Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?

Царя: В интерес на всички е да няма толкова напрежение
9 сеп 2013 09:07,
182
Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори не са най-доброто решение за страната. Това заяви в интервю за bTV бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

„Да си представим, хипотеза разбира се, поради сегашните демонстрации правителството си подава оставка. Нови избори. Съставят се, всичко. Не се харесва на друга част от хората. Пак демонстрации пред парламента. Това дали е най-демократичното или като процес дали е демократично, рационално и ползотворно за страната?“, коментира Царя.

„На мен не ми се струва, защото не са хората, които протестират, които решават, а тия които гласуват. И затова винаги съм казвал, колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се отразява настроението, нагласата и желанията на населението“, добави той.

Сакскобургготски изрази съжаление, че малко хора са гласували на последните парламентарни избори.

Той отказа да даде оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
„Аз съм бил премиер, потърпевш – знам какво е, колко е трудно. Колко лесно се критикува, а колко лесно се управлява“, добави той. По думите му за хората са важни резултатите от управлението, а не детайлите.

„Според мен най-важното за имиджа на България отвън и също, разбира се, отвътре, е да има спокойствието да се работи, да се гледа напред и да се справяме с проблемите, които ни засягат всички“, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„Като се наблюдава от чужбина, самият факт , че би могло да има още едно правителство, което да не си приключи мандата след това на премиера Борисов, едва ли би прозвучало като нещо много положително, особено за бизнеса.

Вие знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно, така че в интерес на всички е да има диалог, да няма толкова напрежение“, смята Царя.

„Всеки може да поотстъпи малко, всеки може да се вслуша в другия и колко неща могат да се постигнат“, добави бившият премиер.

На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: „На моята възраст? Благодаря ви за комплимента“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
10
 
18
 
! Отговори
хм преди 10 години
една цигара "кинг сайз" струва повече от този /да не казвам мръсни думи.../
98
8
 
14
 
! Отговори
Гост преди 10 години
ДА! Това е най-демократичното!
97
6
 
16
 
! Отговори
danitz3 преди 10 години
До Гюро МихайловМоля, не обиждайте така една част от българите - недопустимо и омерзително е да твърдите, че от 7 млн. население няма няколко хиляди човека, които да ненавиждат от душа и сърце бсп и дпс в едно. Всъщност, мнозинството от българите ги ненавиждат, ако си напарвите елементарния труд да излезете от кварталния партиен клуб и да поразпитате наоколо:)
96
5
 
13
 
! Отговори
danitz3 преди 10 години
До димоНе става въпрос за недоволни от резултата, а за недоволни от механизма на упралвние и взимане на решения. Когато властта така се е "освинила" и забравила, че дължи на бедния електорат да е ясно най-малкото кой стои зад всякао едно решение,. то изобщо няма нужда от избори - от сега до края на света. Ако "управляващите" изобщо не са в листите. Защо такива измъчени истини са толкова трудни за проумяване...
95
11
 
17
 
! Отговори
teo преди 10 години
СИМЕОНЧО САКСКДЕЦЕЦО, ТОЧНО ИЗБОРИ И ПАК ИЗБОРИ ДО ОКОНЧАТЕЛНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО, ПРЕД КОЕТО ТУРСКОТО РОБСТВО БЛЕДНЕЕ !!! ДЕМОКРАТИЧНО, ЗАЩОТО ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ЩЕ СПРАТ ТВОИТЕ КРАЖБИ ОТ БЪЛГАРИЯ !!! Българино събуди се и НАГЛИТИ КОМУНИСТИ ПРАТИ В ЗАТВОРА, НООО НЕ С КАФЕНЦА И ПИЯНО, А С ОСТЕНЦА, ОК??!!
94
7
 
