Строителството на "Струма" зацикли, местят жп релси

Министър Терзиева очаква Лот 4 да е готов до юли догодина
Обновена: 17 сеп 2013 16:06 | 17 сеп 2013 14:19,
25
Строителството на  "Струма" зацикли, местят жп релси
Терзиева и шефът на АПИ на "Струма". Снимка: БТА

С четири месеца ще се удължи срокът за изпълнението на строителните дейности на Лот 4 "Сандански - Кулата" от автомагистрала "Струма" и той ще бъде завършен през юли догодина.

Това обави министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която заедно с шефа на АПИ Стефан Чайков, на място провериха изпълнението на строителните дейности.

"Моите впечатления са, че на обекта се работи", каза тя и поясни откъде идва забавянето.

Още по темата
"Около 4 км от железопътната мрежа към Гърция се премества и се премахва асфалтовата настилка на стария път Е-79. Заради открита инженерна мрежа, която не е визирана в проекта, се налага процедура по Закона за обществените поръчки, с което ще се удължи срокът на договора до юли 2014 г.", обясни министърът.

По отношение на самата работа на обекта Десислава Терзиева смята, че тя е задоволителна, но очаква много по-сериозна мобилизаци от изпълнителя.

Допълнителните строителни дейности, които се налагат, ще са на стойност около 5.5 млн. лева и те ще бъдат финансирани със спестени средства от АПИ.

Стефан Чайков уточни, че до момента финансовото изпълнение на проекта е около 25%.

В отговор на въпрос, свързан с оплаквания на работници, че не са получавали възнаграждения, шефът на АПИ обави, че агенцията не дължи нито стотинка на никого.

Строителните дейности на обекта стартираха през април 2012 г. Срокът за изпълнение на договора е 23 месеца. Трасето на Лот 4 преминава през териториите на общините Сандански и Петрич.

На обекта ще бъдат изградени седем надлеза, шест подлеза, седем моста (пет моста за автомагистрала "Струма" и два моста при жп линия София - Кулата). Ще бъдат монтирани шумозаглушителни прегради между магистралата и населените места.

Общата дължина на АМ "Струма" - от Даскалово до гръцката граница, е 150 км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
wasservonubersee преди 10 години
До tntodorКакво общо имат архитектите с инфраструктурен обект????
20
3
 
3
 
! Отговори
Пирин преди 10 години
Тук отново платените слугинажи на мутренската групировка ГРОБ са се развихрили в коментарите. Заминавайте си за Анадола!
19
1
 
5
 
! Отговори
az tam преди 10 години
ЧЕкай, ЧЕкай малко ... тая железопътна линия сега ли разбраха че е там ... та още пет милиона отгоре :)
18
1
 
8
 
! Отговори
един преди 10 години
Ще я открият юли ама още не са разбрали коя година /2014няма да е/сигурно правнуците Станишкови ще режат лентата а дотогава ще се избиваме по пътищата
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че нали Ореха се разплати с бизнеса, как така ти дължат пари? Не е възможно това.
16
3
 
3
 
! Отговори
Калоян Захариев преди 10 години
Ами не е вярно просто, Агенцията дължи пари и не стотинки, а стотици левове...Например на мен. И все още не са ми се издължили без каквото и да е обяснение.Но да се надяваме, че съдът ще се произнесе бързо.
15
1
 
7
 
! Отговори
дОхо преди 10 години
До АнонименЯвно си минал с трактор , модел 1953 г. Купи си нормална кола и няма да ти паднат пломбите . Асфалта си е супер гладък
14
1
 
23
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Сега едни нови търгове за Батко и Братко да вземат и те някой лев.... Ако не те - някоя друга наша си фирма, то не става така - 4 години глад беше.
13
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес минах по новия участък от Хемус.Изпадаха ми пломбите, все едно се возих в лодка в бурно море.Чисто нов ХАсфалт ...
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега зацикля ,после ще им спрат парите и те така....Тоя филм сме го гледалЕ !
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тази новина платените *** нямат мнение - защото са *** и чакат да им пуснат готовите коментари. Обаче като стане дума за Бойко компроматната машина веднага влиза в действие и коментарите с тиквите,сексуалните фантазии и какви ли не дивотии на разни идиотисе задейства със скоростта на светлината.
10
7
 
58
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Изобщо не ми слагайте минуси, БСП-ДПС-ДС вземе ли власта и всичко зацикля:-магистрали, пенсии, здраве , хляб, икономика, банки само заемите растат с по няколко милярда на година, после е после ще се намери някой като Бойко да му бере гайлето и обере пешкира.Народе, народе колко пъти още ще гледаме този филм? Оставка и избори, кой се страхува от това помислете????
9
14
 
5
 
! Отговори
pena124 преди 10 години
До ЮЛИЯКак да е замряло всичко уе, та те им дадоха разрешителното за строеж преди няма два месеца, ти искаш готова магистрала вече...
8
2
 
21
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 10 години
А КАКВО СТАВА С ЛОТ 2 ДУПНИЦА БЛАГОЕВ ГРАДТАМ ЗАМРЯ ВСИЧКО
7
2
 
57
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Тройна коалиция, тройни хонорари, нормално друзя маи.ДПС още не са платили на *** барони във Варна и околноста за 15 000 гласа през май.Но не се безпокойте, тук 5 милиона, там още 5 ще си ги докарат и на следващите избори наново Данчо Цонев ще вее *** из Максида
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Допълнителните строителни дейности, които се налагат, ще са на стойност около 5.5 млн. лева и те ще бъдат финансирани със спестени средства от АПИ." Иначе за АМ "Хемус" средствата не стигали.
5
5
 
21
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Какво, какво, дрогираната министърка "зациклила" на магистралата, ми че това не е новина тая е експерт по тапи, цикли и отгоре на това са и останали впечатления!!!!Колко, колко а има нема по впечатления на същата 5 -6 милиона спестени от АПИ за крадене щото от еврото не можете. А как пък АПИ ги спести еми като не свърши работа по второкласната и третокласна републиканска мрежа то по дупките си личи, ама според мен са повече към 50-60 милиона.
4
3
 
38
 
! Отговори
tntodor преди 10 години
Горката Министър Терзиева-как и се налага да смотолява такъв голям гаф! "Заради открита инженерна мрежа,която не е визирана в проекта..." което ще рече, че в проекта не са взели под внимание съществуваща инфраструктура, и това нещо е одобрено от една камара архитекти - няма значение по чие време-боково или съселово!Тази ... инженерна мрежа ... да не е паднала от небето и да я няма в нито един план! Хайде сега, архитектчетата дето са си сложили подписите под проекта да си понесат последствията!
3
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При тази тройна коалиция всичко ще зацикли
2
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да му мислим ние които живеем на улица "Елтепе" в гр. Петрич през чийто домове минава целият трафик за и от Кулата. Когато Гърците строиха своята магистрала, най- напред си направиха чисто нови широки обходни пътища и чак тогава започнаха. При нас беше по-лесно да набутат трафика през градовете и селата.