Без орден Плевнелиев благодари на Отие

Пожелал му да запази добрите си чувства към България
Обновена: 4 сеп 2013 16:59 | 4 сеп 2013 15:25, Веселина Йорданова
53
Без орден Плевнелиев благодари на Отие
Плевнелиев дари Отие с реплика на ритон от Панагюрското златно съкровище. Снимка: Президентство

Президентът Росен Плевнелиев разговаря с френския посланик Филип Отие по повод окончателното отпътуване на дипломата от страната ни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът е благодарил на посланика за свършеното от него по време на мандата му в България и за положените усилия за задълбочаване на двустранните отношения.

Както Dnes.bg писа, френският посланик ще отпътува от България, без да получи орден "Стара планина". По протокол орденът се връчва на всички приключващи мандата си у нас посланици, след като външният министър направи предложение за това пред Министерския съвет, а кабинетът го отправи към президента.

В началото на юли Филип Отие и колегата му - германският посланик Матиас Хьопфнер, написаха безпрецедентно отворено писмо, в което призоваха управляващите да се вслушат в протестите с искане за оставка на правителството, започнали след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Веднага след писмото им външният министър Кристиан Вигенин скастри посланиците, като обяви, че страната ни очаква диалог с партньорите, а не критикуващи публикации.

Държавният глава и посланикът са разговаряли днес на „Дондуков“ 2. Президентът е оценил изключително високо работата на Филип Отие и е изразил надежда и занапред той да допринася за развитието на стратегическите отношения между двете държави.

Франция е държавата, която е оказала най-силно въздействие върху зараждането и развитието на гражданското общество у нас, подчертал Росен Плевнелиев.

Като пример за засилване на двустранните връзки през последните три години президентът е посочил положителното развитие на търговско-икономическите отношения и нарастването на френските инвестиции у нас с близо 70%.

Държавният глава е отбелязал и изключително интензивното сътрудничество в областта на културата. Изложбата „Париж 1900“ беше най-голямата експозиция на чуждестранно изкуство, правена досега в България. Френските инициативи „Нощ на музеите“ и „Празника на музиката“ се радват на голям интерес сред българската публика, е заявил Росен Плевнелиев.

Президентът е пожелал на Филип Отие да запази добрите си чувства към България и българския народ и да продължи да помага с опита си на страната ни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
huki преди 10 години
..FRANCIYA NE ZASLUJAVA RESPEKT OT STRANA NA BULGARIYA! ! ELATE V PARIS I SE UVERETE...MEDIITE ..MINISTRI NE SPRYAHA NAPADKITE SRESHTU BULGARIYA!! BRAVO NA VIGENIN..BULGARIYA NAD VSICHKO!!
42
0
 
2
 
! Отговори
huki преди 10 години
..FRANCIYA NE ZASLUJAVA RESPEKT OT STRANA NA BULGARIYA! ! ELATE V PARIS I SE UVERETE...MEDIITE ..MINISTRI NE SPRYAHA NAPADKITE SRESHTU BULGARIYA!! BRAVO NA VIGENIN..BULGARIYA NAD VSICHKO!!
41
0
 
2
 
! Отговори
NBC преди 10 години
До Джак Даниелс:Не знам как си "вадиш парите",но работата на много хора зависи от Европейските субсидии!Такива публични изказвания, винаги се съгласуват със съответните правителства!Предстоят преговори за Европейските субсидии в периода 2014-2020год.Не мисля,че Франция,би ни подкрепила,за повече средства! Проявяваш типична липса на толерантност,към чуждо мнение!
40
2
 
8
 
! Отговори
Джак Даниелс преди 10 години
Абе, толкова станало, бе ? Франсето си тръгнало без орден...Голям праз! Тие т. нар. "посланици" гледат на страната ни като търговско дружество, където те са главните акционери!!! И затова си разигравят коня... Айде, тръгвайте си оттам откъдето сте дошли! Никой не ви иска мнението.
39
8
 
