Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?

Царя: В интерес на всички е да няма толкова напрежение
9 сеп 2013 09:07,
182
Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори не са най-доброто решение за страната. Това заяви в интервю за bTV бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

„Да си представим, хипотеза разбира се, поради сегашните демонстрации правителството си подава оставка. Нови избори. Съставят се, всичко. Не се харесва на друга част от хората. Пак демонстрации пред парламента. Това дали е най-демократичното или като процес дали е демократично, рационално и ползотворно за страната?“, коментира Царя.

„На мен не ми се струва, защото не са хората, които протестират, които решават, а тия които гласуват. И затова винаги съм казвал, колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се отразява настроението, нагласата и желанията на населението“, добави той.

Сакскобургготски изрази съжаление, че малко хора са гласували на последните парламентарни избори.

Той отказа да даде оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
„Аз съм бил премиер, потърпевш – знам какво е, колко е трудно. Колко лесно се критикува, а колко лесно се управлява“, добави той. По думите му за хората са важни резултатите от управлението, а не детайлите.

„Според мен най-важното за имиджа на България отвън и също, разбира се, отвътре, е да има спокойствието да се работи, да се гледа напред и да се справяме с проблемите, които ни засягат всички“, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„Като се наблюдава от чужбина, самият факт , че би могло да има още едно правителство, което да не си приключи мандата след това на премиера Борисов, едва ли би прозвучало като нещо много положително, особено за бизнеса.

Вие знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно, така че в интерес на всички е да има диалог, да няма толкова напрежение“, смята Царя.

„Всеки може да поотстъпи малко, всеки може да се вслуша в другия и колко неща могат да се постигнат“, добави бившият премиер.

На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: „На моята възраст? Благодаря ви за комплимента“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
13
 
14
 
! Отговори
TPE3BEH преди 10 години
Колкото и да не ми се иска - алчния дядо този път е прав :(
58
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този т.нар. цар излъга най-нагло всички български граждани , които са гласували за него през 2001. Помним обещанията за пълна промяна за 800 дни и т.н , този същия и онзи черния преди него са в основата на всичко случващо се у нас през последните 10 години. Тяхна е й вината да сме най-бедната и изостанала държава в ЕС. Те създадоха почвата мафията да цъфти и процъфтява вместо да направят обратното!
57
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мадридското нищожество!
56
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лицето Сакскобургготски е крадец и лъжец! Той и неговата шайка придворни подписаха унищожителни за държавата договори и я подариха на концесионери.
55
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къв цар бе, мамка ви ?!Тоя *** вместо да бъде презиран от цялата държава, още му се дава трибуна да говори. Че и цар го наричат !
54
4
 
19
 
! Отговори
Дедо ви преди 10 години
Винаги съм се учудвал как Негово Царско Нищожество е останал жив при съветска армия в България и пълна власт на БКП.Искам да видя реакцията на пишещите братя и после ще ви светна кой е фактическия убиец на царското семейство Романови.
53
6
 
21
 
! Отговори
дропит преди 10 години
.върнаха се дпсбсп на власт и веднага изпълзя от дупката..от години не се бе показвал,ама сега надуши,че пак започва безогледното разграбване на България и пак взе да се появяваш..мръсен ЛИЦЕМЕР..
52
16
 
11
 
! Отговори
Един път да е прав ! преди 10 години
Веднъж да каже нещо умно този дъртак. Явно с това ни се извинява, че вкара в политиката мутрата ББ (който после му заби нож в гърба).
51
8
 
17
 
! Отговори
lanzz преди 10 години
"ние сега ще назначим цялата мафия на държавни постове, ама вие недейте да се напрягате, диалог трябва да водим. нали знаете диалог какво е, ние говорим вие слушкате"
50
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
simeo hasan da se maha kakva rabota ima v Bulgaria , pka kakvo oshte iska da otkraden tova gadno star4e
49
6
 
17
 
! Отговори
slav преди 10 години
Този още ли ди държите жив големи сте наивници и будали.
48
5
 
19
 
! Отговори
:0 преди 10 години
На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: На моята възраст? Благодаря ви за комплиментаna negovata vuzrast.....!!!? predi nqkolko godini ne mu precheshe vuzrasta,kogato trqbvashe da bude premier I da napravi izgodni za nego zamenki na imoti!!!!Toi dori netrqbva da si I pomislq za Bulgaria,da ne se interesuva I da ne se vrushta tuk!!!!sram za bulgarskiqt narod,4e tozi nosi titlata TSAR!!!
47
8
 
15
 
! Отговори
той преди 10 години
Абе,я *** хвърли едни карти,макар че и за тях не ставаш.
46
1
 
17
 
! Отговори
info. преди 10 години
Не решават хората, които протестират, а тези, които гласуват?!НЕ ДАВАЙТЕ ПО ГРАДИНКИ,ЦЕНТРАЛИ ГАРИ И ИНТЕРНЕТ,ПОДПИСИ,ЕГН,ИМЕНА,И НОМЕРА НА ЛИЧНИ КАРТИ В ПОДКРЕПА НА КАКВИТО И ДА БИЛО ПАРТИИ!След това ставате автоматично техен гласоподавател на избори!Изборите в БГ са 100% измама и 100% доказване пред Европа че у нас избори е имало.
45
5
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Главният виновник за ЕРПтатта се прави на 'ощипана мома' Защо не се потърси отговорност от този царски крадец - защо продаде Националната Електрическа Мрежа на ЕРПтата? Защо Царя и еврейските юпита ни вкараха в война с Ирак (България бе от първите за войната) и къде изчезна 1 милиард долара дълг на Ирак към БГ ? Сега САЩ точат петрола на Ирак, а Бг точи вода от морето) Царистите още вият жално че са оут от властта .БТК БМФ АЕЦ всичко оплюскаха-
44
4
 
26
 
! Отговори
трибунал преди 10 години
Не,Пич,демократично е да се върнеш в България със стопанска цел...
43
5
 
33
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Господин бивш цар!Знаем,че Вие сте една голяма инерция и нищо неказваща уста. Вие сте на принципа "ще поживеем , ще видим". Това само крепи статуквото и окопава Пеевци, Станишевци, Местановци и прочее пиявици.На всичкото отгоре от позоцията на едно политическо нищо, не смятам,че трябва да ни занимавате с мнението си.Много по-демократично е обществото да се изказва, дори и шумно като сега, отколкото да си трае и превива гръб!
42
6
 
26
 
! Отговори
pen преди 10 години
Бойкот на мафията в България!1. Изтеглете всичките си пари от банките, дръжте ги в чужда валута.2. Намалете потреблението си до минимум. Купувайте само най-необходимото. Отложете по-голями харчове ако сте планирали такива.3. Ограничете максимално покупката на стоки с високи данъци като алкохол, цигари, горива и т.н.4. Ако имате възможност пазарувайте стоки от чужбина (ЕС) през интернет. Така няма да платите ДДС за тях в България.5. Ако имате частен бизнес, ограничете максимално плащането н
41
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Во веки на тази *** да й се забрани да стъпва в България, да говори на български и да коментира България!!!!
40
6
 
25
 
! Отговори
да млъкне крадльото преди 10 години
Този дърт крадльо да мълчи! Да спре да каканиже глупости, докато се подмазва да му подарим и Кричим.