Нотариус ли е Фидосова? Златанова ще рови из папките!

Имам диплома, ще дам копия, отсече бившата депутатка от ГЕРБ
Обновена: 17 сеп 2013 11:23 | 17 сеп 2013 09:42,
131
Нотариус ли е Фидосова? Златанова ще рови из папките!
Искра Фидосова. Снимка: Булфото

Вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че до края на седмицата ще са ясни резултатите от проверката, която издирва дипломата за юрист на бившия депутат от ГЕРБ Искра Фидосова.

"Има сигнал за липсата на правоспособност като нотариус срещу г-жа Фидосова. Ние започнахме проверка веднага. Създадена е специална комисия, която проверява сигнала, все пак това е архив на 15 години и се връщаме назад. Документите стоят в едно мазе и ако сме сериозна държава, не може така да се съхраняват", коментира Златанова пред bTV.

Вицепремиерката настоя, че не е интересно кой точно е подал сигнала, важното било, че има такъв.

"Сигналът за липсваща правоспособност за нотариус на Фидосова едва ли би довел до обезсилване на нейни предишни решения. Нека да видим обаче какво се е случило. Ако тя сложи край на тези спекулации, би било чудесно. Призовавам, ако може, тя да сложи край на спекулациите", настоя Златанова.

След този й призив по телефона се включи самата Фидосова, която на свой ред обясни, че липсващите документи за нейната правоспособност като нотаруис са чиста проба спекулации.

"Получила съм диплома през 1996 г. . През 1998 г. съм получила свидетелство за нотариус. Дипломата ми е от СУ "Св. Климент Охридски" и може да се провери. Аз съм изненадана от липсващите документи. По закон се изискват 2 г. юридически стаж, аз съм имала повече от 2 г. Нямам никакви притеснения. Готова съм да предоставя копия от всичките ми документи на Министерството на правосъдието", коментира бившият депутат.

Още по темата
Тя взе отношение и по напускането си от структурите на ГЕРБ, като посочи, че отдавна е обмисляла да се оттегли и моментът с разкриването на тефтерчето на отстранения председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси е съвпаднало.

"Сега работя като юрист, имам правни договори и ще продължа с професията си", посочи тя.

Искра Фидосова уточни, че не се разпознава в тефтерчето на Филип Златанов, в което фигурират инициалите И.Ф.

"Не зная кой какво си е писал. С Филип Златанов съм се виждала няколко пъти годишно. Вижда се дори в НС кога съм правила срещи или по дейността на комисията по подготовка за отчета на ЕК", посочи тя.

Попитана дали ГЕРБ е имала политика на натиск и изнудване, Фидосова заключи: "ГЕРБ не е имала такава политика. За 4 години от сутрин до вечер съм готвила закони, никой не е осъществявал какъвто и да е натиск по отношение на който и да е държавен орган".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
11
 
! Отговори
член преди 10 години
"Не всичко което хвърчи се яде" Искра Фидосова
50
11
 
8
 
! Отговори
Чвор преди 10 години
Хора, правят ни на луди! И Зинаида Златанова много добре знае че Фидосова си има диплома...Няколко съдии в Монтана, и другия нотариус дето пробута жена си за депутат от листата на Яне Янев са учили в един поток с Искра...А и тя беше юристконсулт на общината преди да стане нотариус, и то по времето когато кмет на града беше червената Пенка Йорданова...Всичко е жалък опит за разчистване на сметки, или отвличане на вниманието от по-важните нещо...
49
12
 
4
 
! Отговори
РАЙТАН преди 10 години
ЗАЩО СЕ ЗАНИМАВАТЕ СЪС СЛОВОБЛУДСТВО.МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА ВЯРВАТ ,ЧЕ Г-ЖА ФИДОСОВА Е без диплома ?...Или важно е да се говорят лоши неща,независимо какви...все някой неграмотен ще се хване и ще повярва. Важно е да се горови ПРОТИВ всички от ГЕРБ . Аз се надявам етиката все пак да ни накара да се замислим и изоставим наглостта и безхаберието...
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Фидосова беше първата, която се припозна в инициалите, сега остава и останалите в тефтерчето да се припознаят и нещата ще си бъдат на мястото
47
0
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Нашите политици не са хора с дипломи,а хора с диагнози,нашето търпение е безкрайно.
46
1
 
17
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
И.Ф ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е ФАЛШИВ ЮРИСТ!
45
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвличат вниманието на народа с глупости докато ограбват държавата!
44
1
 
8
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Какво ядеш ти бееее, от къде пари бееее
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** гадна *** :-) Беше на върха, и си мислеше, че винаги ще е там, сега ще се върне в Монтана, и даже и нотариус няма да е. Опита се и на кмета на Монтана мръсотия да прави. За съжаление такъв ни е целия български манталитет, всеки се мисли за най-големия тарикат, никой не му се чака на опашка, никой не гледа обективно.
42
2
 
14
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
па ли лъсна ти *** буце?!?!
41
9
 
2
 
! Отговори
Кой? Кой? Кой? Кой? преди 10 години
Издирват дипломата на Фидосова, заради обосновано предположение, че вътре пишело кой е предложил Пеевски.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм, тая май не си облича костюм за Хелоуин, чудя се ако я боядисаме в зелено дали няма да я осъдят от Дисни за плагиатство?!
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гостВ ЮЗУ Благоевград съм го докармал до вземане на 3 изпита за един ден! Имаше време и за още един,ама ме домързя! Може и повече,въпросът е да има поне 10 мин. между изпитите! Влизаш,гърмиш с пищова и айде на следващия!
38
3
 
30
 
! Отговори
WTF? преди 10 години
Има ли поне един човек с истинска диплома в това жалко подобие на партия?
37
2
 
26
 
! Отговори
уу преди 10 години
откога длъжност инспектор в ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА носи стаж за юрист ,а оттам и допуск до изпит за нотариус...
36
2
 
19
 
! Отговори
Чичо Пепи преди 10 години
Като видях тоя кит на снимката и ми се развали деня!
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
е има си диплома...от свинефермата, даже е първа отличничка във випуска
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В тая партия изобщо някой има ли диплома? Трябва да се проверят и ББ и ЦЦ. Кой ги знае и те какъв техникум по готварство са завършили.
33
1
 
20
 
! Отговори
златко преди 10 години
не правете всички на будали, каквито не сме!Става въпрос за удостоверение за праоспособност, каквото се издава на завършилите юристи след изпот в Министерство на правосъдието.без такъв изпит и без такова удостоверение няма как да работиш като юрист, и няма как да имаш юридически стаж.И документите не са се "изгубили" просто такива няма.А кой и как е допуснал Фидоската да стане нотариус без да е правоспособен юрист е друг въпрос.
32
1
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Аз до сега където и да съм бил винаги са ми искали копие от дипломата, а не самата нея. Фидосова или се прави на луда и си пази дипломата, или си е затрила дипломата и сега вдига евтин шум покрай нея. Но при всички положения няма такова при което да ти задържат дипломата! Винаги се правят ксекокопия на място и се уверяват, че е 1/1 с оригинала.