Нотариус ли е Фидосова? Златанова ще рови из папките!

Имам диплома, ще дам копия, отсече бившата депутатка от ГЕРБ
Обновена: 17 сеп 2013 11:23 | 17 сеп 2013 09:42,
131
Нотариус ли е Фидосова? Златанова ще рови из папките!
Искра Фидосова. Снимка: Булфото

Вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че до края на седмицата ще са ясни резултатите от проверката, която издирва дипломата за юрист на бившия депутат от ГЕРБ Искра Фидосова.

"Има сигнал за липсата на правоспособност като нотариус срещу г-жа Фидосова. Ние започнахме проверка веднага. Създадена е специална комисия, която проверява сигнала, все пак това е архив на 15 години и се връщаме назад. Документите стоят в едно мазе и ако сме сериозна държава, не може така да се съхраняват", коментира Златанова пред bTV.

Вицепремиерката настоя, че не е интересно кой точно е подал сигнала, важното било, че има такъв.

"Сигналът за липсваща правоспособност за нотариус на Фидосова едва ли би довел до обезсилване на нейни предишни решения. Нека да видим обаче какво се е случило. Ако тя сложи край на тези спекулации, би било чудесно. Призовавам, ако може, тя да сложи край на спекулациите", настоя Златанова.

След този й призив по телефона се включи самата Фидосова, която на свой ред обясни, че липсващите документи за нейната правоспособност като нотаруис са чиста проба спекулации.

"Получила съм диплома през 1996 г. . През 1998 г. съм получила свидетелство за нотариус. Дипломата ми е от СУ "Св. Климент Охридски" и може да се провери. Аз съм изненадана от липсващите документи. По закон се изискват 2 г. юридически стаж, аз съм имала повече от 2 г. Нямам никакви притеснения. Готова съм да предоставя копия от всичките ми документи на Министерството на правосъдието", коментира бившият депутат.

Още по темата
Тя взе отношение и по напускането си от структурите на ГЕРБ, като посочи, че отдавна е обмисляла да се оттегли и моментът с разкриването на тефтерчето на отстранения председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси е съвпаднало.

"Сега работя като юрист, имам правни договори и ще продължа с професията си", посочи тя.

Искра Фидосова уточни, че не се разпознава в тефтерчето на Филип Златанов, в което фигурират инициалите И.Ф.

"Не зная кой какво си е писал. С Филип Златанов съм се виждала няколко пъти годишно. Вижда се дори в НС кога съм правила срещи или по дейността на комисията по подготовка за отчета на ЕК", посочи тя.

Попитана дали ГЕРБ е имала политика на натиск и изнудване, Фидосова заключи: "ГЕРБ не е имала такава политика. За 4 години от сутрин до вечер съм готвила закони, никой не е осъществявал какъвто и да е натиск по отношение на който и да е държавен орган".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 10 години
Егати дебелата "Калинка".
110
3
 
1
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Целта е да се унищожи ГЕРБ
109
3
 
4
 
! Отговори
Обикновен преди 10 години
Е може ли един министър, даже Вице- Премиер да се занимава с тези неща?
108
0
 
10
 
! Отговори
Паржолата преди 10 години
Свинчок без диплома!По колко кофи фураж ти дават от партията?Обещай че няма да грухтиш!
107
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 10 години
Баба Цоцолана....100%
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве Пич ли си къв си, ама много се стягеш бре, ами тя тази иска да изяде храната на планетата а ти викаш, че Господ я е бил създал такава. Я пак си помисли Той ли я създаде като морски слон?
105
1
 
10
 
! Отговори
не грамотен преди 10 години
Не виждам защо се обръща толкова внимание на тази, невежа и алчна ......ца, всички такива в затвора
104
0
 
1
 
! Отговори
hehee преди 10 години
до 107-почети,помисли,преди да се изходиш на метено.
103
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фотографа работи с много добър вари обектив, иначе от такава близост нема събиране в кадър. А иначе в герб почти всичко е "калинка", фалшименто, фейк...
102
0
 
3
 
! Отговори
до 107 преди 10 години
До hehee имаше преди 2-3 години една песен ееее-е колко си п...т! какви червенковци, какви 5 лева! виж, че наистина държавата е пред разпад но не заради партийте, които ни управляват, а заради нас самите, че им го позволяваме и сме свели глави! хора, въпроса не е политически, не вярвайте на партийте, трябва да измислим нещо друго! стига с тези, които искат да се намърдат на софрата прикрити с партий ! трябва ни Левски и Ботев!
101
0
 
4
 
! Отговори
спидерман преди 10 години
Губи, пребери си китузата
100
1
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До софиянец 108 за щастие шопарицата е била в НС последните 5 г., така че едва ли е изповядвала сделки, а за периода преди това е изтекла давност ;)
99
8
 
7
 
! Отговори
hehee преди 10 години
държавата заприлича на тенджера под налягане,А тези *** създания си играят на тефтерчета,дипломки и всичко друго,но не и това,за което са там.май сме единствената страна в целия свят с такива *** на кормилото.кефите ли се червенковци.халал да ви са.купете си по един фес и броеница.много ще ви ходят.
98
0
 
19
 
! Отговори
S преди 10 години
И на някои депутатчета трябва да се прегледат дипломите и там има доста калинки !
97
1
 
15
 
! Отговори
ъхъ преди 10 години
Темата /и новината/ не са за килограмите на Фидосова. Не я харесвам, не харесвам и ГЕРБ. Но е много плитко да се коментира нещо, което...не е от съществено значение. А и не забравяйте, че всичко е преходно - и красотата, и властта... и утре всеки може да се сдобие с проблеми и допълнителни килограми /разбира се, не го пожелавам на никого/. Бъдете коректни и коментирайте само темата.
96
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
некъф човечец осъжда подигравките с теглото на лицето от снимката, което по-скоро е достойно за корабен регистър, а не за хомо сапиенс. Припомням, че теглото е функция на човешката лакомия! Лакомия във всичките и форми. Тази лакомия променя не само вида на тялото, но по-лошото е че променя и характера - също в лоша посока.
95
0
 
17
 
! Отговори
нотaриус преди 10 години
Нотaриaлнaтa кaмерa е Мaфия ,която нaдувa тaксите. Зa дa лaпaт повече нотaрите и е зaтворенa системa ,нови и млaди хорa не се допускaт.
94
0
 
12
 
! Отговори
йхх преди 10 години
Мaтемaтикaтa не излизa зa Нотaриус се искaше 3 години стaж , след дипломaтa имaше 1 год .държaвен стaж.
93
1
 
11
 
! Отговори
Адроники преди 10 години
Видиш ли дебел човек,трябва да знаеш че там има някакъв проблем.
92
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, кои са й състудентите? Поне един няма ли да се обади и да каже, че е учил с нея? Или са завършвали, както фолкаджийка икономика в Свищовския? СУ все още държи някакво ниво уж?