14
 
! Отговори
danitz3 преди 10 години
Не е това, разбира се, царю честити! Най-демократичното е избори, 4 години безконтролно, разюздано крадене, после малко почивка в опозиция, когато никой не ни закача за краденето и после пак отначало. Явно извлаченото от Милен Велчев и Николай Василев не е било само лично за тях, след като така се е хвърлил като матросовец симеон.
93
6
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Как пък се активизира тая мижитурка. Не ти ли стига като се нагуши по времето на друга тройна коалиция, че и сега мнения даваш, сенилен *** такъв.Или сега твойте хора са на власт и се почувства значим. ***!!
92
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Ат. БуровМоже би правилно е към теб да се обръщаме не на "Буров" ,а на " .уров ",защото мозъка ти е колкото на" . ур "щом наричаш Симеон "мижитурка".Единственото ,за което трябва да му се сърдим е че "вмъкна" Б.Б. в политиката . Сигурно това му е отмъщението към българите за 60 годишното изгнание.Заклет републиканец съм.
91
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дърт пръч. Руски шпионин. Какво желаете повече от тоз?
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гюро Михайловинтересно слепите като разбраха това, що не разбраха, че всички в българската политика са ИЗМАМНИЦИ - без изключение и що не разбраха че вместо да плюят по протестите не се присединят и да направят нещо смислено
89
4
 
14
 
! Отговори
dd преди 10 години
полезно мнение от човека, който ни "оправи" за нЕколкостотин дни, като междувременно си взе имотите, дето не са негови и каза великата фраза - "аз съм премиер само на тези, дето са ми гласували....." на това аз казвам довиждане
88
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ, ЧЕ НЕ СМЕ МОНАРХИЯ!!!
87
4
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Човекът, който беше поканен от мафията да симулира управление на държавата, срещу кражба на държавни имоти, няма право на мнение за демокрацията !Ще протестираме и ще се бунтуваме, докато политиката и държавните институции са се сраснали с организираната престъпност и мутро-олигархията на БКП-ДС! Докато корумпираността, злоупотребата с власт и служебно положение, конфликта на интереси и кражбата са норма, а не изключение за държавните служители на всички нива!
86
9
 
24
 
! Отговори
аз преди 10 години
Симеон обръща баща си дядо си в граба, като застава на страната на комунистите.Комунистите са най-голямото зло за България не протестите ! Комунистите създадоха, създават и винига ще създават лошия имидж на държавата ни !!!!
85
9
 
17
 
! Отговори
Ат. Буров преди 10 години
изплашени са, и активират всички мижитурки начело с тва!
84
6
 
21
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Тоя дърт мошеник нали си прибра заграбеното от баща му и дядо му...какво още прави в бг...да изсъхне като червей на припек ...изедникът му с иззедник мръсен...
83
28
 
10
 
! Отговори
12 преди 10 години
Големи *** и невъзпитани хора. Никой не може да се хване на малкия пръст на Симеон. Говори истини, но *** не може да не се изкажат. Царят е възпитан, премерен, с виждане за държавата, а не на този или онзи политик. Колкото до 800 дни много забравят, че думите му бяха заедно с Вас. Сам никой нищо не може да направи. А ние искаме все някой вместо нас да работи. Царят е възрастен, но мъдър. А Вие сте и млади и глупави, изтъкани от омраза дори към себе си
82
20
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
И слепите прогледнаха, т.е. разбраха, че това нещо, дето му викат спонтанен протест за морал и смяна на системата, всъщност е една зле скроена манипулативна сценка. Главната роля в нея играят провалените на изборите десни партии, структурите на ГЕРБ, както иNGO-активистите, близки до олигархичните типинг-пойнт кръгове.Спонтанността на протеста приключи някъде на петия ден от неговото начало. Оттам-насeтне започна политическото инжинерство.
81
12
 
10
 
! Отговори
димо преди 10 години
въобще не харесвам царя, но не може са ек отрече че за протестите до дупка е прав - ако след извънредните избори се появят други недоволни от резултата и те са толкова неотстъпчиви - така ли ще си гоним опашката в омагьосан кръг?
80
5
 
14
 
! Отговори
за тавариш Сакскобур преди 10 години
нещо напоследък често се изявява медийно - да не е намислил нов опит за 800 дни ?