Нотариус ли е Фидосова? Златанова ще рови из папките!

Имам диплома, ще дам копия, отсече бившата депутатка от ГЕРБ
Обновена: 17 сеп 2013 11:23 | 17 сеп 2013 09:42,
131
Нотариус ли е Фидосова? Златанова ще рови из папките!
Искра Фидосова. Снимка: Булфото

Вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че до края на седмицата ще са ясни резултатите от проверката, която издирва дипломата за юрист на бившия депутат от ГЕРБ Искра Фидосова.

"Има сигнал за липсата на правоспособност като нотариус срещу г-жа Фидосова. Ние започнахме проверка веднага. Създадена е специална комисия, която проверява сигнала, все пак това е архив на 15 години и се връщаме назад. Документите стоят в едно мазе и ако сме сериозна държава, не може така да се съхраняват", коментира Златанова пред bTV.

Вицепремиерката настоя, че не е интересно кой точно е подал сигнала, важното било, че има такъв.

"Сигналът за липсваща правоспособност за нотариус на Фидосова едва ли би довел до обезсилване на нейни предишни решения. Нека да видим обаче какво се е случило. Ако тя сложи край на тези спекулации, би било чудесно. Призовавам, ако може, тя да сложи край на спекулациите", настоя Златанова.

След този й призив по телефона се включи самата Фидосова, която на свой ред обясни, че липсващите документи за нейната правоспособност като нотаруис са чиста проба спекулации.

"Получила съм диплома през 1996 г. . През 1998 г. съм получила свидетелство за нотариус. Дипломата ми е от СУ "Св. Климент Охридски" и може да се провери. Аз съм изненадана от липсващите документи. По закон се изискват 2 г. юридически стаж, аз съм имала повече от 2 г. Нямам никакви притеснения. Готова съм да предоставя копия от всичките ми документи на Министерството на правосъдието", коментира бившият депутат.

Още по темата
Тя взе отношение и по напускането си от структурите на ГЕРБ, като посочи, че отдавна е обмисляла да се оттегли и моментът с разкриването на тефтерчето на отстранения председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси е съвпаднало.

"Сега работя като юрист, имам правни договори и ще продължа с професията си", посочи тя.

Искра Фидосова уточни, че не се разпознава в тефтерчето на Филип Златанов, в което фигурират инициалите И.Ф.

"Не зная кой какво си е писал. С Филип Златанов съм се виждала няколко пъти годишно. Вижда се дори в НС кога съм правила срещи или по дейността на комисията по подготовка за отчета на ЕК", посочи тя.

Попитана дали ГЕРБ е имала политика на натиск и изнудване, Фидосова заключи: "ГЕРБ не е имала такава политика. За 4 години от сутрин до вечер съм готвила закони, никой не е осъществявал какъвто и да е натиск по отношение на който и да е държавен орган".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
20
 
! Отговори
член преди 10 години
Леля Цветка - От както Фидоска напусна столовата в парламента,работата рязко намаля дори уволниха помощник готвача
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Не и трябва диплома за да изучи добре занаята, как се прибират рушвети, държавни пари и се въртят всякакви далавери.
29
2
 
40
 
! Отговори
БОНИ преди 10 години
Не ни правете на ***! Когато установих, че дипломата ми е унищожена от бившият ми съпруг, отидох в института. За мое учудване преподавателите, които са останали да работят там, ме познаха и ми се обадиха. От администрацията извадиха архива и ми направиха дубликат, така че този въпрос е бързо разрешим. Не може със седмици да се търси Фидосова има ли образование или не. Става най-много за час. Смешни сте с тази специална комисия!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
опапак калинкаякокак го правитеаз да търся такива, не бих ги намерилда живей
27
0
 
18
 
! Отговори
Stanketo преди 10 години
Най-големия нотариус е Искрето! То от снимката се вижда...
26
1
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Фалшива е отвсякъде, няма 2 годишен стаж. Бившата кметица П,Йорданова е дала документ на "Искрето" сневерно съдържание, Колкото за дипломата от С,У, питайте приятелят и Петканов,
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 4 години от сутрин до вечер съм готвила законитая затова ли е 200 кила, щото яла хария? Обещавам си закони да не готвя
24
0
 