8
 
! Отговори
dadada преди 10 години
на Вигенин медал "Мадарско Магаре" I-ва степен!
38
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Вигенин. Не може всеки дето дойде тука да си развява оная работа, да се меси във вътрешните работи на страната и все да иска от нас да строим къщи на *** да получава най-високото държавно отличие. Какво е направил въпросният посланик за България??? Този орден се символ на гордост се превърна в дранкулка която едва ли не се продава в магазин за един лев. Евала на Вигенин че не е гъзолизец.
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Язъкр изтървахте поредния български предател и гробокопач да наградите макар той да си е за тиквен медал.
36
8
 
17
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
И това му е много...дали французите познават българския послянник в Париж,и дали той си позволява да критикува вътрешната им политика
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко гушнаха сарко и сесила от джобовете ни?Вие да не мислите че тия пари дето даде БГ са в джоба на кадафи...
34
15
 
19
 
! Отговори
константин преди 10 години
кви сте смешни всички дето плюете...Ако не са Франция и Германия даже и интернет няма да има в Европа.. тъпацище се мешат във вътрешната ни политика, след като те и немците ни хранят...ако не са държавите от ЕС тук още ще се произвежда стока годна само за света от СССР, услуги от времето на печатарските машини и инфрастуктура на Сибир...смешни сте, плюете по всичко, а не си давате сметка за нищо.. Нищо нередно не са коментирали посланиците.. ще кажете, че не е вярно това, което казаха.......
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Haha pritriabval mu e toia orden...To Medi Doganov sashto e nositel na ordena,Agent Goce gi razdavshe na dlaj i nashir...
32
0
 
8
 
! Отговори
Osiris1001 преди 10 години
До 35Това със сестрите си беше просто добра сделка!!!
31
14
 
14
 
! Отговори
Усмивката - до 2 преди 10 години
Правилно, Франция спаси медицинските ни сестри и ордени и всякакви почести заслужават Никола Саркози и Сесилия Саркози /тогава/. На тях чест и почитания, а на този ***, който лично се намесва във вътрешните ни работи, понеже ако изразяваше мнението на Франция, щеше да отправи съответната нота и ръси мозък без да има право - На Тиквата ***.
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнята е пуснал на Отие още веднъж на изпроводяк
29
13
 
14
 
! Отговори
Osiris1001 преди 10 години
"Браво на правителството" че се държат като обидени дечица в пясъка "ей ти куклите дай си ми парцалките" това е то прословутата ганьовщина трябва да се срамувате и да се замислите когато следващия път Франция трабва да гласува нещо в наша полза в Европа!!!
28
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Алеко Константинов отдавна го е прозрял , това Ганйовско отношение не само към ближния , но и към чужденците. Сто живота ще си ядеме лютите чушки и ще мрънкаме , че някой ни е виновен.
27
19
 
13
 
! Отговори
NBC преди 10 години
До защо14:Ще се пръснеш от злоба и омраза към Президента!Много добре си върши работата по Конституция.Говориш "празни"приказки!Една такава детинска постъпка,на Вигенин и на правителството,може да ни коства милиони левове от не реализирани инвестиции и"лош" политически знак в Еврппейския съюз,от който ни отпускат парите от ЕВРОФОНДОВЕТЕ!! Не ставай "смешен"да благодариш на правителството,защото,то защитава олигарси и мафиоти!Ако на теб не ти "пука",то на много хора им"пука"как ще живеят!!
26
25
 
21
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
На всички симпатизанти на БСП в този сайт им пожелавам в скоро време да ходят на свиждане на любимците си от БСП/ДПС/Атака в централен софийски затвор.
25
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво бил направил посланика за да получи орден ли? Ами пише си в новината, но няма кой да чете:"положителното развитие на търговско-икономическите отношения и нарастването на френските инвестиции у нас с близо 70%.Държавният глава е отбелязал и изключително интензивното сътрудничество в областта на културата. Изложбата Париж 1900 беше най-голямата експозиция на чуждестранно изкуство, правена досега в България. Френските инициативи Нощ на музеите и Празника на музиката се радват на гол
24
17
 
28
 
! Отговори
гост преди 10 години
Правилно, не трябва да се дава медал на посланик който се намесва в политиката на Българското правителство!Да си отива и това е. Друг ще дойде .Може да е по почтен ! Дано.