Престъпността скочила в районите с бежанци, призна Йовчев

Дебнем за съмнителни лица, за да не ги пускаме в страната
Обновена: 2 окт 2013 15:30 | 2 окт 2013 15:20,
73
Престъпността скочила в районите с бежанци, призна Йовчев
Цветлин Йовчев Снимка: БТА

Има покачване на престъпността в районите, които се настаняват бежанци. Това призна вицепремиерът Цветлин Йовчев по повод бежанската вълна от Сирия по време на блиц контрола в парламента. 

Той обясни, че в тези райони е засилено полицейското присъствие, на места до три пъти.

Има опасения за настъпване на хуманитарна криза. В никакъв случай не бива да пренебрегваме рисковете от навлизане на лица, свързани с терористични организации или изповядващи радикален ислям, заяви още Йовчев.

Той отчете, че са налице здравни и социални рискове. Възможно е да възникне напрежение на местата, където се настанят бежанците, както и промяна на криминогенната обстановка.

Още по темата
Имаме активна работа по отношение на откриването на нови места за настаняване на бежанците, обясни Йовчев. Капацитет вече е увеличен, сега се търсят места за още 1500 души. Прави се всичко възможно да се минимализират здравните рискове. Осигурени са здравни екипи, ваксинации и необходимите прегледи, за да не се допусне епидемия, допълни той.

Актуализиран е националният план за противодействие на тероризма, заяви още Йовчев. По негови думи екипи на ДАНС и други служби работят активно, за да се предотврати навлизането на съмнителни лица в страната. Възникват социални напрежения на местата, където ги настаняваме, призна още Йовчев. 

По негови думи в момента се работи активно и с международните ни партньори. Той обясни, че страната ни най-вероятно ще успее да получи средства за справяне за ситуацията с бежанците. Ще получим помощ, но още не се знае каква, отбеляза Йовчев.

МВР провежда срещи и консултации и на двустранно ниво със страни членки на страни от ЕС. Това може да се изразява поемане на част от потока, обясни вицепремиерът и вътрешен министър.

Ще направим всичко възможно рисковете да бъдат минимализирани. Скоро ще изготвим пълен доклад за всичко, което сме извършили, проблемите, които намираме, и мерките, които сме предвидили, заяви Йовчев и допълни, че той ще бъде представен в Народното събрание.

По думите на вътрешния министър действително трябва да се работи и по интеграцията на вече получилите статут на бежанци. Той пое ангажимент да се работи и с НПО-тата.

Вицепремиерът уточни, че Червеният кръст вече набира средства, а Червеният полумесец също ще се включи с помощ.

5222 са бежанците в страната към края на вчерашния ден, заяви по-късно пред журналисти Цветлин Йовчев. Той отново повтори, че се прави всичко необходимо, но ако бежанците продължат да прииждат, до края на годината те могат да струват на държавата около 30 млн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все едно сме окупирана държава. Ние не решаваме какво ще става тука и дали въобще ще ни има.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дебнете за местата си г-н Министър !
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Меките китки се огъват. Не е като да шикалкавиш за бюлетини и "задклулисие".
55
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Йовчев, гащите ти са изцапани. Няма ли да попиташ кой свърши тая работа?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Но и политиците и администрацията ще започнат да се държат много по- отговорно(примерно Дянков ще забрави за България)!ХАХАХАХАХАХА!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не, нямам в предвид да ходя да стрелям политици, за това си има избори... Просто когато *** или Сиро знае, че жертвата може да извади Макаров и да се защити от бой, е*ане и грабеж, СЪМ 100% СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ СИ ПОТЪРСИ ДРУГО ПРЕПИТАНИЕ!
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кутията на Пандора вече е отворена и спасение няма! Ръководят ни хора, които и дупе дават само и само да бъдат харесвани от определени среди загърбвайки собствения си народ!(
51
0
 
10
 
! Отговори
Йовчев демагог преди 10 години
Е ясно е, че освен големи експерти министрите от това правителство са и още по-големи демагози. Понеже не върви да си признаят, че престъпността е скочила откакто узурпираха властта измислиха мантрата, че тя е скочила само в районите където има бежанци. Ей затова хората ви искат оставката, щото сте вопиющо некадърни.
50
0
 
8
 
! Отговори
ха преди 10 години
Вие първо пуснахте безконтролно всички маймуни, а сега ги дебнете! Колко ли спящи клетки са влезли у нас? Единственото спасение е Бойко да отива да се прегръща с Ердоган и всички дюнерджии.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Йовчев, понеже знам, че силно любите САЩ, моля премахнете забраната за притежаване и ползване на огнестрелно оръжие от българските граждани- поне да се пазиме сами. Гарантирам спад на битовата престъпност с минимум 50%! Йовчев, направете добро на народа си и ще ви запомним с добро!)
48
0
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Когато има престъпност ще си вземете бухалката пистолета и на улицата на три смени Г-н Иовчев.От кабинета няма да се справите.
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До makedonskiИмаше една телена мрежа на Границата с Турция. Знаеш кой я махна По-късно, когато се появиха огнища на шап в Странджанско някои предложиха тази мрежа да се възстанови, ама богочовекът Бойко каза, че нямало пари. Всъщност вие комунистите от реформаторския блок прилагате познатата си тактика - да клеветите страната си, ама този път номерът с Калина Илиева няма да мине.
46
4
 
13
 
! Отговори
лимонад преди 10 години
престъпността скочи не зарад бежанците, а откакто новото правителство пое управлението.
45
1
 
25
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
БСП и ДПС пускат бежанците, за да просят помощи от ЕС, които да откраднат. Така скъпата издръжка на бежанците, терористите и болестите са за наша сметка. Оставка!
44
5
 
1
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До СофиянецАбе я си вземи хапчетата и лягай да спиш! *** ...
43
0
 
6
 
! Отговори
до бесен преди 10 години
И два милиона стигат а те са 22!!!
42
0
 
16
 
! Отговори
Бесен преди 10 години
Как не ги е срам наште комунисти бе, предатели! Били бежанци и айде приемай ги! Ми да се изтърсят 8 милиона сирийци и направо да прекръстваме България на Сирия!
41
1
 
7
 
! Отговори
shop преди 10 години
Не се жалвайте "бежанците" са по изгодни ит Българите, за таях ще има европари!!! А този и другите като него май ще красят дърветата след време!
40
0
 
8
 
! Отговори
Adam Cohen преди 10 години
do мак - 38Късно е вече за каквото и да е. пуснахте ги с хиляди, настанихте ги из цяла България,сега ревете***** Teparva predstoi na Balgarite i na vsichki evropeici da razberat kakvo oznachava da jiveesh s arabi. Vnucite ni s kravta si shte platiat dneshnite ni greshki !Ne vsichki arabi sa teroristi no sas sigurnost pochti vsichki teriristi sa arabi.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ПРЕСТЪПНОСТТА И КОМУНИСТИТЕ Е ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА,ТЪЙ КАКТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО"..........ГЕОРГИ ДИМИТРОВ---ПОДПАЛВАЧА НА РАЙХСТАГА