Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева

"Нека оставим следствените органи да работят на спокойствие"
Обновена: 19 авг 2013 18:21 | 19 авг 2013 16:33,
119
Да не се трупат дивиденти от трагедии, зове Терзиева
Десислава Терзиева откри пътния участник. Снимка: БТА

Временната организация на движение за новоизградения участък на магистрала “Хемус“ при гара Яна не би могла да има връзка с тежкия инцидент, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред “Фокус“.

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а петима бяха ранени при верижна катастрофа в района на пътен възел при гара Яна. При инцидента се сблъскаха три ТИР-а и четири леки коли.

„Определям като недостоен хода на някои политици, които се опитват да трупат дивиденти от трагедията на хората“, заявява още Терзиева.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Пламен Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат, смята лидерът на ГЕРБ. .

Причините за пътния инцидент се уточняват от органите на МВР. По предварителна информация евентуалната причина е несъобразена скорост на водача на тежкотоварния автомобил с румънска регистрация. Нека оставим следствените органи да работят на спокойствие”, каза министър Терзиева. Тя изказа съболезнования на близките на загиналите.

Министър Десислава Терзиева е заявила, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по негоq съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е призовала политиците да се въздържат от  популистки изказвания и да трупат дивиденти от трагедията на хората.

От петък съм подложена на медиен натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна незаконно движението по новопостроения участък, пише в позицията си министър Терзиева. Тя е посочила, че като министър и юрист държи да се спазват законите.

Експертна комисия работи по участъка от четвъртък, работила е и през почивните дни и е приключила своята работа тази сутрин, когато са издадени необходимите документи, се посочва в позицията. Положените асфалт и маркировка не означават, че един път е готов за експлоатация, смята министърът.

Според нея твърдението, че по времето на ГЕРБ обектите са пускани незабавно, е невярно. Доколкото помня болшинството от обектите са пускани с Акт 15 и 16, което означава, че са работели 2 комисии за приемането на обекта, за което е необходима минимум една седмица от окончателното завършване на строителните работи, посочва Десислава Терзиева. Ако това не е така, означава, че е осъществяван натиск върху приемателните комисии, което е недопустимо, смята тя.

Поех отговорността да пуснем участъка СОП-гара Яна с разрешение за временно ползване, за да отпушим по-рано трафика, е посочила Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
30
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Тази не я ли е срам да хварля вода 2 часа след ужаса край Яна..какво иска ,все така на катастрофи ли да върви!??????????Потресен съм!
37
11
 
26
 
! Отговори
akud преди 10 години
Десислава Терзиева да си беше сложила по курвенс** къса рокля и за кой поливаш ???? на добър път на мъртвите ли??????
36
10
 
19
 
! Отговори
Стиф преди 10 години
Прилича ми нейното откриване на хорото на Жан Виденов
35
10
 
42
 
! Отговори
Think преди 10 години
Пълен *** , облечена скъпо , а тя самата евтина !
34
9
 
37
 
! Отговори
Жалко за хората преди 10 години
На съвестта и да лежат тези загинали! Ама при комунист съвест да търсиш.....
33
5
 
17
 
! Отговори
plamen70 преди 10 години
EI CHERVENI BOKLYCI AMI VIE KAKVO PRAVIXTE KOGATO BOKO BE NA VLAST KAKVI PR PRAVIXTE VIE VSEKI SI SPOMNIA TAPANATA ANGEL NAIDENOV KOITO GOVORI ZA XORATA FAKLI,MLAKVAITE *** TAKIVA
32
7
 
24
 
! Отговори
Затвор преди 10 години
Те ако си я вършеха ти трябваше да си в затвора вече УБИИЦО!
31
5
 
37
 
! Отговори
лешников преди 10 години
Нагла комунистка! Можете ли да й забравите жълтото костюмче? Комунистите винаги са били безбожници и изверги! Можеше този пошъл цирк да бъде отменен, в памет на загиналите на това място, точно по вина на тази комунистическа безсрамница! А тя, ако имаше поне грам мозък в чугунената си кратуна, можеше да си облече тоалет в по-тъмна тоналност! Но, какво искаш от комунистически ***? Тази безсрамница, дето си е вдигнала дебелия *** в толкова смешна поза, е виновна за днешната трагедия
30
4
 
38
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Кой *** е измислил тези откривания?За щяло и нещяло разни лелки и чичковци еднодневки режат ленти.В развитите държави всичко се прави бързо,качествено и като е готово просто влиза в експлоатация.Няма менчета,танци ,песни и самодоволно ухилени физиономии.Преди няколко часа хора умряха,тая *** отрива някакъв си смешен ОСЕМ КИЛОМЕТРОВ път.
29
50
 
11
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Само един силно обременен човек може да си прави ПР с тази трагедия. Само човек, който никога не е спазвал законите, може са иска да се пусне обекта без да са изпълнени всички изисквания на закона. Кой щеше да носи отговорност, ако беше пуснат възела без акт 16? За съжаление такъв човек, който 4 години като министър председател, преди това като кмет и главен секретар на МВР неглижираше законите в България, има. Това е Бойко Методиев Борисов - МУТРАТА!
28
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да подаде оставка пачата. ***!Гадни ленторезачи. Престъпници!
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ot sarze iskam da se sluci sa6tata tragedia na nai blizkite i rodnini po moia vina i az da i izkaza moite saboleznovania da useti kolko 6te ia stopliat te[ nagla e i e bezkrupolna ]
26
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно нещо е българина вместо в такива моменти да проявява нулева толерантност към всякакви джигити по пътищата, които ни спазват знаци, ограничения, дистанция и т.н. и т.н. се нахвърля с въпроси аджеба защо небеше открита вчера магистрала, видиш ли ако беше открита вчера на тоя ТИРаджия сигурно е щело да му дойде акъл в главата Абе чудя се да се смея или да плача
25
22
 
9
 
! Отговори
ДО 24 преди 10 години
До ShaManaКАК НЯМА ДА Е ОЗЪБЕН КАТО ВЛАСТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИМ СЕ ОТДАЛЕЧАВА
24
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Часове след трагедия, официално откриване с жълто костюмче на бос крак..........Няма що, "дама от класа".........
23
10
 
53
 
! Отговори
stoyan.hlebarov преди 10 години
Правилно Терзиева!Но за да не се гонят дивиденти от трагедията....трябваше да пуснете по рано "Яна"!А не да си измиваш ръцете с йезуитски лафове!
22
29
 
7
 
! Отговори
ShaMana преди 10 години
Реформаторския електорат много озъбен бе. Да псуаш лесно, да направиш нещо полезно не е чак толкова.
21
12
 
71
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
А ти не трупаш дивиденти като откриваш участъка с тържество часове след трагедията, така ли? *** червена ***!
20
6
 
42
 
! Отговори
галата преди 10 години
Как хубаво си се навела , моме!Ясно защо си на държавната ясла.Евалла,моме,машшалах...
19
29
 
4
 
! Отговори
ShaMana преди 10 години
СЕНЗАЦИОННА НОВИНА магистрала предпазва от заспиващи и недъгави шофьори... в една паралена българия или вселена