Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?

Царя: В интерес на всички е да няма толкова напрежение
9 сеп 2013 09:07,
182
Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори не са най-доброто решение за страната. Това заяви в интервю за bTV бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

„Да си представим, хипотеза разбира се, поради сегашните демонстрации правителството си подава оставка. Нови избори. Съставят се, всичко. Не се харесва на друга част от хората. Пак демонстрации пред парламента. Това дали е най-демократичното или като процес дали е демократично, рационално и ползотворно за страната?“, коментира Царя.

„На мен не ми се струва, защото не са хората, които протестират, които решават, а тия които гласуват. И затова винаги съм казвал, колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се отразява настроението, нагласата и желанията на населението“, добави той.

Сакскобургготски изрази съжаление, че малко хора са гласували на последните парламентарни избори.

Той отказа да даде оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
„Аз съм бил премиер, потърпевш – знам какво е, колко е трудно. Колко лесно се критикува, а колко лесно се управлява“, добави той. По думите му за хората са важни резултатите от управлението, а не детайлите.

„Според мен най-важното за имиджа на България отвън и също, разбира се, отвътре, е да има спокойствието да се работи, да се гледа напред и да се справяме с проблемите, които ни засягат всички“, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„Като се наблюдава от чужбина, самият факт , че би могло да има още едно правителство, което да не си приключи мандата след това на премиера Борисов, едва ли би прозвучало като нещо много положително, особено за бизнеса.

Вие знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно, така че в интерес на всички е да има диалог, да няма толкова напрежение“, смята Царя.

„Всеки може да поотстъпи малко, всеки може да се вслуша в другия и колко неща могат да се постигнат“, добави бившият премиер.

На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: „На моята възраст? Благодаря ви за комплимента“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***! Природно ***, и допълнително оглупял от старост. Тоя ако се беше родил не като принц, щеше да мете улиците. Само погледнете последните четирима премиери. Изкуфелия Кобург, комунистическото отроче Сергейчо, голямото его бат Бойко, и сега марионетката Орешарски!
78
9
 
12
 
! Отговори
Лицемер ! преди 10 години
Ама Симеоне какво стана с 800 те дни ? Аз направо се чувствам европеец след твоето управление и не искам Германска заплата като си имам Българската... Аман от разбирачи, които са се провалили с гръм и трясък, а са имали цялата власт за да подобрят нещата с България !!!!!!!!!! НЕ МИ КАЗВАЙ КОЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО! Защото ти не знаеш как се живее тук !!!
77
9
 
14
 
! Отговори
КНК преди 10 години
Този *** неграмотен и алчен пак го ползват за заблуда на народа.В ТЕЗИ ВРЕМЕНА НА БУРНО РАЗВИТИЕ НА СВЕТА ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ,ЕДИНСТВЕНИЯ ПЪТ НА СПАСЕНИЕ СА Р-ЕФ-О-Р-М-И-Т-Е !!!От 30 години света само това прави,а той по комунистически-бавно,мандата до край пък тогава да се види,НО НОВИ 4 ГОДИНИ ЗАГУБЕНИ КАКТО ПРИ НЕГО!!!Със Станишев загубени 4,с Борисов 4,със Симеон 4,с Виденов 4,с Беров 3,с Луканов идр.3,с Т.Живков 45 - Е ДОКОГА ??? СВЕТА СЕ ИЗВЪРВЯ , НИЕ САМО ЧАКАМЕ - ДА НИ СЪБЛЕКАТ ДО ГОЛО
76
1
 
17
 
! Отговори
$ преди 10 години
Демократично е минималната работна заплата в България да е 1200 лв.
75
8
 
25
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Да Другарю Цар, това е най-демократичното, да има будно гражданско общество винаги когато управниците не оправдават доверието на избирателите.Затова вземи се скрий някъде ти, който си най-големия лъжец; българите, които излъга никога няма да ти простят....
74
8
 
22
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Срам ме е че е роден на майта дата този ***.Не-разбра ли че народа ще ви вкара във безкрайна въртележка от избори,докато не се разпаднете и изпаднете от колелото на властта бе.......и синовете и дъщерите ви власт НЯМА да видят ама НИКОГА,а само плач и сополи.
73
6
 
