлоатация, смята министърът.

Според нея твърдението, че по времето на ГЕРБ обектите са пускани незабавно, е невярно. Доколкото помня болшинството от обектите са пускани с Акт 15 и 16, което означава, че са работели 2 комисии за приемането на обекта, за което е необходима минимум една седмица от окончателното завършване на строителните работи, посочва Десислава Терзиева. Ако това не е така, означава, че е осъществяван натиск върху приемателните комисии, което е недопустимо, смята тя.

Поех отговорността да пуснем участъка СОП-гара Яна с разрешение за временно ползване, за да отпушим по-рано трафика, е посочила Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
19
 
8
 
! Отговори
зорко око преди 10 години
Абе тази министърка поне хубав баджак има за разлика от Лилянка грухавелката ..
77
17
 
3
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До 84Слушай бе ла*нар такъв,аз поне имам ник пък ти като някой мишок се криеш -дори име намаш.Колкото дали съм рязанще разбереш след като ти кажа че прапра дядо ми е утрепал един с *** на нивата,за да защити жена си.Аз поне знам че в моя род турска кръв няма,ама при теб не се знае турчина дали не еопънал баба ти след като дядоти се еукрил както и ти го правиш сега.Безиименнен драскач.
76
6
 
23
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Не можа ли да мине цистерната малко по късно,когато бяхте горе на платформата да ви помете да се оттървем,ами отидоха две невинни жертви!!!
75
1
 
22
 
! Отговори
до рабат преди 10 години
Ей ***, така те наричам защото думата "рабат" е ваша на мазните и *** ***, оная жена в жълто там горе на снимката не иска да се извличат дивиденти от трагедията, а ти какво трупаш с нещастниците които са се самоубили бе *** та ги цитираш в коментарът си, някой от тях идвал ли е при теб да каже защо иска да сложи край на животът си, че знаеш каква му е била мъката ? Майка ви нещастници порязани и *** ***.
74
20
 
1
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До 80ЕЙ с много малък грамаж тие сивото вещество бе човече.Щом не може да помниш и година ,значи или те гони склерозата,или капацитета на умствения ти багаж е месец за месец.Слушай има хапчета които подпомагат паметта-закъсал си я-ходи до аптеката до като все още помниш нещо!
73
10
 
31
 
! Отговори
Good_Witch преди 10 години
Как може да си толкова дебелоока министърке смотана!С кои ръце държиш менчето и поливаш вода?С кои очи гледаш незасъхналата още кръв на хората...и тържествено откриваш отсечка?Срам ме е заради теб Терзиева!Толкова ли беше трудно да се отмени "тържествеността" и скромно да се открие отсечката с минута мълчание?Какви дивиденти сънуваш, гнусарка такава!Само да се оправдавате можете вие!И да лъжете!Мир на душите на загиналите днес!Цял живот на съвестта ти да тежат, като воденичен камък!
72
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До жълта книжкаТрябва наистина да имаш жълта книжка за да оправдаваш действията на румънския тираджия с това че видиш ли не била пусната отсечката без инспекция и акт 15, по твоята логика в Испания трябва да обвиняват ЕС затова че им е давал пари за високоскоростна железница, щото видиш ли ако влаковете им бяха парни тая трагедия отпреди няколко седмици нямаше да се случи
71
19
 
2
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До 75Ти кои признаваш за Българи бе човече-тези които *** задниците на такива дъртаци като Сорос,или на американските посланници, или на Европейските монополисти?Явно само близачите ги имаш за хора-ХАХАХА.
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че всяка седмица имаше по 2,3 самоубили се-кой скочил от мост,кой от балкон,кой под влак-да не изброявам по-вече.Да млъкни и не изброявай по-добре,че ако погледниш сегашните статистики ще ти се изправи косъма.Запалени,убити,катастрофирали,скочили от мостове,гръмнали ботилки,масови катастрофи-всеки ден медиите са черна статистика.Няма и не е имало по-голямо зло от сегашната Тройна!
69
3
 
6
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 10 години
НА СНИМКИТЕ ПОКАЗВАТ ЦИСТЕРНА С ГАЗ-АМИ АКО ТЯ БЕШЕ ГРЪМНАЛА?
68
6
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Абе с кой акъл тез хора слагат началници та и менистре жени бе,то бива ли човяк дет пикай клекнал да упралева нагоре и надоле та и от него нещо да зависи...Ай да си седат да си гледат дяцата па да остаят таз работа на мажете щото те барем не си чоплат ноктите по цел ден и не си смянат кюлотите на три часа бе,то срамота да чекаш некоя да са намъдри на фризура,на маникура,па да доде пътят да отвори дей от десет дена готов,па през туй време ората да са блъскат по дупките...
67
3
 
11
 
! Отговори
жълта книжка преди 10 години
Тир с румънска регистрация, по всяка вероятност натоварен с олио, е помел няколко автомобила, които са намалили скоростта заради образуващата се тапа. Това каза за катастрофата в района на гара Яна транспортният министър Данаил Папазов. Това е цитат от другата статия, за какви дивиденти говори тая лудата с жълтото костюмче.Скрий се *** ***, намалили са заради тапата и тира се е натресъл отзад.Да,може да е карал с превишена,но ако предните не бяха намалили ,можеше да се избегне трагедията.
66
21
 
7
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До 68По-голяма трагедия от управлението на ГЕРБ,ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО!Смазаха цял един народ и го докараха до там че всяка седмица имаше по 2,3 самоубили се-кой скочил от мост,кой от балкон,кой под влак-да не изброявам по-вече. Такъв геноцид върху народа ни никога не е имало,както при Боко-къса памет!
65
0
 
11
 
! Отговори
до Рабат преди 10 години
Казваш комунистите не съществували, а какви са тогава да не кажеш социалисти ? Ако е така ти можеш ли да си легнеш българин /ако си такъв разбира се/ и да се събудиш *** ? Аз предполагам ,че ти не си българин, а комунист-социалист,прав съм нали, защото ти го твърдиш това.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди няколко години беше пуснат участъка на кръговото при Стара Загора без инспекция и акт16 в резултата 15-20 коли натръшкани у песъко, преди 2-3 г. претоварен камион изпомаза сумати народ на Предела, вчера гръмна един ресторант някакъв китаец си скалдирал 15 бутилки с пропан бутан, днес стана катастрофа щотоТИРаджия вероятно е превишил с доста допустимата за ТИРове скорост от 70 на моста при Елешница.Трябва на всички да ни е ясно, че дори и млките нарушения могат да доведат до тежки последиц
63
4
 
19
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
От АП работиха събота и неделя за акт 15 на магистрала Тракия,сега пак работили събота и неделя за магистрала Хемус,а какво правят през останалите дни или си замазват л"ната комунисти мръсни.......ГАРАНТИРАНО ОТ БСП !!!!!!
62
5
 
26
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Едно нещо е сигурно - ако участъка беше пуснат в петък, то сега хората щяха да са си живи и здрави по домовете. Оставка!
61
4
 
25
 
! Отговори
Отвратен преди 10 години
Как не те е срам *** *** СМОТАНА!
60
10
 
1
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До64Имам чувството че говориш за Боко,само дето времената обърка.
59
13
 
5
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До пенчоПенчо,недей да изкарваш девиденти от случелото се,-грях и срамота!Истината е тази-ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА И ЗНАЦИТЕ! На ден стават десетки катастрофи-сигурно пак комунистите които вече не съществуват, ви са виновни.Сегашните управляващи са ваши омразни опоненти,но не и комунисти,защото същите "комунисти"ви вкараха в Европа-къса памет имаш!