ГЕРБ на "промоция" – 19,99, но не цена, а проценти

3 партии - бетон за бъдещо НС, реформатори, НФСБ и "Атака" - почти
Обновена: 1 окт 2013 10:59 | 1 окт 2013 09:07,
91
ГЕРБ на "промоция" – 19,99, но не цена, а проценти
Месеци наред банките на ГЕРБ в НС пустееха. Снимка: БТА

Високото неодобрение, което има правителството и рекордно ниският рейтинг на парламента няма да доведат до промени в трите основни партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. Това обаче ще отвори пътя на нови политически формирования. Около тази теза се обединиха представители на социологически агенции и политолози.

Данните на социологическата агенция "Афис", представени в неделя, сочат, че ГЕРБ (19,99%), БСП (21,2% ) и ДПС (6,5%) влизат в парламента при избори сега.

"Само три партии са призьори за бъдещ парламент, но това не е прогноза, тъй като избори няма да има сега, а тенденция", посочи пред bTV социологът Юрий Асланов.

Още по темата

"В проучването ГЕРБ е посочена с одобрение от 19,99%, като цена на промоция. Такова число в социологията не съм виждала да се закръгля, това е внушение за подценяване", настоя пък политологът Румяна Коларова.

Повечето социологически агенции обаче отчитат сходни тенденции, запазва се и потенциалът на нови политически формации, както и на малките партии.

"В смутни времена най-стабилни са традиционните партии - те имат сигурни шансове", категоричен бе политологът от "Галъп" Първан Симеонов.

Той уточни, че в момента социологическата картина не е много интересна, а вниманието е насочено към по-малките партии.

Според социолозите само Реформаторският блок набира скорост, но не бива да се подценява и Националният фронт за спасение на България на Валери Симеонов, който също има потенциал за ръст в одобрението, коментира Юрий Асланов.

Според него "Атака" вече е върнала част от потенциала си и не може да бъде извадена от играта въпреки голямото неодобрение към лидера й.

По думите му Волен Сидеров винаги е имал високо неодобрение, но и доста мобилизирани привърженици.

"Шест-седем години той беше редом с Ахмед Доган и Иван Костов по неодобрение, а сега те са в запаса и ги забравиха", обясни тезата си социологът.

Кой с кого в коалицията?

Политологът Румяна Коларова акцентира върху това, че огромното неодобрение на парламента се дължи и на това, че няма ясни сигнали кой с кого е в коалиция. По думите й това е не само политическа криза, но и усещане, че институциите не работят както следва.

"Хората се дразнят като не знаят как е формиран кабинетът. Когато в Европа се коалират, се знае коя партия какви приоритети налага и къде отстъпва. В това правителство никой нищо не знае. И министрите, и премиерът не знаят в кой момент какво ще се наложи и от какво ще се отстъпи", обясни тя.

Затишие пред буря?

"След първоначалния трус през юни имаме няколко месеца, в които кабинетът е отдъхнал", настоя на свой ред Първан Симеонов. Според него е важно да се изчака критичният есенно-зимен период, а в момента има стабилизиране.

"Действително има неяснота на този формат, важно е обаче и че хората са разделени по отношение съдбата на кабинета", коментира той с думите, че това е гротескно напомняне на 90-те години.

Симеонов смята, че нормалност във властта и обществените нагласи може да има, ако овладее социалното напрежение, потенциалната енергия на февруарските протести и състави стабилен бюджет, който да "удовлетвори социалните изнудвачи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Десен-ОБЕСЕН ТОВА ДА НЕ ТИ Е ДЕТСКАТА ГРАДИНА-ДАЙ СИ КУКЛИТЕ, НА ТИ ПАРЦАЛКИТЕ! всеки ден по твой кеф избори, до "пълната победа на нашите"!Кой не скача е червен, който скача е ***!
30
8
 
10
 
! Отговори
реалист преди 10 години
И да плюете и да изразявате комплексарщината си с ГЕРБ не е свършено. Факт е, че всички трепирят от страх и умират от злоба. Катоо слушам лъжци като Асланов, Стойчо Кънчев и другите клакьори на БСП се чудя какво дебелоочие и безсрамие имат тези хора. Това са национални предатели. Може да си идеолог и поддръжник на една прогнила партия, но това не значи да лъжеш, манипулираш, подвежсаш и заблуждаваш хората в своя полза. Това е престъпление към нацията. На изборите ще се види ...
29
11
 
19
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Добре де , щом са такива резултатите дайте ми разумно обеснение защо *** и ДПС толкова ги е страх от избори, та се оставят Волен да ги прави на маймуни. Нещо не ми не се връзва. Сега знам че можете да слагате минусия но аз чакам разумен отговор.
28
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи тиквения арсенал от празноглави избиратели още не се е изчерпал, но има време и това да стане. Накрая единствените им фенове ще останат само двамата гербери в тоя сайт, дето симулират мнозинство с прокси сървъри.
27
0
 