25
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Едно време му симпатизирах на този. Смятах че като идва от чужбина се е отърсил от пословичните български "добродетели". Не знам дали е от възрастта, но мнението му е крайно погрешно. Когато мерзавци като днешните са завзели властта и не я пускат изхода е протести и избори до дупка, докато обществото отсее плявата и вкара качествени хора да управлявата. Има и по-крайно решение. Нещо като варианта "Чаушеску" в Румъния 89г. Това ще помогне неимоверно на всички политици да се отрезвят.
72
5
 
5
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Тоя още ли е жив.......
71
7
 
21
 
! Отговори
константин преди 10 години
дано ти изгният костите в Ада, позор за баща си ти - нищо друго... гнусно безгръбначно... милен велчев се облажи най-много покрай тебе от всичките комунистически марионетки... бял ден да не видите вие и децата ви, ***!
70
6
 
15
 
! Отговори
Иван-Хасан преди 10 години
Дедо Мони,няма да коментирам играта с дълга,който ваш'то *** Велчев ни натресе.Няма да коментирам и как ти прееба Държавата и Народа си и си усука всичко без да трепне монархичното сърце.Господ си знае работата дедо Мони,а ти си все по-близо до него,а там знаеш как е,тефтеря на дедо Петър пише всичко......
69
5
 
22
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До АнонименМного добре четем какво е казал. Когато един работник се издъни в работата, го уволняват, и да идва следващия. Същото е и с правителството. Издъниха се, трябва да си ходят. Нови избори. Следващите ако се издънят по същия начин - пак протести, и пак нови избори. Крайно време е да разберат, че работят за народа, а не за доган, пеевски, москва, анкара, или който и да е друг.
68
4
 
24
 
! Отговори
Gig преди 10 години
Докато има корупция ще има и протести. Това е демокрацията. Хората изискват честно и открито управление. Какво лощо има в това?
67
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каква комбина какви глупости говорите. Не четете какво е казал изобщо.какво става ако има избори сега:1- тиква на власт2- протести3- пак избори4- бсп на власт5- протести6- избори
66
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
царчето да мълчи,че ще му вземем горичките:)))
65
11
 
25
 
! Отговори
inatut преди 10 години
Комунистическа подлого, Баща ти се върти в гроба, като гледа как си се заиграл с неговите осквернители..Цар беше този, който милееше за отечеството повече от всичко и даде себе си курбан за неговото оцеляване.Ти, ти си една пеперудка.
64
9
 
22
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Този пък от къде изпълзя? Двамата национални предатели сте ги цопнали за главни статии!СРАМОТА!!!
63
3
 
7
 
! Отговори
Nemeca преди 10 години
До 47Не си прав. Значи всяка една фирма в България, която произвежда продукция в България, трябва да ѝ се помага. Защото първо дава работни места и второ евентуално плаща данъци. Ако си купиш немски салам, цялата сума заминава за Германия, и там например пенсионерите се кефят на твоите пари. Парите в банките си губят стойноста от инфлацията въпреки получаването на лихви, а какво остава ако и лихвите не получаваш?
62
4
 
16
 
! Отговори
ист преди 10 години
Цар Киро и цар Симеончо много си приличат по авантата,
61
4
 
13
 
! Отговори
mmm преди 10 години
Защо "НВ" и другар по хазарт не се произнесе по време на февруарските протести , които доведоха до предсрочни избори . Кои протести и кои предсрочни избори са по-лоши - тогава или сега , че нещо много си противоречи.
60
7
 
28
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Този е един ***! ***! Цар ще ми го викат. Царе са онези хора, които преди всичко ги е грижа за народа им. А този го докараха, за да бъде поредното лице, обещаващо светло бъдеще на народа. И същевременно да реди далаверки, с мафия, концесии, загробващи договори, и кой ли не. Баща му сигурно се върти в гроба, като гледа какви ги натвори комарджийското му синче, в комбина с комунистите и ДПС. Срам си ти симеоне, срам за всички славни български царе!