Павлова не ще да строим "Хемус" на концесия

Европари за магистралата има, смята бившият регионален министър
9 сеп 2013 20:55,
41
Павлова не ще да строим "Хемус" на концесия
Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА

“Правителството на Орешарски е преразпределило европарите така, че магистрала "Хемус" и Варна не са сред приоритетите им", обяви в морската столица депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя допълни, че правителство е орязало ОП "Транспорт", независимо че договорените от предишния кабинет евросредства за България са повече.

Категорично сме против строежът на магистрала "Хемус" да е на концесия, преди да са изчерпани европейските възможности, коментира Павлова.

По думите на Павлова за настоящия програмен период е имало общо около 2 милиарда евро от оперативните програми  за пътища и жп линии, а за новия, според наследничката й Десислава Терзиева, парите били милиард и половина евро. 

“Магистрала "Хемус" в участъка между Велико Търново и Шумен ще бъде под формата на скоростен път, който макар и с габаритите на аутобан е много по-евтин, а освен това като спомагателно шосе може да бъде финансиран не само от кохезионни фондове, но и от бюджета за регионално развитие на ЕС”, подчерта Лиляна Павлова.

Тя обясни, че  основен ангажимент на страната ни е Лот 3 на магистрала "Струма", защото завършването му е обвързано с финансирането за лотове 1, 2 и 4. “При прогнозна стойност на двете магистрали по около 800 милиона евро парите по оперативната програма за периода 2014-2020 година биха могли да стигнат, като се добавят към тях и икономиите, направени от предишния кабинет”, изчисли бившият регионален министър.

Тя изрази мнение, че чрез изграждане на магистрален ринг тежкотоварните машини и тировете ще спрат да рушат по-малките пътища и по този начин ще бъдат намалени огромните разходи за реконструкцията им. Павлова окачестви като неуместно изказването на Терзиева, че приоритет за ОП "Транспорт" ще бъде развитието на жп мрежата у нас.

Тя подкрепи думите си с примера, че страната ни може да получи между 400 и 500 милиона евро от проекта "Свързаност на Европа", по Дунавската стратегия, който е единствено за развитие на този вид транспорт. В качеството си на народен представител от Варненски многомандатен избирателен район Лиляна Павлова днес преди обед се срещна и разговаря с граждани в централния офис на партия ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
33
 
51
 
! Отговори
Диди преди 10 години
Само ГЕРБ Съд за Станишев Румен Овчаров и всички които доведоха бедноста и *** *** сте вие а не ГЕРБ
15
13
 
31
 
! Отговори
g преди 10 години
До 15 уникално изказване ама *** народ сме си.Между другото вече турското робство ни е 504 години и 100 дни.
14
26
 
70
 
! Отговори
... преди 10 години
Няколко десетилетия не виждах нито да се строят пътища, метро, мостове, детски градини, спортни зали, да се обновява инфраструктурата на градовете и на много села. Не виждах нови селскостопански машини по полетата, не чувах добри отзиви от еврозоната. Виждах как БСП раздаваше ресурсите на ДПС, виждах как самозвания Цар си присвои маса земи и гори. Дойде ГЕРБ почуствах някаква разлика и секна кражбите на комунистите и депесарите и те спретнаха измислен атентат над Доган, тефтерчета, бюлетини, флашки и помии те са царе в пропагандата, лъжите и задкулисието, а народа шаран клъвна на листенце.
13
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако я строи тя ще е съгласна и на концесия и на ишлеме ама като е далече от кокала не ще
12
9
 
53
 
! Отговори
Го преди 10 години
Мразя Герб. Но ако тези новите *** решат да строят на концесия и после и искат пари, за да караме по магистралата.... Е, това ще бъде върха на наглярщината! Ами ще строиш докъде можеш, но НЯМА НАРОДЪТ ДА ПЛАЩА ТАКСИ, ЗА ДА СИ ПРАВИТЕ ДАЛАВЕРИТЕ!
11
43
 
23
 
! Отговори
питанка преди 10 години
Тая сумистка коя пък беше или коя пък е и дали знае, че става дума за пътища, та да не бърка магистрала с мусака!
10
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не симпатизирам на триглавата ламя , която ни управлява в момента..но не ги ли е срам от ГЕРБ да говорят за Варна, която бе тотално пренебрегната от тях...
9
48
 
23
 
! Отговори
До дебелата Лила преди 10 години
Дебелата *** Лила пак се о*ра. Да си седи при Боко и да му регулира кръвното. Министерството е далече от нея и винаги е била така. Да не се меша там където нищо не разбира.
8
24
 
14
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До герпМай избиваме комплекси.......
7
54
 
29
 
! Отговори
герп преди 10 години
Тази *** като я видя и ми се отщява да слушам какво ще каже!
6
20
 
30
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Тя поне може сама да решава за кюлотите,а на теб ти решават Другарите...
5
18
 
25
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Тя поне може сама да решава за кюлотите,а на теб ти решават Другарите...
4
31
 
21
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
-4млрд от фискалния резерв; с други думи според ГЕРБ фискалния резерв са "евро пари". Демек - строиме с наши пари, пък после дали ще ни ги дадат или не - няма значение, важното е да лъжеме и мажеме, че са ни ги дали вече.
3
25
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До GheroМахнете се турчеещи се помаци и ***! България ви мрази, забийте си го в главите тва!
2
53
 
40
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Махнете се бе гербери! Изчезнете от България! България ви мрази, забийте си го в главите тва!
1
18
 
50
 
! Отговори
До shiki biki преди 10 години
Много си я закъсал пич! А иначе е права госпожата - и аз не давам магистралата на концесия, за да си поставят някои хора хранилки в ущърб на българския народ, както искат клоуните от БСП!