19
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Колкото и да не я харесвам Фидоска може и да има диплома.Дипломите в последните години се изкарват на руло като тоалетна хартия .Да е прочел някой за осъден преподавател хванат с подкуп?Не се купуват дипломи само за висше образование ,а за всички нива.Огледайте се около вас и ще видите колко неграмотници и *** мамини синчета са с такива ЗАЕМАЩИ МЯСТО НА ДЕЦАТА НИ ИЗКАРАЛИ С ТРУД ОБРАЗОВАНИЕТО СИ.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Не калинка, а мутирало Чернобилско КАЛИНИЩЕ
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основния въпрос КЪМ ВСИЧКИ политикaни трябва да е:ЗАЩО 23 години след прехода хората продължават да живеят с 150 евро на месец ???ТОЗИ въпрос трябва да се задава ежедневно, постоянно НА ВСИЧКИ !
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Естествено, че я няма...на *** дипломи не дават
20
12
 
12
 
! Отговори
ЕДНА преди 10 години
Н А Р О Д К О Й Т О Ж И В Е Е С М И Н А Л О Т О С И Н Я М А Б Ъ Д Е Щ Е !!!Вместо да се постараят да оправят сбърканата ни държава, днешните ЕКСПЕРТИ ровят непрекъснато в политическия ***, като старателно подминават първите 20 г. на престъпния ни преход, който ТЕ самите ни осигуриха!НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!
19
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В РУСЕ В ЕДИН ГЕРБЕРАСКИ ХОТЕЛ КОНТИНЕНТАЛ ПЕРСОНАЛЪТ Е БИЛ НА РАБОТА, А СЪЩЕВРЕМЕННО Е БИЛ В ИЗБОРНИ КОМИСИИ ПО СВЕТА- ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ. ТАКА ПРАВЯТ ГЕУРБ- ЧУВАЛИ С БЮЛЕТИНИ ОТ ВЪНШНО, ФАЛШИВИ КОМИСИИ- КОГА ЩЕ КАСИРАТ ПРЕЗИДЕНСТКИТЕ ИЗБОРИ ? А СЕГА КАГТО ПУСНАТ И БРЕНДО И СРЕТАН, БОЙКО ЩЕ СЕ СКРИЕ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА В ХИПЕРВИСОКО КРЪВНО
18
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО ЦИРКНИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ИЗКАРВА ЛЕКАРИТЕ УБИЙЦИ, САМО ЗАЩОТО ЕДИН ОТ ТЯХ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ВРАГ НА БОЙКО И ЦЕЦО. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА РАЗДАВА ПРИСЪДИ ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА И ДА ЧЕТЕ СРС-ТА. НЕ МОЖЕ БИВШ СОБСТВЕНИК НА НЕЛЕГАЛНА ФАБРИКА ЗА ЦИГАРИ В КРАЙМОРИЕ ДА Е ПРЕМИЕР НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА. ЧЕТИРИ ГОДИНИ ВЖИВЯХМЕ В АБСУРД, СЕГА СЕ СЕТИЛИ ДА СТАЧКУВАТ- КАКВО МУ Е НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, ОСВЕН,ЧЕ БЕШЕ ТВЪРДО РЕШЕН ДА РАЗБИЕ ШАЙКАТА ГЕРБ ? С КАКВО Е ПО-ЛОШ ОТ ЦЕЦО И БОЙКО ?
17
0
 
32
 
! Отговори
гост преди 10 години
Да се проверят и протоколите , имаше един "дупедат" с 6 взети изпита за един ден.
16
6
 
31
 
! Отговори
АРШИНА... преди 10 години
А на депутатина бат" Сали проверихте ли дали има диплома поне за четвърти клас?
15
2
 
33
 
! Отговори
до цирк преди 10 години
Да, наистина цирка в държавата е голям, щом като до голямата власт се докопаха разни физкултурници, пожарникари, гинеколози и хора без дипломи, които си нямат хал хабер от политика и международни отношения.
14
4
 
29
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Е те и *** имат Дипломи колкото да вземат книжка. След като БОКО бе премиер в БГ всичко е възможно
13
1
 
3
 
! Отговори
falshivo obrazovanie преди 10 години
OH KOLKO LI SA DEPUTATITE S FALSHIVI DIPLOMI I DESERTATZII ? PROVERKA NA VSI4KI SAMNITELNI DEPUTATI, MINISTRI, DOKTORI, MAGISTRATI. DA IM PROVERIAT DESERTATZIITE ZA PLAGIARIZM....MNOGO SA PLAGIATITE...PROVERKA I PROZRACHNOST...DA OBIAVAT REZULTATITE I DA IM OTNEMAT VSIAKAKVI PRAVOMOSHTIA.ISKAME DA ZNAEM KOLKO SA UMNI TEZI DETO STOAT NACHELO NA VLASTTA..
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А З.Златанова няма ли друга работа? По-добре да се заеме с еврофондовете,ако има капаците,разбира се,но май е способна само да рови по папките,а пряката работа е без значение,та нали те и без това ще откраднат каквото могат,няма значение повече или по-малко.