4
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Партии и политически формирования - бетон за бъдещe ?!! Лoш бетон !Balgaria e hubava strana s losha darjava.Naroda gladuva, mizeruva te za partii govoriat. Banda kradci, hitreci i huligani v Sofia sabrani se pravit na upravnici.Kogato Bog razdaval uma i savestta balgarite se naredili sred poslednite Naroda se strahuva da misli! za da ne si mozaka ili sluchaino da se svarhi, zatova darjavnata administracia 100% e korumpirana. Vmesto darjavnicite da slujat na naroda naroda sluji na tiah ?!!
26
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много *** ще бъдат изненадани от резултатите на едни избори, когато и да бъдат те.
25
4
 
24
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
На ГЕРБ не е закръглено числото ,но на БСП и ДПС явно са го закръглили.Доста некоректно се обявяват резултатите така-и там може да е било 21.19 или 6.49.При тези проучвания в България....
24
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом социолозите вкупом признават че ГЕРБ драстично изостава от БСП, заначи и лидера й трябва да признае този факт. Не се учудвам, че неодобрението към тях расте след всички платени хепънинги и изцепки в парламента...
23
0
 
29
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 10 години
Има една поговорка: обявените за мъртъвци живеят дълго! Преди години един президент каза "Комунизмът си отиде!", ама той все още охолно си живее в България. Хич не си мисля, че и "ГЕРБ си отиде", че и "БСП си отиде". Реформаторите се опитват да реанимират онова СДС, ама с Куневица това няма как да стане.
22
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той и Борисов имаше голямо "социологическо" предимство,свой президент марионетка ,с наредено му от пак Борисов слж.кабинет,избирателни комисии и КВО-още не вярва на случилото се.Вместо съкрушително мнозинство и поне още два мандата,НАЙ-ГОЛЯМАТА група и то в опозиция,за пръв път в историята ни .БРАВО.Като е най-голям защо не състави правителство, а реве срещу другите.Бил предложил да даде 1 глас на БСП и ДПС ДА,ама НЕ.Щял да даде АКО били го помолили и то след като Сидеров даде личната си подкрепа(не на някой друг и да се оправдава после) и кабинета беше факт.
21
3
 
8
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Има ли смисъл.......... когато няма значение?!?! ;) Които и да влезе в така наречения "Парламент" там става олицетворение на великия Алеков герой - Бай ви *** Балкански и прототипа му сега - КаУеко Алеко :) ;) :)............ Който не го е гледал. Да го гледа задължително. "КАЛЕКО АЛЕКО В ЕВРОПА" или "КАЛЕКО АЛЕКО-ЕВРОПЕЙСКИ ДЕПУТАТИН". Има го на доста места в мрежата. Това клипче дава НАЙ ЯСНА ПРЕДСТАВА за ония 240 тулупа в НС !!!!!................ :) ;) :)
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформиращите се вече 23 години реформатори не виждам как ще влезат в парламента, колкото и да им се иска на някои. Заради тези партии даже промениха закона за партиините субсидии да ги получават и тези с над 1% на изборите. Да продължават да смучат народна пара и да дават само празни обещания.
19
4
 
8
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Red dreams :-D
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези си играят на игри и ние им плащаме заплати!!!!!!!!!!!!!!!!!като не ходят на работа без заплати и да се ходят!!!!!!!!
17
26
 
13
 
! Отговори
До Владко-Шмадко преди 10 години
И аз чакам да се съгласян на едни нови избори и веднъж за винаги тиквеното семе да се зарови в земята! Ще ви смачкаме! Не си мислете, че всички са прости ГЕРБЕ-! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОБ НА ВЛАСТ! ГЛАСУВАМ НАКАЗАТЕЛНО!
16
30
 
31
 
! Отговори
ДО СОЦИОПАД преди 10 години
Другарю Гербераст, ако 42% от висшистите в БГ са за ГРОБ, прави си сметката колко купени дипломи има!?! Не може да имаш малко акъл и да подкрепяш Винету и племето на апахите! За съжаление си далече от истината! Огромна част от висшистите са против Винету, което не ги прави моментално ***! Ясно ли ти е? Винету е ***, *** ***, тотално съсипал България, изморил от глад българите и построил 90 км. некачествен път, половината от който откриха Станишев и компания!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВладимирАко гледат правописните грешки ,теб сигурно също няма да те допуснат до изборните урни.
14
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб са труп
13
5
 
9
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Кои са тия големи градове в кои е извършено изследването - София иВарна може би? ако го извършат в Кърджали ще имат 60 процента за ДПс, а остаанлиет 40 ще се разделят по равон между Герб, БСп и Атака. Същата рабоат и в Родопите. Ако идат по морето поне 10-12 проценат взимат НФСБ и още толкова - ВМРО. Разград - пълно е с турци. Сливен - пълон е с ***. това са вес големи градове. Къде си е провела тази агенция изследването- май, май в София, Пловдив, Варна.
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
19.99 ли?По-скоро сте вдигнали цената максимално!